۲۵ شهریور ۱۴۰۱، ۲۱:۳۷
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84889315
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سفیر آمریکا: به فشار علیه ایران در آژانس ادامه خواهیم داد

نیویورک  ایرنا- سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در تداوم اتهامات و ادعاهای بی اساس علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران اذعان کرد واشنگتن به فشارهایش علیه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی این مطلب را در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره موضوع ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی و احتمال ارجاع آن به شورای امنیت بیان کرد.

 این مقام آمریکایی در تداوم ادعاها و اتهامات بی اساس علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران گفت: به فشار بر ایران برای پاسخگو کردن نسبت به پرسش های آژانس بین المللی انرژی ادامه خواهیم داد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین اعلام کرد در حال حاضر تا آنجا که اطلاع دارم،  نشستی در حاشیه نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل برای گفتگو درباره توافق هسته ای در نیویورک برنامه ریزی نشده است.

 گرینفیلد همچنین گفت که برنامه‌ای برای دیدار با روسیه نیز در طول برگزاری نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل متحد برنامه ریزی نشده است.

هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل از ۲۰ تا ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۹ شهریور تا ۴ مهر) به مدت یک هفته در منهتن نیویورک مقر این نهاد بین المللی برگزار خواهد شد. 

این در حالی است که رئیس جمهور اسلامی ایران، همکاری‌های راهبردی ایران و چین را نشانه اراده دو کشور برای توسعه همه جانبه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه مقابل قلدری آمریکا کوتاه نخواهد آمد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در شهر سمرقند ازبکستان با شی جین پینگ رییس جمهور چین دیدار و با اشاره به بدعهدی طرف‌های آمریکایی و اروپایی در عمل به تعهدات رفع تحریم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه مقابل قلدری آمریکا کوتاه نخواهد آمد.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز عصر پنجشنبه به وقت محلی در تداوم ادعاهای واشنگتن نرسیدن به توافق را به گردن ایران انداخت و مدعی شد: ارزیابی ما این است دلیل اینکه هنوز به توافق نرسیده ایم، این است که تهران مبنای معقول بازگشت متقابل را که در پیش‌نویس اتحادیه اروپا آمده، نپذیرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره بیانیه ضد ایرانی آمریکا و سه کشور اروپایی نیز ادعا کرد مانند آژانس بین المللی انرژی اتمی ابراز نگرانی می‌کنیم.

این مقام آمریکایی ادامه داد: ما کاملا به اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر کل آن اعتماد داریم و با مشورت و همکاری نزدیک با شرکای خود در آژانس، درباره مناسب ترین پاسخ به عدم پاسخگویی رضایت بخش ایران به پرسش هایی که از سوی آژانس مطرح شده است، ادامه خواهیم داد.

در همین راستا  یک مقام ارشد دولت آمریکا چهارشنبه شب به وقت محلی به یک رسانه آمریکایی گفت که ما هنوز علاقه مند هستیم که ببینیم که آیا می توانیم با ایران به توافق برسیم یا خیر.

وی مدعی شد از این رو، دولت بایدن آمادگی ادامه عقب ‌گرد و پیشرفت در این مذاکرات را دارد.

این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد برای رسیدن به توافق، ایران باید موضع اخیر خود را درباره مسائل پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعدیل کند.

به گزارش ایرنا، در همین حال، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: از ایران و سایر کشورها درشرایط مشابه می خواهم که گفتگوی جدی را با آژانس برقرار کنند تا فضای یک همکاری موثر فراهم شود  و این امر لازمه قابل اعتبار بودن هر توافقی است.

گوترش با بیان اینکه پرسش های دشواری روی میز مذاکرات قرار دارد، اظهار داشت: از همه طرف ها می خواهم که نسبت به حل و فصل این مشکلات اطمینان حاصل کنند.

این در حالی است که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه  با اشاره به شرایط سیاسی آمریکا و آنچه او «جهت گیری‌های» توصیف کرد که به جمع‌بندی منجر نمی‌شود، افزود: اکنون در یک نوع بن بست قرار داریم.

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوع راستی‌آزمایی و نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران روز چهارشنبه بدون صدور قطعنامه پایان یافت.

با این حال، سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا روز چهارشنبه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیانیه‌ مشترکی را علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صادر کردند.

 این بیانیه که از سوی نماینده آلمان قرائت شد و ایران را به عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم کرده است، به گفته وال استریت ژورنال از سوی ۵۶ کشور که ۲۳ طرف آن عضو شورای حکام آژانس هستند،  تایید شده است.

«لورا هویل‌گیت» سفیر آمریکا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در این باره مدعی شد که حدود ۵۰ کشور نگرانی خود را از عدم همکاری ایران با آژانس ابراز داشته و این مساله نشان می‌دهد که جامعه بین‌الملل همچنان از ایران می‌خواهد که برای انجام تعهدات قانونی خود بر اساس فوریت عمل کند و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای شفاف‌سازی و حل و فصل همه موضوعات پادمان باقی‌مانده بدون تأخیر همکاری کند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی تلفنی با همتای عمانی خود در واکنش به این بیانیه سیاسی گفت: صدور بیانیه غیرسازنده در نشست وین هیچ ثمری ندارد. 

امیرعبداللهیان در این گفتگوی تلفنی با تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به روند گفتگو و تبادل پیام برای رفع تحریم ها و با اشاره به تلاش همه طرفها طی چند ماه گذشته، رمز رسیدن به نقطه مطلوب توافق در شرایط حاضر را  تمرکز ایالات متحده بر واقع بینی و نشان دادن داشتن اراده لازم دانست. 

وزیر امور خارجه ایران در این گفتگو بار دیگر بر اراده و حسن نیت لازم  از سوی ایران برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار تاکید کرد.

بدر البوسعیدی وزیرخارجه عمان نیز در این گفتگوی تلفنی با تاکید بر اهمیت رسیدن به توافق و بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات، ضمن قدردانی از نقش سازنده تهران در روند مذاکرات، بر ضرورت تلاش جهت نتیجه گیری مثبت از ماهها مذاکره، تاکید کرد.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

 برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ۲۲ شهریور ماه (۱۳ سیپتامبر) به وقت محلی (آمریکا) با بیان اینکه به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهیم، اظهار داشت، نظرخود را در مورد آخرین پاسخ ایران داده ایم.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن منفعت اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این رو چنانچه طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha