گزارشگران ویژه از اقدام علیه هر کشوری خودداری کنند

تهران - ایرنا - معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، مواضع ایران در زمینه سازوکار گزارشگری کشوری را تشریح کرد و گفت: از گزارشگران (کشوری و موضوعی) انتظار می‌رود که به وظایف خود عمل کرده و از متمایل شدن به یک طرف یا اقدام علیه هر کشوری خودداری کنند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب‌آبادی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل ضمن اشاره به اینکه حمایت و ارتقای حقوق بشر و کرامت انسانی در جمهوری اسلامی ایران یک اصل اساسی است، افزود: سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد از جمله شورای حقوق بشر، باید مطابق با اصولی مانند عدم گزینش‌گری، واقعیت‌گرایی و بی‌طرفی عمل کنند.

وی ادامه داد: آنها باید از سیاست‌زدگی یا اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کنند. آنها باید از هر اقدامی فراتر از ماموریت‌ خود یا اعتماد کشورهای عضو را از بین ببرند و از ایجاد تقابل و دوقطبی شدن بیشتر در گفتمان‌های حقوق بشر، اجتناب کنند.

غریب‌آبادی اظهارداشت: از گزارشگران کشوری و موضوعی انتظار می‌رود که به وظایف خود عمل کرده و از متمایل شدن به یک طرف یا اقدام علیه هر کشوری خودداری کنند؛ گزارشگرانی که تصمیم می‌گیرند از ماموریت خود برای پیش‌برد برنامه سیاسی برخی کشورها سوء استفاده کنند، باید کنار گذاشته شوند. این امر به ویژه در موارد تضاد منافع آشکار که در آن تبعه یکی از دولت‌های متخاصم برای انجام مأموریت نظارتی که در واقع توسط کشور مربوطه وی تاسیس شده است، انتخاب می‌شود، بسیار مهم‌تر جلوه می‌کند.

دبیر ستاد حقوق بشر، گسترش تعداد گزارشگران ویژه کشوری را هشداردهنده و غیرسازنده دانست و گفت: گزارشگران ویژه کشوری که توسط چند کشور یا گروهی از کشورها در راستای مواضع سیاسی خصمانه آنها علیه کشورهای در حال توسعه بر شورا تحمیل می‌شود، صرفاً به تقابل، تضاد و حاشیه‌سازی‌سازی کمک می‌کنند.

به گزارش ایرنا، 21 شهریور کاظم غریب‌آبادی در صدر هیئت عالی‌رتبه و به منظور شرکت در نشست فصلی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، وارد ژنو شد.

براساس اعلام ستاد حقوق بشر، سخنرانی در شورای حقوق بشر و دیدار و گفت و گو با رئیس شورا، مقامات دفتر کمیسر عالی حقوق بشر، برخی گزارشگران ویژه موضوعی و سفرای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و کشورهای اسلامی به طور جداگانه از جمله برنامه های سفر غریب‌آبادی است.

در این اجلاس، گزارشگر ویژه بررسی آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر، گزارش بازدید خود از جمهوری اسلامی ایران را که از ۱۸ تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه انجام شد به شورای حقوق بشر ارائه خواهد کرد. در حاشیه این اجلاس نیز نمایشگاهی از آثار مخرب تحریم‌های یک‌جانبه بر بهره‌مندی حقوق بشر مردم ایران با حضور برخی سازمان‌های غیردولتی ایرانی برگزار می‌شود.

اجلاس سالانه شورای حقوق بشر به مدت چهار هفته برگزار می‌شود و طی آن، گزارش‌های تعدادی از گزارشگران ویژه موضوعی و کشوری مورد بررسی قرار می‌گیرد و در برخی موضوعات نیز تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha