به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، ظرفیتهای فرهنگی، طبیعی و تمدنی، ایران را در بحث جهانگردی در دسته کشورهای متمایز و مهم جهان قرار داده است، از همین رو با هدف آسیبشناسی جدی مباحث کلان حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در سال های ابتدایی گام دوم انقلاب اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق(ع) از اواخر تیرماه ۱۴۰۱ با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و دانشجویان، مدیران حوزه فرهنگی و گردشگری کشور گشایش یافت.
شهاب طلایی در گفتوگو با خبرنگار گردشگری ایرنا، درباره تشکیل اندیشکده جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق (ع) گفت: ورود دانشگاه امام صادق(ع) به موضوع گردشگری از سر دغدغه و حل مساله و از جنس اندیشکدهای است یک تجربهای پشت این کار وجود دارد که تجربه زیسته کارشناسی و سیاستگذاری در این حوزه در مراکز پژوهشی است.
وی افزود: اندیشکده مطالعات جهانگردی و میراث، اگر چه در دانشگاه امام صادق (ع) شکل گرفته، اما منحصر به این دانشگاه نیست، هر کسی که در این حوزه فعال است، تجربه اجرایی و مدیریتی دارد، از فعالان حوزه گردشگری در بخش اقتصاد گردشگری تا پژوهشگران و مدیران فعلی و سابق در این حوزه، میتوانند برای حل مسائل و مشکلات صنعت گردشگری یا در حوزه میراثفرهنگی نظریه و راهکار بدهند.
طلایی توضیح داد: ما در اندیشکده مسئولان را با این سوال مواجه میکنیم، اگر گردشگری قابل توسعه است؛ چگونه؟ اگر هم قابل توسعه نیست، چرا؟ این پرسشگری باید خوب بیان شود و خیلی خوب هم باید پاسخ داده شود. هر کدام هم الزامات اجرایی و قانونگذاری خود را دارد. کشور باید در سطح قانونگذاری و اجرا اختیارات و وظایف متولی این حوزه را بازبینی کند، اگر هم که قائل است و تمایل و ارادهای وجود دارد، چگونه انجام شدن آن را هم باید بیان کنند.
رئیس اندیشکده جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق (ع) گفت: ما به دنبال راهحل مسائل واقعی و اصلی صنعت گردشگری در بخش دولتی و خصوصی هستیم و تلاش میکنیم این اندیشکده محل تضارب اندیشههایی باشد که در حوزه توسعه گردشگری کشور بتوانند فعالانه دور یک میز بنشینند.
«دانشگاه امام صادق(ع) هم در حوزه علمی و دانشگاهی دارای یک مرجعیت و مقبولیت است و میتواند از ظرفیت خود استفاده و کمک کند راهحلهای علمی و منطقی مسائل را در سطوح مختلف حکمرانی در دستور کار قرار دهد
در حال احصای نظام مسائل گردشگری در سطوح مختلف هستیم
طلایی بیان کرد: معمولا در دنیا وزیران و مدیران بعد از اتمام مسئولیت خود کنار گذاشته نمیشوند، بلکه در اندیشکدهها تجارب مدیریتی، گرهها و مسائل خود را بیان میکنند، تا نفرات بعدی به این نوع چالشها دچار نشوند یا به راحتی بتوانند از موانع و دستاندازها عبور کنند.
تجربه کشور در مدیریت گردشگری را در چهار دهه گذشته بررسی و با نخبگان حوزه گردشگری ارتباط برقرار کردیموی همچنین به تاثیر انقلاب اسلامی بر صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: در اندیشکده از زوایای مختلف، وجوه مختلف انقلاب اسلامی و گردشگری را بررسی میکنیم و در مورد تاثیر انقلاب اسلامی در جهتدهی به الگوی توسعه گردشگری کشور و نقش این پدیده در معرفی آرمانها و اهداف انقلاب بحث خواهیم کرد.
رئیس اندیشکده جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق (ع) توضیح داد: در حال حاضر در حال احصای نظام مسائل گردشگری در سطوح مختلف هستیم، با نخبگان این حوزه هم ارتباط برقرار کردیم، و از آنها دعوت کردیم کمک کنند مسائل کلان حاکمیتی و مسائل خرد در بنگاههای خرد در حوزه گردشگری را احصا و روی آن کار کنیم.
وی گفت: در اندیشکده تلاش میکنیم تجربه کشور در مدیریت گردشگری را در چهار دهه گذشته بررسی کنیم که در دستگاههای دولتی و حاکمیتی یا نهادهای مختلف اعم از بنیاد مستضعفان، یا مجموعههای وابسته به صندوق های تامین اجتماعی تا چه حد توانستهاند این حوزه را بهرهور و ارتقاء دهند. یا این که ورود دولت و حاکمیت به عرصه خدمات گردشگری درست است یا اشتباه؟ اینها پرسشهای اساسی است که اندیشکده این ظرفیت را دارد اجماع فکری و اندیشهای فرااندیشهای، فراجناحی، فرادولتی ایجاد کند.
رئیس اندیشکده جهانگردی و میراث دانشگاه امام صادق (ع) گفت: با تشکلها و اصناف مختلف صنعت گردشگری از هتلها، دفاتر خدماتی و تورگردانها، راهنمایان گردشگری، کسبوکارها و استارتاپها و... ارتباط برقرار کردیم و مسائلی که با آن درگیر هستند مانند بحث مالیات، بیمه، قیمت حامل های انرژی، تسهیل مجوز ها و..، البته این هم اندیشیها و نتایج را دورهای منتشر میکنیم.
نظر شما