صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: شرایط مساعد آب و هوایی، رعایت اصول باغداری شامل تغذیه مناسب، آبیاری و هرس از دلایل افزایش محصول فندق در گیلان است.
وی افزود: بر اساس برآوردها، امسال ۲۳ هزار تن فندق به ارزش اقتصادی ۱۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال از باغات گیلان برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۵۹ هزار و ۳۵۰ بهرهبردار محصول فندقدر این حوزه در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: سطح زیرکشت فندق در گیلان نیز ۲۰ هزار و ۲۵۰ هکتار است.
وی اظهار داشت: رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین شهرستانهای تولید فندق در گیلان هستند ضمن اینکه شهرستان رودسر با بیشترین سطح زیرکشت و نیز تولید، رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
محمدی بیان داشت: ۹ واحد فرآوری فندق دارای پروانه بهرهبرداری به ظرفیت پنج هزار و ۶۰۰ تن و ۲۷ واحد دارای جواز تاسیس به ظرفیت یک هزار و ۷۰۰ تن در استان گیلان فعال است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: این استان رتبه اول در تولید محصول فندق کشور را دارد و ۸۵ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
برداشت فندق معمولا از اوایل شهریور آغاز و تا مهر به پایان می رسد، اشکورات رحیم آباد و رودسر بزرگترین تولید کننده فندق و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می شود.
فندق به دلیل ترکیبات چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین E، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی و آنتی اکسیدان در میان انواع دانه های خشک و آجیل و خشکبار جایگاهی خاص دارد.
نظر شما