به گزارش خبرنگار ایرنا، عنایت رضاییپور روز چهارشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران آستارا اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ دستگاه کامیون روزانه از گمرک آستارا تردد میکند و از این رو تقویت زیرساختهای این شهرستان به تقویت زیرساختهای استان و کشور کمک خواهد کرد که از این منظر نیازمند نگاهی ویژه است.
وی افزود: آستارا مرکز صادرات و کریدور شمال-جنوب و تردد کامیونها یکی از بحرانهای این شهرستان است که برآورد میشود به زودی تردد روزانه یک هزار دستگاه کامیون با هدف صادرات به کشورهای مشترک المنافع را شاهد باشیم.
فرماندار آستارا با اشاره به فقدان تیرپارک در این شهرستان بیان کرد: با توجه به این شرایط با ازدحام کامیونها در محدوده درب ورودی و خروجی گمرک روبهرو بودیم که با کمک پایانهها، راهداری، گمرک و نیروی انتظامی برای رفع مشکل تلاش شد.
وی اضافه کرد: البته منطقهای برای احداث تیرپارک با ظرفیت توقف یک هزار دستگاه کامیون جانمایی شده است که انتظار میرود پس از انجام کارهای کارشناسی و راهاندازی آن، این مشکل شهرستان آستارا برطرف شود.
رضاییپور ادامه داد: این شهرستان البته در سالهای گذشته با مشکلاتی متعدد دیگری از جمله در بحث آب و برق رو بهرو بود و قطعیهای مکرر داشتیم که امسال با استفاده از ظرفیتهای موجود موضوع مدیریت شد و مشکلی نداشتیم اما ضرورت دارد تا با اقداماتی مانند فعالسازی پروژه ساخت سد ملاهادی در کنار فرهنگسازی الگوی درست مصرف، مشکلات را ریشهای مرتفع کنیم.
وی گفت: شاخص گازرسانی نیز در شهرستان آستارا با تلاشهای صورت گرفته به حدود ۹۸ درصد رسیده است و تنها در روستاهای مشند و حوزه بهارستان مشکلاتی داریم؛ از جمله اینکه با رسیدن گاز به آن منطقه، سوخترسانی متوقف شده است که با توجه به نزدیکی فصل سرما تلاش داریم تا با کاهش سختگیریها مجوزهای لازم صادر شود و روستاییان از نعمت گاز برخوردار شوند.
فرماندار آستارا افزود: در بحث تامین اعتبار مرزی برجک شماره سه باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد؛ چرا که در صورت وقوع سیل در رودخانه مرزی و تخریب دیواره سازه، با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی با تاکید بر لایروبی رودخانه واقع در پشت بخشداری لوندویل بیان کرد: ساخت پل جدید لوندویل که از نظر مدیریت بحران نیز اهمیت دارد، باید هرچه سریعتر انجام شود و به عنوان مصوبه این جلسه انتظار میرود آب منطقهای و حفاظت محیط زیست نیز همکاری لازم را داشته باشند.
رضاییپور همچنین به لزوم بهسازی راه دسترسی روستاهای عباسآباد، سیج و دربند اشاره داشت و اظهار کرد: باید اعتبار ویژهای برای آنها در نظر گرفته شود تا در زمان بارندگی و وقوع حوادثی مانند جاری شدن سیلاب مشکلی پیش نیاید.
وی عنوان کرد: بحران یک واقعه پیشبینی نشده است و کسانی در مدیریت این بحث موفق میشوند که بتوانند پیشبینی لازم را داشته باشند تا در زمان وقوع سرگردان نشوند و با آگاهی به سمت حل مساله پیش بروند.
شبکه آبرسانی دچار فرسودگی است
مدیر امور آب و فاضلاب آستارا در ادامه با اشاره به اینکه شبکه آبرسانی آستارا فرسوده و قدیمی است، بر لزوم برطرف کردن این مشکل تاکید کرد و گفت: ۶۰۷ کیلومتر شبکه آبرسانی در آستارا وجود دارد که عمر مفیدش به بیش از ۲۰ سال میرسد و اعتبارات کنونی کفاف اصلاح شبکه را نمیدهد.
محمدمهدی شیرزاد افزود: مرکز شهرستان منبع تامین تکمحوری دارد و آثار کوچکترین نوسانی در تولید در خانههای مردم به چشم میخورد؛ چرا که شبکه دارای شبکهای بیمار هستیم که مطابق با آیندهنگری و جمعیت کنونی دیده نشده است.
وی بیان کرد: این شهرستان از نظر شبکه فاضلاب نیز با مشکل روبهرو است و در خیابانهای اصلی شاهد جاری شدن فاضلاب هستیم که البته طرحی برای احیا و بازسازی تصفیهخانه فاضلاب در دست اجرا است اما به تزریق بودجه بیشتری نیاز دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب آستارا با اشاره به اینکه آستارا جزو نقاط آسیبپذیر و پرخطر از نظر آب است که آن را از سایر شهرستانها متمایز میکند، اضافه کرد: آب شرب برخی از روستاهای این شهرستان نیز از لحاظ کیفی در حد مطلوبی قرار ندارد و در این خصوص نیازمند حمایت هستیم تا مشکل حل شود.
وی تصریح کرد: در زمین تامین آب در آستارا با بحران بسیار جدی روبهرو هستیم و اگر قرار است اتفاق قابل لمسی برای مردم در این شهرستان رخ دهد، باید به بحث آب و فاضلاب توجه شود.
بارش برف موجب اختلال در شبکه برق میشود
مدیر امور توزیع برق آستارا نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر شبکه سیمی است، در تلاش هستیم که آنها را به تدریج به کابلهای خودنگهدار تبدیل کنیم که سال گذشته و امسال نزدیک به ۵۰ کیلومتر از شبکه تغییر کرده است.
بهزاد محمودی اضافه کرد: مشکل اساسی اما در فصل سرد و همزمان با بروز بحران سفید یا همان بارش برف است که با توجه به شدت رطوبت هوا موجب اختلال و آسیب در شبکه توزیع میشود.
وی اظهار کرد: از طرف دیگر بخش قابل توجهی از شبکه برق آستارا از درون نقاط جنگلی و مزارع عبور کرده است که این امر موجب میشود تا دسترسی به نقاط آسیب دیده در مواقع بحرانی با دشواری روبهرو باشد؛ زیرا این نقاط پر از آب میشود و تردد را مشکل اساسی مواجه میکند که رفع این مشکل نیازمند تمهیدی اساسی است.
مدیر امور توزیع برق آستارا عنوان کرد: اقدامهای خوبی تا کنون در زمینه برقرسانی در این شهرستان از سوی دولت سیزدهم صورت گرفته است، اما رفع مشکلات موجود نیازمند اعتبارات بیشتری است.
وی یادآور شد: شهرستان آستارا همچنین به تجهیزاتی مانند جرثقیل ۱۰ تنی برای مواقع بروز بحران نیز نیاز دارد.
بیمارستان بهشتی به تخت و سیستم تهویه جدید نیاز دارد
مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا در ادامه گفت: این شهرستان جمعیت حدود ۱۰۰ هزار نفری و ۵۰ هزار نفر هم جمعیت شناور دارد که تا شعاع ۳۵ کیلومتری را نیز تحت پوشش قرار میدهد اما زیرساختهای بهداشتی و درمانی این شهرستان متناسب با جمعیتش نیست.
فرید بصیریمقدم افزود: آستارا با کمبود تختهای بیمارستانی روبهرو است و با توجه به مرزی بودن و گردشگرپذیر بودن، در صورت طغیان بیماریهای واگیردار در خدمترسانی با مشکل روبهرو خواهیم شد.
وی به سیستم تهویه بیمارستان شهید بهشتی آستارا هم اشاره داشت و اظهار کرد: در حال حاضر از چیلر استفاده میشود که این سیستم با اقلیم شهرستان همخوانی ندارد، به طوری که در فصل سرد سال باد سرد و در فصل گرم سال باد گرم از آن خارج میشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان آستارا اضافه کرد: در این راستا مبلغی جهت تعمیر چیلرها تخصیص یافت اما در مجموع برای تجهیز بیمارستان به سیستم تهویه جدید ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
معاون عمرانی شهرداری آستارا و شهردار لوندویل نیز ضرورت خریداری بیل مکانیکی بازوبلند، گریدر، تجهیزات برفروبی، تخصیص اعتبار برای احداث پل دوم لوندویل و طرح هدایت آبهای سطحی را مورد تاکید قرار دادند.
شهرستان آستارا که حدود ۹۵ هزار نفر جمعیت دارد، در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما