علیرضا فاضلی ثانی روز دوشنبه با اشاره به تعداد بالای واحدهای جمع آوری ضایعات و پسماند پلاستیکی در بخش قلعه نو به خبرنگار ایرنا گفت: تیم کارشناسی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری نسبت به شناسایی و بررسی وضعیت تعدادی از این واحدها وارد عمل شد و نسبت به معرفی مشخصات و نوع آلودگی این واحدها به مرجع قضایی اقدام نمود.
وی افزود: پس از محرز شدن آلایندگی این واحدها بدلیل جمع آوری و بازیافت غیراصولی ضایعات در حوزه آب و خاک، استقرار غیرمجاز و همچنین نبود توجه به الزامات زیست محیطی، مستندات لازم به مرجع قضایی بخش قلعه نو داده شد.
به گفته فاضلی، طی دستور اخذ شده مبنی بر پلمب و جمع آوری این واحدها، روز گذشته با همکاری مأموران نیروی انتظامی، نسبت به پلمب ۱۳ واحد آلاینده و غیرمجاز اقدام گردید.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری ضمن انتقاد از وضعیت مدیریت پسماند در شهرستان ری ادامه داد : قانون مدیریت پسماندها، آئین نامه اجرایی این قانون و همچنین ضوابط مصوب در شورای عالی حفاظت محیط زیست برای مدیریت صحیح انواع پسماندها، تکلیف قانونی کلیه دستگاههای متولی امر پسماند را مشخص نموده است.
وی تاکید کرد: موضوع مشکلات پسماند که به شکل گیری واحدهای غیرمجاز جمع آوری پسماند و ضایعات در سطح شهرستان منجر گردیده نتیجه عدم انجام وظایف قانونی دستگاههای متولی در این حوزه است.
وی یادآور شد: سازمان حفاظت محیط زیست در راستای وظایف قانونی خود که نظارت بر حسن اجرای قوانین مربوط به پسماندها است با هر گونه اهمال در این خصوص برخورد قانونی لازم را اعمال می کند.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری، در بخش دیگری از این گفت و گو ضمن اشاره به تبعات انتشار گاز های حاصل از سوزاندن پسماند بیان داشت:گازهای حاصل از پسماندسوزی با توجه به انواع پسماند متفاوت هستند که اکثر گازهای حاصل از سوختن پسماندهای عادی و زباله ها شامل اکسیدهای نیتروژن (NOx)، اکسیدهای گوگرد (SOx) فلزات سنگین و دیوکسین، فوران و غیره است.
به گفته فاضلی ثانی، پسماند سوزی ضایعات پلاستیکی منجر به تولید مواد بر پایه ارگانوکلر نظیر PVC میشود و بسیاری از این گازها مانند دیوکسین اثرات سرطان زایی بر روی انسان دارند و بسیاری نیز با جذب از طریق پوست انسان روی سیستم عصبی تاثیرات نامطلوبی برجای می گذارند.
نظر شما