خطا در تجویز دارو منجر به آسیب‌های جدی می‌شود

زنجان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: خطاهای دارویی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم های دارو درمانی ضعیف و یا عوامل انسانی از قبیل خستگی و یا اشتباهات فنی و پرسنلی در روند تجویز تاثیر گذار باشد که منجر به آسیب‌های جدی می‌شود.

 دکتر علیرضا حقیقت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوه های ناایمن دارو درمانی و خطاهای دارویی یکی از دلایل آسیب و زیان های قابل پیشگیری در سیستم های مراقبت های بهداشتی در سراسر جهان است بطوری که هزینه ناشی از خطاهای دارویی در سطح جهان سالانه ۴۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

وی اضافه کرد: خطاهای دارویی به دلیل سیستم های دارو درمانی ضعیف و یا عوامل انسانی از قبیل شرایط محیطی نامناسب یا اشتباهات فنی و پرسنلی در روند تجویز، توزیع و عملکرد اجرایی و نظارتی تاثیر دارد و این موضوع می‌تواند آسیب‌های جدی به بیمار را به دنبال داشته باشد.

این مسوول ادامه داد: برای اقدامات حمایتی و مداوم، همکاری گسترده‌ای از ذی‌نفعان این امر مورد نیاز است و به همین جهت سازمان جهانی بهداشت موضوع "دارو درمانی بدون آسیب" را به عنوان سومین چالش جدی برای ایمنی بیمار معرفی کرده است.

به گفته وی، سال ۲۰۲۳ شعار ایمنی دارویی برای ترغیب و ایجاد انگیزه لازم در جهان به منظور تثبیت تلاش های مداوم سازمان بهداشت جهانی در این زمینه برگزیده شده است.

حقیقت همچنین با اشاره به اجرای طرح "دارویار" از ۲۳ تیرماه امسال در کشور افزود: هدف این طرح افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه و کاهش هزینه‌های بیماران است.

به گفته این مسوول برای اجرای بهینه این طرح باید داروخانه ها اقدامات و همکاری های لازم را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha