به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مصرف برق در ایام تابستان بیشتر در بخش خانگی که به اعتقاد کارشناسان صنعت برق بخش غیرمولد است انجام میشد و بخش صنعت که از جمله بخشهای مهم و رونق افزای اقتصاد کشور محسوب میشود برای همراهی با صنعت برق تا برق پایداری بیشتری تولید شود در برخی ساعتها برق کمتری مصرف میکرد.
این روزها و همزمان با کاهش دمای هوا و به دنبال آن کاهش مصرف در بخش خانگی، بخش صنعت طبق هماهنگی قبلی مصرف خود را افزایش داده تا چرخ اقتصاد بیشازپیش سهلتر به گردش درآید.
تازهترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان میدهد شب گذشته و در ساعت ۲۰ و ۱۰ دقیقه بخش صنعت ۵ هزار و ۳۸۹ مگاوات برق مصرف کرده است.
در عین حال این بخش در ساعت ۱۴ و ۱۶ دقیقه نیز ۵ هزار و ۳۵۲ مگاوات برق مصرف کرده بود که نشان از رونق گرفتن مصرف بیشتر برق در این بخش مولد و ارزش افزاید دارد.
اما بخش خانگی نیز روز گذشته در ساعت ۱۴ و ۱۶ دقیقه با مصرف ۵۵ هزار و ۴۱۰ مگاوات برق نسبت به پارسال که ۵۵ هزار و ۹۳ مگاوات مصرف داشته با رشد روبرو شده است.
اما مصرف شبانه نیز در ساعت ۲۰ و ۱۰ دقیقه ۵۴ هزار و ۲۰۷ مگاوات بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۵۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات بوده رشد مصرف داشته است.
مصرف یکسوم برق توسط بخش خانگی
بررسی آمارهای وزارت نیرو نشان میدهد که بیشترین مصرفکنندگان برق، مشترکان خانگی هستند. آمارهای جهانی هم حاکی از آن است که ایرانیها به طور متوسط چیزی حدود دوبرابر میانگین جهانی انرژی مصرف میکنند.
اما امسال شرایط متفاوت و استارت مصرف بهینه بهنوعی در کشور زده شده است. شرایط بهگونهای است که با وجود ناترازی بیش از ۱۰ هزار مگاواتی، شبکه سراسری برق کشور در وضعیت پایداری قرار دارد، حتی در برخی از روزهای پیک که مصرف به مرز ۶۹ هزار مگاوات هم رسیده بود، هیچ نقطهای از کشور بهخاطر کمبود تولید برق دچار خاموشی نشد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق پیشتر گفته بود که اگر قطعی برق در برخی نقاط رخ دهد، بهخاطر حوادث غیرمترقبه روی شبکههای پهناور برق کشور بوده و بهصورت برنامهریزی شده نیست.
به گفته او، بخش خانگی یکسوم مصرف برق شبکه را به خود اختصاص داده؛ بهعبارتدیگر ۳ درصد کاهش مصرف در بخش خانگی به معنای یک درصد کاهش مصرف در کل برق مصرفی کشور بوده که عدد بسیار بزرگی است.
هرکدام از بخشها چقدر مصرف برق را کاهش دادند؟
تابستان امسال هرچند کاهش مصرف در بخش خانگی بهنوعی شرایط را برای تأمین بیشتر برق صنایع فراهم کرده و در ازای این کار نیز بالغ بر ۸۵۰ میلیارد تومان پاداش برای این گروه اختصاص یافت، اما همراهی بخش صنعت و کشاورزی را در گذر تابستان بدون خاموشی نمیتوان نادیده گرفت.
به نظر میرسد که این دو بهنوعی لازم و ملزوم یکدیگر شدهاند. بر اساس آمار اعلامی از طرف توانیر، بخش کشاورزی تا حالا به طور متوسط ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات و صنعت حدود ۵ هزار و ۸۰۰ مگاوات با برنامههای پیک سایی در ساعتهای اوج مصرف برق همراهی کردهاند، اما تلاشها برای گذر از تابستان بدون خاموشی تنها به این بخشها محدود نمیشود.
به گفته یاقوتی مدیرکل دفتر مدیریت انرژی و برنامهریزی امور مشترکان، امسال ادارات حدود ۷۰۰ مگاوات مصرف خود را کاهش دادهاند. جدای از این حدود ۵۰۰ مگاوات مولدهای خود تأمین خود را در پیکبار به مدار آوردند. تعدیل ۳۰۰ مگاوات از مصارف روشنایی معابر در ساعات اوج بار شب از دیگر اقدامات انجام شده برای کاهش قطعیهای برق است.
نظر شما