به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرحیم پالیده روز دوشنبه در نشست حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گنبدکاووس تعداد بانوان واحد شرایط فرزندآوری در گروه سنی ۱۰ تا ۵۴ سال را در جامعه روستایی ۴۵ هزار و ۶۱۰ نفر و در جامعه شهری ۳۴ هزار و ۳۹۶ نفر اعلام کرد و اظهارداشت: تاکنون برای ۳۵ درصد این جمعیت کلاسهای آموزشی فرزندآوری برگزار شد.
وی افزود: تلاش داریم امسال ۵۰ درصد کل بانوان واجد شرایط گنبدکاووس توسط کارشناسان خانههای بهداشت و مراکز جامعه سلامت آموزشهای فرزندآوری را فراگیرند.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس ادامه داد: همچنین هزار و ۷۳۸ زوج نابارور در این شهرستان سکونت دارند که ۲ درصد از جمعیت ۱۰ تا ۵۴ ساله را تشکیل میدهند و در صورت تایید بخشهای مربوطه تمام خدمات درمانی آنان در حوزه درمان ناباروری رایگان میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم در این نشست گفت: بیش از ۳ هزار زن باردار در شهرستان وجود دارد که ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از آنان روستایی هستند که این نشان دهنده وضعیت بهتر باروری در روستاها در مقایسه با شهر است.
فرهاد بدیعی افزود: لازم است شرایط فراهم شده در بحث ارائه خدمات بیمهای و پرداخت تسهیلات به خانوادهها بیشتر اطلاعرسانی شود تا سطح تمایل به فرزندآوری در جامعه افزایش یابد.
وی با اشاره به وجود ۱۰ تخت بخش مراقبتهای ویژه نوزادان "انآیسییو" در گنبدکاووس، گفت: برای ارتقای خدمات به نوزادان لازم است تعداد این تختها افزایش یابد.
رییس اداره ثبت احوال گنبدکاووس هم در مقایسه آمار ثبتی شهرستان در پنج ماهه پارسال با مدت مشابه امسال بیان کرد: در این مدت آمار ولادت با کاهش ۹ درصدی از ۲ هزار و ۷۲۰ نفر به ۲ هزار و ۴۵۱ نفر رسید،
آمار فوتیها با کاهش ۳۵ درصدی از ۹۸۸ نفر به ۶۳۶ نفر رسید، ازدواج با رشد ۶ درصدی از هزار و ۴۲۳ مورد به هزار و ۵۱۱ مورد رسید و آمار طلاق هم با رشد هفت درصدی از ۲۷۰ مورد به ۲۹۰ مورد افزایش یافت.
جلیلگلدی امانزاده بیشترین ولادت را در سال گذشته مربوط به مادران گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و امسال را مربوط به مادران گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال اعلام کرد و گفت: همچنین بیشترین فوتیها در شهرستان مربوط به افراد ۷۰ تا ۷۴ ساله بود.
محمدحسن صفری رییس بانک سپه مرکزی گنبدکاووس و نماینده بانکهای عامل در شهرستان هم در این نشست گفت: امسال ۲۳۸ نفر برای دریافت وام قرض الحسنه ازدواج به بانک سپه شهرستان معرفی شدند که تاکنون ۱۳۶ نفر از آنان ۱۹۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
وی افزود: همچنین از مجموع ۲۵۹ فرد معرفی شده برای وام فرزندآوری به بانک سپه گنبدکاووس تاکنون به ۱۶۶ نفر از آنان ۶۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شد.
کارشناس روانشناسی حوزه خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه گنبدکاووس نیز گره زدن تمام مشکلات حوزه فرزندآوری به اقتصاد را نادرست دانست و گفت: لازم است از ظرفیت دانشگاهها و آموزش و پرورش و نخبگان جامعه برای تهیه برنامههای آموزش مرتبط با داشتن خانواده سالم و فرزندآوری استفاده شود.
سکینه جمعهنیا افزود: میتوان آموزشهای لازم در بحث فرزندآوری را در کنار آموزشهای پیش از ازدواج به زوجهای جوان ارائه کرد چرا که علت اصلی طلاق بحثهای اقتصادی و معیشتی نیست.
کمالالدین نظرنژاد رییس اداره آموزش و پرورش گنبدکاووس هم با اشاره به جمعیت ۹۶ هزار نفری دانشآموزان در شهرستان، برای فراهم شدن شرایط استفاده از ظرفیت انجمنهای اولیا و مربیان در بحث ارائه آموزشهای مرتبط با فرزندآوری اعلام آمادگی کرد.
فرماندار گنبدکاووس هم در نشست امروز با تاکید بر تقویت برنامه ریزی شهرستانی در بحث حمایت از خانواده و فرزندآوری، گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد مشکلات فرزندآوری به مسائل اقتصادی مرتبط است و باید برنامه ریزی مناسب برای حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه در این حوزه انجام شود.
مهدی دهرویه از دستگاههای فرهنگی از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما خواست به اجرای کارهای فرهنگی مانند برپایی نمایشگاه، تئاتر و مسابقات مقاله نویسی و ساخت فیلمهای با محتوای فرزندآوری توجه جدیتری داشته باشند.
وی برپایی کرسیهای آزاداندیشی در حوزه دانشگاهها و برنامه ریزی برای ارائه آموزشهای مرتبط توسط معلمان در مدارس را از دیگر پیشنهادات قابل اجرا در حوزه تشویق بیشتر جامعه به فرزندآوری دانست و تاکید کرد: لازم است با الگوی گیری از فاطمه الزهرا(ص) در سبک زندگیها بازنگری شود و با برنامه ریزی از گسترش القائات منفی علیه فرزندآوری در فضای مجازی جلوگیری کرد.
دهرویه با تاکید بر لزوم اقدامات زیرساختی با رویکرد بومی سازی بحثهای حمایت از خانواده و فرزندآوری مورد نظر رهبر معظم انقلاب، از مسوول امور بانوان فرمانداری گنبدکاووس خواست به همراه سایر صاحبنظران با تشکیل هیات اندیشه ورزی تا ۲ ماه آینده برنامهای برای بهبود وضعیت جامعه در بحث فرزندآوری با رویکرد بانوان ارائه دهد.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان استان در شرق گلستان واقع است.
نظر شما