سپتامبر تعیین کننده؛ فریبکاری هوکشتاین و پاسداری حزب الله از حقوق لبنان

تهران – ایرنا – روزنامه "الاخبار" لبنان در گزارشی تحلیلی به بررسی رویکرد میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی پرداخت و ماه کنونی سپتامبر را ماهی تعیین کننده در خصوص سمت و سوی تحولات مربوط به این پرونده در سایه آمادگی حزب الله برای پاسداری از منابع طبیعی لبنان توصیف کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روزنامه الاخبار در این گزارش تحلیلی ابتدا به موضعگیری های چند روز اخیر سران رژیم صهیونیستی درباره پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی و تغییر لحن آنها اشاره کرد و نوشت: سران اسرائیل روز یکشنبه با تعیین فرمانده جدید برای مناطق شمالی فلسطین اشغالی بار دیگر برای چنگ انداختن بر منابع ثروت لبنان سیاست ارعاب و تهدید را در پیش گرفتند.

این روزنامه افزود: فضای مثبت مطرح شده مبنی بر نزدیک شدن لبنان و رژیم صهیونیستی به دستیابی به توافق برای ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی، مانع از آن نیست که آمریکا و این رژیم بدنبال یک مانور سیاسی برای مرحله پس از ترسیم مرزهای دریایی به منظور یک قیمومیت بین المللی دریایی بر منطقه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی از طریق اعطای نقش جدیدی به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نباشند.

بر اساس این گزارش، همانطور که منابع ذیربط در بیروت تاکید کرده اند، لبنان هم اکنون در انتظار آن است تا " آموس هوکشتاین " میانجی آمریکایی درخصو ترسیم مرزهای دریایی یک سند مکتوب ظرف روزهای آینده تحویل بیروت دهد. دو روز پیش اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه هوکشتاین مختصات جانمایی میله ها و علائم شناور دریایی را به مقامات لبنانی تحویل داده است که در واقع پیش مقدمه برای ارسال پیشنهاد کامل وی در هفته آینده به شمار می رود.

این روزنامه افزود: در همین حال، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از گزارش فرمانده صهیونیست مناطق شمالی فلسطین اشغالی سخن به میان آورد که می توان آن را در یک جمله خلاصه کرد و آن اینکه " امکان رویارویی با حزب الله در آینده نزدیک وجود دارد. "

به نوشته الاخبار، در همین رابطه سرلشکر "اوری غوردین" فرمانده صهیونیست جدید تعیین شده برای منطقه شمالی فلسطین اشغالی هشدار داد که " جو آرام و ساکت منطقه جلیل (واقع در شمال فلسطین اشغالی) ممکن است فریب دهنده باشد."

برپایه این گزارش، نکته قابل توجه در این میان آن است که روزنامه صهیونیستی " اسراییل الیوم " به نقل از یک مقام سیاسی صهیونیست نوشت: "به محض آنکه سکوی گازی کاریش آماده بهره برداری شود، آن را راه اندازی خواهیم کرد و حزب الله اگر بخواهد به آن حمله کند، در آن صورت در محاسبات خود دچار اشتباه بزرگی شده است. "

در همین راستا، تارنمای راستگرای صهیونیستی " مکور ریشون " به نقل از یک منبع سیاسی رژیم اسرائیل توپ را در زمین لبنان انداخت و نوشت: هفته های آینده بسیار حساس است . ما به پیشرفت هایی دست یافته ایم اما کارهای بسیاری مانده است که باید انجام دهیم و دولت لبنان خود باید تصمیم بگیرد که آیا خواهان دستیابی به توافق مرزی است یا خیر .

به نوشته روزنامه الاخبار، هر چند پس از سفر جمعه گذشته هوکشتاین به بیروت، در میان روسای قوای سه گانه لبنان جو مثبتی نمایان شده است اما رژیم صهیونیستی، آمریکا و اروپایی ها نگران وقوع یک جنگ هستند اما در عین حال سعی دارند تا طبق زمانبندی مورد نظر رژیم صهیونیستی با بیروت به توافق برسند. پس از آنکه آنها نتوانستند از مقاومت لبنان در خصوص عدم افزایش تنش تضمینی دریافت کنند، به وقت کشی دیپلماتیک روی آورده اند تا این گونه وانمود کنند که اوضاع در مسیر صحیح پیش می رود و آنها در انتظار روشن شدن برخی از جزئیات هستند؛ یعنی همان جاهایی که معمولا اختلاف ها وجود دارد.

این روزنامه افزود: بر همین اساس هوکشتاین هر بار که به بیروت می آید، با خود یک درخواست جدید از اسرائیل به همراه می آورد تا این گونه وانمود کنند که همچنان برخی از مسائل لاینحل باقی مانده اند و حل و فصل آنها نیازمند گذشت زمان است. آخرین درخواست اسرائیل در همین رابطه موضوع "خط مرزی آبی دریایی" است که در واقع نوار علائم و میله های شناور در سواحل لبنان و فلسطین اشغالی می باشد و طی آن، تل آویو خواستار تثبیت این خط شده است.

الاخبار نوشت: از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تا کنون به طور رسمی و علنی موافقت خود را با خواسته های لبنان ابراز نداشته است. موارد یاد شده حکایت از آن دارد که هوکشتاین به طور همزمان خواستار به تعویق افتادن رویارویی (نظامی) و ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی است. در واقع می توان گفت که میانجی آمریکایی در حال انجام عملیات " فریب کارانه " است زیرا از یک سو این گونه به لبنان وانمود می کند که به اکثر خواسته هایش دست یافته است اما از سوی دیگر با مطرح کردن نکات جدید در حال طولانی تر کردن مدت زمان مذاکرات است.

این روزنامه پیش بینی کرد که هوکشتاین در آینده از این موضوع که "پس از دستیابی به توافق چه کسی نظارت بر روند اجرای آن را برعهده خواهد داشت؟ "برای وقت کشی به نفع رژیم صهیونیستی سود خواهد جست. البته این امر در صورتی تحقق خواهد یافت که تل آویو نیازمند زمان بیشتری باشد؛ به ویژه با توجه به اینکه نهاد ناظر بر اجرای توافق از نظر اهمیت، دستکمی از خود توافق ندارد زیرا آنها می دانند که لبنان تا چه اندازه نسبت به موضوع گسترش یافتن ماموریت نیروهای حافظ صلح حساسیت دارد و بر همین اساس، دستیابی به توافقی درباره آن سریع نخواهد بود. بدین ترتیب رژیم صهیونیستی می خواهد با یک تیر دو نشان بزند . اول آنکه موضوع توافق بر سر ترسیم مرزها را چند هفته به تاخیر انداخته و شبح درگیری درباره آن را دور کند و دوم آنکه با کمک نیرویی بین المللی به عنوان ناظر بر خط آبی دریایی، امنیت خود را تامین نماید که هر دو  تضمین شده نیست زیرا سپتامبر همچنان ماه سرنوشت ساز باقی خواهد ماند.

روزنامه الاخبار در پایان گزارش خود  از "حضور حزب الله به عنوان قدرت ارائه دهنده راه حل اقتصادی برای لبنان و حامی منابع طبیعی و ثروت های این کشور به عنوان مهم ترین و برجسته ترین نکته موجود در تحلیل و بررسی کارشناسان به ویژه کارشناسان بلندپایه نظامی و امنیتی" نام برد و نوشت که همین امر، حجم گسترده نگرانی رژیم صهیونیستی از پیامدهای وخیم در پیش گرفتن چنین گزینه ای را بازتاب می دهد.

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان یکشنبه شب تاکید کرد که موضع حزب الله نسبت به حقوق دریایی، نفت و گاز در آب‌های سرزمینی لبنان تغییر نمی‌کند و حزب‌الله بر دست‌یابی به این حقوق بصورت کامل و بدون کم و کاست اصرار می‌کند.

شیخ « نعیم قاسم » در خصوص ترسیم مرزهای دریایی لبنان با سرزمین‌های اشغالی اظهار داشت: ما منتظریم که این تصویر یک بار برای همیشه روشن شود. 

وی تاکید کرد: ما برای هر ذره از خاک یا قطره‌ی آب از سرزمین، حقوق دریایی یا نفت لبنان با هر توجیهی که باشد کوتاه نخواهیم آمد. 

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان اضافه کرد: ما تحولات را دنبال می‌کنیم و بر اساس آن و با توجه به روند مذاکرات و نتیجه آن به روش مناسب و در وقت مناسب مواضع خود را بیان خواهیم کرد.

حزب الله لبنان به شدت با زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکل‌های مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدان های گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدام از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکل‌های مختلف مقابله می‌کند.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا تاکید کرد که اگر لبنان به حق خود درباره بهره برداری از منابع و ثروت هایش نرسید، رژیم صهیونیستی هم نخواهد توانست نفتی استخراج کند.

وی افزود: ما با جلوگیری از استخراج در میدان نفتی "کاریش" به دنبال یک دستاورد اخلاقی نیستیم، بلکه می خواهیم نفت خود را استخراج کنیم، بنابراین اگر لبنان حق خود را در این میدان نفتی نگیرد، رژیم صهیونیستی هم در هیچ جایی حق استخراج نفت یا گاز را نخواهد داشت.  

نصرالله تاکید کرد: امروز دشمن احساس ضعف می‌کند و خواهان جنگ نیست، زیرا می‌داند درصورت درپیش گرفتن راه جنگ، حریف مقابل فقط حزب‌الله نخواهد بود بلکه ممکن است کل محور مقاومت را مقابل خود قرار داده و موجب نابودی خود شود. در پیش گرفتن راه جنگ برای اسرائیل گزینه ای بسیار پرخطر و پرهزینه خواهد بود.

وی پیش از این نیز درباره تنش دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی تصریح کرد: اگر میانجی آمریکایی بیاید و آنچه را که لبنان می‌خواهد بدهد، ما به سمت آرامش می‌رویم و اگر آن چیزی را که دولت می‌خواهد ندهد، رو به درگیری می رویم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha