استاندار کرمانشاه: مرز خسروی آماده بازگشت زائران اربعین است

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه گفت: با توجه به آغاز موج بازگشت زائران اربعین حسینی از عراق و تمایل بسیاری از زائران برای بازگشت از طریق مرز بین‌المللی خسروی، این مرز آمادگی کامل برای بازگشت زوار را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ بهمن امیری‌مقدم عصر سه‌شنبه در نشست ستاد اربعین استان که در محل پایانه بین‌المللی خسروی برگزار شد، تاکید کرد که تمام دستگاه‌های استان باید همچنان در میدان خدمتگزاری حاضر باشند.

وی افزود:  تمام اعضای ستاد اربعین تا بازگشت آخرین زائر در میدان خدمت حضور داشته باشند و به زوار خدمت رسانی کنند.

استاندار کرمانشاه با اشاره به هماهنگی، همدلی و نظم موجود در پایانه بین‌المللی خسروی در مسیر رفت زائران به سمت کربلای معلی عنوان کرد: این تلاش‌ها موجب شد که رضایت زائران از مرز خسروی قابل‌توجه باشد و امیدواریم که با تداوم این هماهنگی، هم‌سویی و خدمت‌گزاری، بتوانیم ظرفیت‌های بزرگ مرز بین‌المللی خسروی را بیش‌از پیش نشان دهیم و خاطره خوبی برای همه زائران بجا بماند.

امیری مقدم همچنین از تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان و عضو ستاد اربعین استان از جمله سازمان حمل‌ونقل مسافر شهرداری کرمانشاه، هلال‌احمر، راهداری، آب و فاضلاب، شرکت گاز، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه ها تقدیر کرد و به تمام خادمان حسینی استان و ارائه‌دهندگان خدمت به زائران اربعین خداقوت گفت.

وی در پایان گفت: از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در ۲۳ مردادماه تاکنون ۲۵۰ هزار نفر از این گذرگاه عازم عراق شده و ۵۷ هزار نفر از زوار نیز از این مرز رسمی به کشور بازگشته‌اند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای دو مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha