به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی؛ رسول حسام روز یکشنبه در بازدید از طرح های پیشگیرانه مدیریت بحران دستگاه های اجرایی خراسان رضوی افزود: فرونشست زمین عامل انسانی دارد و برای پیشگیری از وقوع این پدیده به کمک و مشارکت مردم بیش از پیش نیاز است.
وی تاکید کرد: مدیریت منابع آب، استفاده بهینه از سفره های زیر زمینی، جلوگیری از برداشت های بیرویه از آب های زیر زمینی از جمله مولفه هایی است که درجلوگیری از فرونشست زمین کمک می کند.
معاون هماهنگی، پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای جلوگیری از پیشروی این معضل که دیر یا زود همه استان ها را کاملاً فرا خواهد گرفت باید به فوریت طرح های آبخوان داری و آبخیزداری اجرایی شود.
وی افزود: فراگیر شدن الگوی کشت متناسب با آب موجود در بخش کشاورزی راهکاری است که باید وزارت کشاورزی و وزارت نیرو آنرا عملیاتی کنند البته باید در این زمینه در بین کشاورزان فرهنگ سازی خاصی صورت گیرد.
حسام اظهار داشت: در استان هایی که با کمبود شدید آب روبه هستیم نباید محصولاتی تولید شود که به آب زیادی نیاز دارد.
معاون هماهنگی پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور همچنین گفت: دستگاه های اجرایی در استان ها از اجرای طرح های توسعه ای فاقد پیوست کاهش خطرپذیری اجتناب کنند.
حسام افزود: براساس بند ح ماده ۱۳ قانون مدیریت بحران کشور تهیه پیوست کاهش خطر برای تمام طرح های توسعه ای دستگاه ها الزامی است، تهیه پیوست کاهش خطرپذیری به کاهش حوادث در کشور می انجامد که تا کنون مغفول مانده است.
معاون هماهنگی، پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور در جریان سفر به خراسان رضوی از مرکز کنترل ترافیک شهرداری مشهد، مرکز پایش تصویری و مدیریت هوشمند شرکت آب و فاضلاب مشهد و پروژه کنترل سیلاب در دشت ارغوان طرقبه بازدیدکرد.
نظر شما