۲۱ شهریور ۱۴۰۱، ۲۰:۳۲
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84885700
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جنبش امل: تغییر شیوه‌های کاری نیروهای یونیفل در جنوب لبنان قابل قبول نیست

تهران - ایرنا - جنبش امل تاکید کرد که تغییر شیوه‌های کاری مخصوص نیروهای حافظ صلح سازمان ملل ( یونیفل ) در جنوب لبنان قابل قبول نیست.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره لبنان، جنبش امل امروز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای بر تعهد به شیوه‌های کاری مختص نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفل) در جنوب این کشور از زمان صدور قطعنامه ۱۷۰۱ که در آن به نقش یونیفل در حمایت از ارتش لبنان در انجام گشت زنی و فعالیت‌های مختلف تصریح شده است تاکید کرد.  

در این بیانیه آمده است:  نمی‌توان تغییرات آن‌ها (یونیفل) را به دلیل نگرانی از رابطه استوار و مستحکم موجود بین این نیروها (ارتش لبنان) و مردم جنوب که برای حق مشروع‌شان در حفاظت از سرزمین‌شان و آزادسازی آنچه از آن‌ها در مزارع شبعا، تپه‌های کفر شوبا و بخش لبنانی «الغجر» باقی مانده است،  به آن‌ها (ارتش لبنان) متمسک شده‌اند را پذیرفت. 

جنبش امل بر لزوم  مشخص شدن مسئولیت‌عدم ارتباطات مطلوب وعدم پیگیری قطعنامه از سوی ادارات ذیصلاح لبنان که علامت سوال‌های زیادی را ایجاد می‌کند تاکید کرد. 

دفتر سیاسی جنبش امل در بیانیه خود بار دیگر پایبندی به مواضع یکپارچه لبنان در موضوع تعیین مرزهای دریایی و پافشاری بر توافق چارچوب و مذاکرات غیرمستقیم در «ناقوره» تحت نظارت سازمان ملل متحد و از طریق میانجی‌گری آمریکایی بر اساس حفظ حقوق کامل لبنان را تکرار کرد.  

این جنبش در این بیانیه با اشاره به اینکه به ایجاد دو نیروگاه برق در بیروت و جنوب با ظرفیت هر یک یکهزار مگاوات و نیروگاه‌هایی در مناطق با ظرفیت ۲۵ مگاوات برای هر نیروگاه، نگاه مثبت دارد، افزود:  تصویب این ابتکار توسط دولت [ لبنان ] اولین گام برای خروج لبنان از تاریکی و تغییر رویکرد دولت به بهره مندی از هدیه سوختی است که به کارخانه‌ها اختصاص داده شده است. 

پیش از این دفتر سخنگوی یونیفل با بیان اینکه در روزهای اخیر اطلاعات نادرست و گمراه کننده زیادی در مورد وظایف یونیفل در رسانه‌ها منتشر شده است، افزود: حافظان صلح سازمان ملل به تعهد خود برای تامین امنیت و ثبات در جنوب لبنان و حمایت از مردمی که در اینجا زندگی می‌کنند، ادامه می‌دهند. 

این دفتر در بیانیه خود اشاره کرد که یونیفیل همیشه مامور گشت‌زنی در حوزه عملیاتی خود با نیروی هوایی ارتش یا بدون آن بوده است. با این حال، فعالیت‌های عملیاتی ما از جمله گشت‌ها با هماهنگی نیروی هوایی ارتش ادامه می‌یابد حتی زمانی که نباشند که ما را همراهی کنند. 

یونیفل افزود: آزادی حرکت ما در قطعنامه‌های شورای امنیت که حاکمیت یونیفل را تمدید کرده است از جمله قطعنامه ۱۷۰۱ در سال ۲۰۰۶ و توافق نامه وضعیت نیروهای یونیفل که در سال ۱۹۹۵ امضا شد، تایید شده است. 

دفتر سخنگوی یونیفل با تاکید بر اینکه ما به طور روزانه با نیروهای مسلح لبنان همکاری نزدیک داریم و این تغییر نکرده است، افزود: حقایق مهم هستند و ما رسانه‌ها و دیگران را تشویق می‌کنیم تا قبل از انتشار اطلاعات نادرست که ممکن است باعث تنش‌زایی بین نیروهای حافظ صلح و جوامعی که ما برای کمک به آن‌ها در آنجا حضور داریم شود، آن‌ها را مستقیماً با ما بررسی کنند.

نیروهای یونیفل به عنوان نیروهای حافظ صلح بین‌المللی، به موجب قطعنامه ۴۲۵ در ماه مارس سال ۱۹۷۸ توسط شورای امنیت به لبنان آمدند تا بر عقب‌نشینی اسرائیل از خاک این کشور نظارت کنند.

در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در تابستان سال ۲۰۰۶ میلادی، به موجب قطعنامه ۱۷۰۱ تعداد این نیروها افزایش یافت. در حالی که پیش از جنگ چیزی حدود دو هزار نظامی در زمره نیروهای یونیفل در لبنان حضور داشتند، پس از صدور این قطعنامه، تعدادشان پس از جنگ به بیش از ۱۵ هزار نفر رسید.

بر اساس گزارش‌ها، در زمستان سال ۲۰۱۶ میلادی شمار این نیروها ۱۰ هزار و ۵۲۱ نظامی، ۲۵۷ کارمند و ۵۹۱ کارمند غیرنظامی محلی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha