حسن اسماعیل زاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا افزود: موکب بنیاد مستضعفان از ۱۴ شهریور که در مرز تمرچین استقرار یافته و در این مدت علاوه بر اسکان زائران اربعین، کار پذیرایی از آنها را نیز برعهده داشته است.
وی با بیان اینکه موکب این بنیاد روزانه قادر به اسکان ۳۵۰ نفر از زائران است که این میزان تا ۶۰۰ نفر قابل ارتقاست، اضافه کرد: در این موکب علاوه بر اینترنت رایگان، اکیپ پزشکی شبانه روزی یک دستگاه خودپرداز هم برای رفاه حال زائران دایر شده است.
مسوول موکب بنیاد مستضعفان مرز تمرچین پیرانشهر ادامه داد: طی این مدت، ۳۶ هزار وعده غذایی شامل صبحانه، نهار و شام و ۲۰۰ هزار عدد انواع آب معدنی و آبمیوه را بین زائران توزیع کردهایم.
اسماعیل زاده با بیان اینکه این موکب ظرفیت پذیرایی از ۱۳ هزار زائر در روز را دارد، گفت: این موکب که بزرگترین موکب دایر شده برای زائران در شهرستان پیرانشهر است تا آخر شهریور آماده اسکان و پذیرایی از زوار الحسین (ع) خواهد بود.
وی یادآور شد: موکب بنیاد مستضعفان دایر شده در این مرز همچنین نیازهای ۱۱ موکب دیگر از جمله در تامین آب و آبمیوه و سایر اقلام را نیز برعهده دارد.
به گزارش ایرنا و براساس اعلام ستاد اربعین استان آذربایجانغربی، گذرگاه تمرچین، از روز ۱۴ شهریور ماه جاری میزبان زوار اربعین حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات است.
امسال برای نخستین بار است که مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر در ایام اربعین حسینی پذیرای تردد زائران ایرانی به عتبات عالیات در عراق است.
کوتاه شدن مسیر تمرچین به سمت بغداد و سهل الوصول بودن مسیر، هزینه حداقلی حمل و نقل، آب و هوای معتدل و مسیر امن از جمله مزایای تردد زائران اربعین از طریق این مرز است.
مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.
نظر شما