به گزارش جمعه ایرنا، جلال رحیم زاده در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه کشت پاییزه در آذربایجان شرقی از ۲۰ شهریور آغاز شده و تا نیمه اول مهر ماه ادامه خواهد داشت افزود: کلزا محصولی راهبردی است که کشت آن به صورت قراردادی در استان انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: کلزا علاوه بر اینکه در روغن کشی کاربرد دارد، از کنجاله آن نیز برای تغذیه دام و طیور استفاده می شود.
رحیم زاده ادامه داد: برای اینکه عملکرد محصول کلزا افزایش یابد، باید کشاورزان به موقع آن را کشت کنند و همچنین به توصیه ها در ارتباط با استفاده از بذرهای اصلاح شده و کود توجه کنند.
وی یادآوری کرد: ۱۹ شهر استان از جمله آذرشهر، هریس، مرند، اسکو، اهر، بستانآباد، بناب، تبریز، سراب، شبستر، کلیبر، ملکان، میانه، ورزقان، عجب شیر، جلفا، چاراویماق، مراغه و هشترود از جمله کانونهای کشت این گیاه روغنی در آذربایجان شرقی هستند.
مدیر جهادکشاورزی تبریز نیز گفت: بیش از ۶۵ درصد کلزای استان در این شهرستان کشت می شود.
ابراهیم فرقانی اضافه کرد : در سال زراعی امسال بیش از ۲ هزار هکتار کلزا در شهرستان تبریز کشت شده است.
وی افزود: زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در آذربایجان شرقی برای پایداری کشت گندم اهمیت بسیاری دارد و شهرستان تبریز به عنوان قطب تولید کلزا در این استان شناخته میشود .
وی ادامه داد: تاکنون بیش از هزار و۳۰۰ هکتار کشت قراردادی داریم که امیدواریم تا پایان سال زراعی به ۲ هزار هکتار افزایش یابد.
فرقانی با اشاره به مزایای کشت قراردادی تاکید کرد: کشت قراردادی کشاورزی موجب می شود تا کشاورز از لحاظ نهاده بذر و کود مطمئن شود و در فصل برداشت جهادکشاورزی نسبت به خرید تضمینی مساعدت می کند.
نظر شما