رضا علیپوری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع پنلهای خورشیدی تهیه شده تاکنون ۳۱۲ دستگاه نصب شده و بقیه تا ۱۵ مهرماه امسال همزمان با روز ملی روستا و عشایر تحویل متقاضیان خواهد شد.
وی اضافه کرد: هزینه هر دستگاه پنل خورشیدی که ظرفیت تولید برق برای روشنایی حداقل پنج لامپ کم مصرف و ۲ پریز برای شارژ گوشی تلفن همراه و چراغ قوه را دارد، یک میلیارد ریال است که عشایر متقاضی تنها ۱۰ درصد این مبلغ را پرداخت میکنند.
علیپوری با اشاره به در پیش بودن فصل کوچ قشلاقی عشایر اکراد استانهای خراسان شمالی و رضوی به مراتع گلستان از نیمه دوم آبان ماه امسال، گفت: برنامهریزی و جلسات هماهنگی برای میزبانی از عشایر کوچنده بین استانهای اشاره شده انجام و به زودی جلسه شورای عشایر سه استان نیز به میزبانی گلستان برگزار خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر گلستان ادامه داد: این اداره کل با همراهی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قبل از ورود عشایر کوچنده استانهای خراسان شمالی و رضوی، عملیات بهسازی و مرمت راهها و ایلراههای عشایری به طول تقریبی هزار کیلومتر در سه شهرستان مراوهتپه، کلاله و گنبدکاووس را انجام میدهند.
وی از درحال حفر بودن ۲ حلقه چاه آب برای تامین آب آشامیدنی جامعه عشایری گلستان خبر داد و گفت: یکی از این چاهها در شهرستان مراوهتپه قرار دارد که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
علیپور افزود: چاه دوم در منطقه دهستان کُرند شهرستان گنبدکاووس درحال حفر است که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که درصورت اختصاص اعتبارات مورد نیاز تلاش داریم این چاه نیز تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
وی از پیش بینی ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی (وزارت جهادکشاورزی و سازمان امور عشایری) برای بهسازی ایلراهها و تامین آب آشامیدنی جامعه عشایری گلستان در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: درحال پیگیری تخصیص این اعتبارات هستیم.
مدیرکل امور عشایر گلستان همچنین از برنامهریزی برای خرید و ذخیره سازی حداقل ۲۰ هزار تن انواع نهادههای دامی (سبوس، ذرت، جو، کنسانتره و تفاله چغندر) برای عشایر این استان خبر داد و گفت: این نهادهها با قیمت مصوب در اختیار عشایر قرار میگیرد.
به گفته علیپوری، تهیه و توزیع آرد، نفت سفید و دیگر مایحتاج عشایر هم با همکاری شرکتهای تعاونی و اتحادیه عشایری استان هم در دستور کار قرار دارد.
جامعه عشایری گلستان چهار هزار و ۲۰۰ خانوار با بیش از ۲۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۰ درصد این خانوارها عشایر بومی ترکمن و بقیه عشایر استانهای خراسان رضوی و شمالی و اندکی نیز از استان سمنان هستند.
عشایر گلستان اعم از بومی و کوچنده در مجموع ۷۶۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) برای پرورش در اختیار دارند که در ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع گنبدکاووس، مراوهتپه و کلاله در شرق استان مشغول فعالیت هستند.
حدود ۷۰ درصد از جمعیت عشایر کوچنده و بومی گلستان در مراتع شهرستان مراوهتپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و حدود ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق میکنند.
استان گلستان ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما