۲۲ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۳۷
کد خبرنگار: 953
کد خبر: 84885904
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

معاون هواشناسی: گرد و غبار عراق مرکز و غرب هرمزگان را متاثر کرده است

بندرعباس - ایرنا - معاون فنی و شبکه ایستگاه‌های هواشناسی هرمزگان گفت: گرد و غبار ورودی به کشور از سمت عراق، غرب و مرکز این استان را متاثر و موجب کاهش دید افقی شده است.

کیانوش عارفی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعلام آلوده بودن یا نبودن این شرایط آب و هوایی براساس قانون در حیطه اختیار سازمان حفاظت محیط زیست است و اداره‌کل هواشناسی هرمزگان می‌تواند بگوید دید افقی ساکنان جزیره قشم در صبح امروز به ۷۰۰ متر، بندرلنگه ۸۰۰ متر، بندر خمیر یکهزار متر، میناب و رودان به یکهزار متر و بندرعباس به یکهزار و ۵۰۰ متر کاهش یافت.

وی با یادآوری اینکه کانون گرد و خاکی که مرکز و غرب هرمزگان و همچنین جزایر را متاثر کرده در کشور عراق است، ادامه داد: انتظار داریم از ساعات بعد از ظهر با افزایش سرعت وزش باد مقداری شرایط بهبود یابد و فردا هم مجدد شرایط امروز را خواهیم داشت.

معاون فنی و شبکه ایستگاه‌های هواشناسی هرمزگان اضافه کرد:‌ گرد و خاک با رطوبت هوا ترکیب شده و اکنون گرد و غبار موجود در فضا مرطوب است و انتظار می‌رود این شرایط از اواخر وقت روز آینده بهبود یابد.

لازم به ذکر است سامانه پایش کیفی هوای کشور درحال حاضر براساس داده‌های ایستگاه رسالت بندرعباس شاخص آلایندگی را ۱۵۸ نشان می‌دهد که نشانه ناسالم بودن هوا است.

این سایت توصیه کرده، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیت های طولانی یا سنگین خارج ازمنزل خودداری کنند و افراد دیگر باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

عارفی در بخش دیگری ابراز داشت: اداره‌کل هواشناسی هرمزگان در هشدار جوی نارنجی که برای این روزها صادر کرده به بروز پدیده گرد و خاک هم اشاره کرده است و این اداره‌کل تنها می‌تواند هشدار جوی یا دریایی صادر کند و زمانی که پدیده گرد و خاک و بارندگی همزمان باشند بیشتر بر پدیده بارندگی تأکید می‌شود.

عارفی اشاره کرد:‌ گزارش بارش در ایستگاه هواشناسی سینوپتیک حاجی آباد در شبی که پشت سر گذاشتیم رسید که بر مبنای داده‌های موجود چهار میلی‌متر بوده و میزان بارندگی در ایستگاه های اقلیم شناسی خودکار فارغان یک و سه دهم میلی‌متر و تنگ‌زاغ یک و هفت دهم میلی‌متر بوده است.

براساس آیین‌نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۳) قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۷ هیأت‌وزیران، مواقع (شرایط) اضطرار آلودگی هوا مواقعی است که استمرار پایداری جوی (بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور) یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها (بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست) در کوتاه‌مدت، سلامت انسان و محیط‌زیست را دچار مخاطره جدی کند.

شاخص کیفیت هوا (AQI) عددی بدون واحد که نشان‌دهنده وضعیت کیفی هوا است که طبقات کیفیت هوا بر اساس شاخص کیفیت هوا بدین گونه است که یک تا ۵۰ سبز به معنای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰  زرد به معنای قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ نارنجی به معنای ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ قرمز به معنای ناسالم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بنفش به معنای بسیار ناسالم و بیشتر از ۳۰۰ قهوه‌ای به معنای خطرناک طبقه‌بندی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha