کمبود فضا در مرکز ناباروری یزد/ تکمیل بنای جدید ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد

یزد- ایرنا- رییس مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد از کمبود فضای مناسب برای فعالیت این مرکز خبر داد و از خیران خواست در تکمیل ساختمان جدید، به منظور ایجاد شرایط مناسب برای ارائه خدمات به شهروندان این مرکز را یاری کنند.

دکتر عباس افلاطونیان روز سه‌شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در مرکز فعلی ناباروری استان یزد که ۳۳ سال از ایجاد آن می گذرد، با محدودیت هایی در فضا و از جمله در بخش درمانگاه، اتاق عمل، کتابخانه و محل آموزش دانشجویان روبرو هستیم که این مسئله باعث شده چندین مرکز تحقیقاتی در زیرزمین یا سوله‌های کوچک ایجاد شود و کار بر محققان و کارشناسان در چنین شرایطی  سخت است.

وی تکمیل مرکز ناباروری در دست ساخت در محوطه بیمارستان شهید صدوقی یزد را راه برون رفت از این معضل اعلام کرد و با بیان اینکه تکمیل این مرکز ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد و مشارکت خیران تکمیل این طرح را شتاب بیشتری می بخشد.

این متخصص زنان و زایمان، فضای مرکز جدید را ۱۸ هزار متر مربع ذکر کرد و یادآور شد: کار ساخت مرکز جدید از سال ۱۳۹۵ به همت یک خیر آغاز شد اما بنا بر دلایل نامعلومی پس هزینه یک میلیارد تومان در این پروژه از ادامه کار انصرف داد و اکنون این بنا در مرحله ابتدایی کار قرار دارد و تا کنون بیش از ۵۰ میلیارد تومان نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی استان تامین و در این پروژه هزینه شده است.

کمبود فضا در مرکز ناباروری یزد/ تکمیل بنای جدید ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد

دکتر افلاطونیان همچنین از مستهلک شدن برخی دستگاه‌های پزشکی مهم در مرکز ناباروری استان خبر داد و اضافه کرد: خرید این دستگاه‌ها هزینه سنگینی دارد که از دولت و همچنین خیرین انتظار داریم در خرید و وارد کردن آنها از خارج کشور مشارکت کنند.

رییس پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد در ادامه با بیان اینکه روزانه بیش از ۱۰۰ نفر برای فرزنددار شدن به این مرکز مراجعه می کنند گفت: ۹۰ درصد این افراد غیربومی هستند و ۲ تا پنج درصد هم از خارج کشور برای استفاده از خدمات به این مرکز مراجعه می کنند.

وی ۴۰ درصد مشکل ناباروری را مربوط به مردان، ۴۵ درصد مربوط به زنان و سهمی را هم مشترک میان هر دوی آنها دانست و تاکید کرد: ۳۰ درصد مراجعه کنندگان به این مرکز، صاحب فرزند می شوند، هزینه هر نفر با احتساب بیمه آنها، ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان می شود و مدت زمان درمان آنها هم بستگی به نوع مشکل و شرایط زوجین دارد. 

.

کمبود فضا در مرکز ناباروری یزد/ تکمیل بنای جدید ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد

دکتر افلاطونیان تعداد نیروهای فعال در این مرکز را ۱۶۰ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات فعلی مرکز وضعیت جذب استاد در هیات علمی است که با کندی پیش می رود و باید شتاب گیرد.

افلاطونیان با قدردانی از تعامل سازمان بیمه سلامت با موسسات درمانی در حوزه درمان ناباروری گفت: بیمه سلامت ایران در زمینه پوشش خدمات ناباروری اقدامات موثری داشته و امیدواریم سازمان های بیمه گر دیگر نیز در این مسیر حرکت کنند.

موسس پژوهشکده علوم تولید مثل یزد تاکید کرد: از دیماه سال گذشته تا اواخر مردادماه امسال حدود ۵۳۰ نفر در این مرکز دانشگاهی از خدمات درمان نازایی استفاده کردند، ضمن اینکه در بیمارستان مادر به عنوان بخش خصوصی نیز ۴۰۷ مورد مراجعه برای درمان ناباروری ثبت شده است و هم اکنون بیمه در بخش دولتی ۹۰ درصد هزینه های بستری و ۷۰ درصد هزینه سرپایی را پرداخت می کند و هیچ گونه مشکلی در این زمینه  وجود ندارد.

افلاطونیان ادامه داد: حمایت های بیمه سلامت در حوزه درمان ناباروری بی سابقه است و برای زوجینی که به لحاظ مالی مشکلاتی دارند، از آنان حمایت می کند و این بیمه به عنوان یک سازمان بیمه گر دولتی برای ارایه خدمات بهتر به افراد زیرپوشش در تمامی صندوق ها نیازمند حمایت دولت است و انتظار می رود که سیاستگذاران و تصمیم گیران پشتیبان این سازمان باشند .

افلاطونیان با انتقاد از رویه سایر صندوق های بیمه گر گفت: برخی از این بیمه‌ها از فروردین ماه امسال تاکنون سهم مرکز ناباروری استان یزد را پرداخت نکرده اند که انتظار داریم برای جبران بخشی از مشکلات مالی مرکز ناباروری، بدهی خود را به این مرکز پرداخت کند تا وسایل وتجهیزات مورد نیاز مراجعه کنندگان تامین شود.

کمبود فضا در مرکز ناباروری یزد/ تکمیل بنای جدید ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد

وی همچنین از برپایی جشنواره بین المللی دانشجویی علوم تولید مثل در استان در اردیبهشت ماه سال آینده خبرداد و گفت: در این جشنواره سه روزه که هر ۲ سال یکبار برگزار می‌شود از ۱۰ دانشجوی برتر این حوزه تجلیل و در کنار آن کنگره‌ای نیز با ارائه مقالات برگزار خواهد شد.

وی هدف از برپایی این جشنواره را که با حضور شرکت کنندگانی از ایران و کشورهای مختلف جهان برپا می‌شود را تبادل اطلاعات میان اساتید داخلی و خارجی بیان کرد .

استان یزد از قطب های مهم درمان ناباروری در کشور است و مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد ۳۳ سال قبل فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha