به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد میرزابیگی روز دوشنبه در یک نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: این تعداد پرستار خانهنشین شده، جوان و متاهل هستند. از مسئولان ذیربط درخواست داریم شرایطی را فراهم کنند تا این پرستاران دوباره مشغول به کار شوند.
میرزابیگی تصریح کرد: اگر فکری برای پرستاران بیکار نشود، تعداد نیروهای طرحی خانه نشین شده به ۱۷ هزار نفر افزایش مییابد.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور تصریح کرد: بیکار شدن نیروهای طرحی پرستاری که زحمات زیادی در دوران همهگیری کرونا به دوش کشیدند، رفتار درست و شایستهای نیست و باید دست اندرکاران مربوطه به اهمیت حرفه پرستاری که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید زیادی دارند، توجه کنند.
وی ادامه داد: این برخورد و رفتار نادرست باعث می شود که در مواقع بحرانی، دیگر نیروهای پرستاری نسبت به اهمیت سلامت و رسیدگی به بیماران توجه کافی نداشته باشند.
میرزابیگی خاطرنشان کرد: پرستاران همواره در جامعه مظلوم واقع شدهاند و باید مانند قشر فرهنگیان یا جامعه کارگری به مطالبات آنها توجه اساسی شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با بیان اینکه مدافعان سلامت به نوعی مدافعان امنیت کشور هستند، اظهار داشت: باید زیر ساخت های اساسی و تعداد نیروهای پرستاری در نظام بهداشت و درمان کشور فراهم شود و هزینههای درست و بهموقع برای بکارگیری نیروهای طرحی و مطالبات پرستاران تخصیص یابد.
تخصیص ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعرفه گذاری خدمات پرستاری
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات مهم در دولت سیزدهم، اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این امر تخصیص یافته و به زودی پرداختیهای پرستاران آغاز میشود.
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: پرستاران وجدان کاری شان در نظام سلامت کشور بالا است و روحیه خدمتی آنها باعث شده که مادی گرایانه فکر نمیکنند، البته انتظار از مسئولان آن است که به حقوق آنها توجه اساسی شود.
به گفته میرزابیگی، از دولت می خواهیم به بحث ضرورت پرداخت امتیاز فوق العاده خاص به پرستاران و مدافعان سلامت توجه شود و در این زمینه پیگیریهای لازم صورت گیرد.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه ۱۰۰ هزار کمبود پرستار در کشور وجود دارد، گفت: جذب ۱۷ هزار پرستار عدد قابل توجهی نیست؛ کمبود نیروی پرستاری باید ساماندهی شود تا برای همیشه این مشکل اساسی را برطرف کنیم. از ستاد ملی مقابله با کرونا نیز درخواست داریم به مدت دو هفته مصوبهای برای بازگشت به کار پرستاران خانه نشین شده ارائه دهد و نیازی به مجوز استخدامی نباشد.
میرزابیگی اظهار داشت: با توجه به اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، آئیننامهای در این مورد به مدت سه ماه به صورت آزمایشی در سراسر کشور اجرایی میشود و برای نخستین بار K پرستاری تعیین شد که ۴,۹۵۰ تومان است و بر اساس ارزش نسبی خدمات پرستاری اعمال خواهد شد.
وی گفت: کارانه پرستاری نیز از اول دی ماه ۱۴۰۰ محاسبه میشود و بودجه و اعتبار لازم برای پرداخت کارانه پرستاری مشخص شده و زمان نخستین پرداختی را وزارت بهداشت باید اعلام کند.
نظر شما