تمبر یادبود علامه حسن زاده آملی رونمایی می شود

ساری _ایرنا_ فرماندار آمل با بیان اینکه مراسم اولین سالگرد ارتحال علامه حسن زاده آملی دوم مهرماه در مصلای آمل برگزار می شود، گفت:همزمان با این مراسم تمبر یادبود این عالم فرزانه نیز رونمایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید عباس حسینی  روز چهارشنبه در جلسه ویژه شورای فرهنگ عمومی شهرستان آمل افزود: بیش از ۱۴ عنوان برنامه در سطح ملی، استانی و شهرستانی برای نخستین سالگرد علامه ذوالفنون برنامه ریزی شده است.

وی با بیان اینکه یک هزار جلد از آثار و زندگینامه علامه حسن زاده آملی برای توزیع در سطح شهرستان تهیه شده است بیان کرد: به مناسبت اولین سالگرد ارتحال این عالم ربانی موکب های معرفتی در راستای شناخت آثار و شخصیت علامه حسن زاده آملی در سطح شهرستان آمل دایر می شود.

فرماندار آمل بیان کرد: علاوه بر برگزاری مراسم سالگرد علامه حسن زاده در مصلای آمل، سه مراسم دیگر نیز در  حرم حضرت معصومه (س) ، کتابخانه ملی ایران و همچنین روستای ایرا زادگاه علامه برگزار خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه در  ماه های اخیر ستاد توسعه ایرا به منظور رفع مشکلات روستای محل مزار حضرت علامه در فرمانداری آمل تشکیل شده است، بیان کرد: براساس مصوبات این ستاد، مشکلات مربوط به حوزه راه، آنتن دهی و نیز احداث منبع آب منطقه رفع شده است و در سالروز بزرگداشت حضرت علامه ذوالفنون به بهره برداری می رسد.

فرماندار آمل همچنین از آماده سازی فضای شهر برای بزرگداشت مراسم این عالم ربانی خبر داد و گفت: شهرداری های آمل موظف شدند از هفته آینده، فضاسازی متناسب با شخصیت ایشان را در تمامی بخش های شهرستان آمل انجام دهند.

حسینی ادامه داد: در راستای گرامیداشت علامه حسن زاده آملی همایش علمی علامه ذوالفنون به همراه رونمایی از کتاب در ثنای آفتاب حسن، بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.

علامه حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰ دیده از جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شده است.

حسن‌زاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای « ایرا » بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.

علامه در سال ۱۳۴۲شمسی از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد. این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریس‌های اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست.

علامه حسن زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha