به گزارش ایرنا ، حضور حماسی دانشآموزان در سالهای جنگ تحمیلی نه تنها موجب گرمی و موفقیت جبههها شد بلکه شور و نشاط ویژهای در داخل مدارس بوجود آمد و در مدت کوتاهی تبدیل به گستردهترین تشکل دانشآموزی کشور شد.
صدور فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در پنجم آذر ماه سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، پایگاههای مقاومت در مساجد، حسینیهها، ادارات، کارخانجات و مدارس به صورت خودجوش و مردمی شکل گرفت.
با واگذاری مسوولیت بسیج به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی، پایگاههای مقاومت بسیج در مدارس نیز همچون دیگر اقشار بسیج برای جذب، آموزش و اعزام دانشآموزان واجد شرایط به جبهههای جنگ حق علیه باطل فعال شدند که در این میان نقش معلمان و فرهنگیان بسیجی ستودنی است.
در دوران هشت سال دفاع مقدس بیش از ۵۵۰ هزار نفر از دانشآموزان به دفعات مکرر به جبههها اعزام شدند که بیش از ۳۶هزار نفر شهید و مفقود الاثر، دو هزارو ۸۵۳ نفر جانباز نفر جانباز و دو هزارو ۴۳۳نفر آزاده تقدیم دفاع از انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان ایران کردند.
نقش دانش آموزان در دوران دفاع مقدس
حضور پرشور دانش آموزان در جبهه های حق علیه باطل نشان دهنده بصیرت و نگاه ژرف آنان به انقلاب اسلامی بود به گونه ای که صفحات هشت سال دفاع مقدس برگرفته از نام بزرگ مردانی چون شهید حسین فهمیده می شود تا برای همیشه بر تارک پرافتخار انقلاب اسلامی بدرخشد.
بدون شک دانش آموزان با الگوگیری از فرهنگ عاشورا و با تاسی از اهل بیت (ع) در طول تاریخ انقلاب اسلامی ثابت نمودند که در دفاع از ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی از قطره قطره خون خود خواهند گذشت و اجازه نخواهند داد دشمن حتی ذره ای امیدوار به رسیدن به اهداف شوم خود باشد.
دانش آموزان در تاریخ انقلاب اسلامی و در طول هشت سال جنگ تحمیلی فرهنگ ایثار و شهادت را سرلوحه خود قرار دادند و در برابر دشمنان تا بن دندان مسلح ایستادند تا امروز شاهد رشد و شکوفایی کشور و تعلیم و تربیت اسلامی در سطح مدارس باشند.
فرهنگیان، معلمان و دانش آموزان نیز مانند دیگر قشرهای ملت ما، در دفاع مقدس نقش آفرینی کرده، در حماسه های جاویدان ملت ایران شریکند. این تلاشها، هم در پشت جبهه و هم در منطقه جنگی محسوس بود. دانش آموزان و معلمان با حضور در پایگاه های بسیج، اهدای خون به جبهه ها، کمک نقدی و غیرنقدی و کمک رسانی به مجروحان، به شیوه های گوناگون در دفاع مقدس حضور داشتند. بر اساس آمار منتشر شده ازسوی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، ۵/۱۸ درصد شهیدان دفاع مقدس را دانش آموزان تشکیل می دهند که از حضور فعال دانش آموزان در عرصه انقلاب حکایت دارد.
رشادت های دانش آموزان در دفاع مقدس
در طول هشت سال دفاع مقدس (۵۹ تا ۶۷) بیش از ۵۵۰ هزار دانش آموز بسیجی برای مبارزه با دشمنان در جبهه ها حضور یافتند و به همراه سایر رزمندگان اسلام موفق به بیرون راندن متجاوزین از سرزمین های ایران اسلامی شدند. اهمیت این پیروزی زمانی مشخص می شود که عراق در ابتدای جنگ بخشی از خاک کشور ما را اشغال کرده بود و در طول هشت سال جنگ نیز از پشتیبانی های نظامی، مالی و اطلاعاتی اکثر کشورهای جهان نظیر آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی برخوردار بود. این جنگ در حالی با پیروزی رزمندگان به پایان رسید که حتی یک وجب از خاک ایران در دست دشمنان باقی نماند.
در طول بیش از ۲۰۰ سال قبل از انقلاب اسلامی هر زمان که ایران درگیر جنگی با بیگانگان شده بود در پایان جنگ بخشی از خاک ایران از کشور جدا شده بود و به گواهی تاریخ، نقشه ایران پس از هر جنگ کوچکتر از نقشه قبل از آن شده بود.
در دوران معاصر برای اولین بار این افتخار نصیب ایرانیان شد که سرزمین ایران با رشادتهای دلاور مردان مسلمان، از گزند تجاوز بیگانگان مصون بماند که بخش مهمی از این افتخار مرهون مجاهدت و تلاش دانش آموزان رزمنده است که در این راه بیش از ۳۶۰۰۰ نفر از آنان به شهادت رسیدند.
شهید محمد حسین فهمیده یکی از این هزاران دانش آموز بسیجی کشور بود که با خلق حماسه ای بزرگ برگ زرینی از تاریخ دفاع مقدس را به خود اختصاص داد. عمل شجاعانه و قهرمانانه او هم موجب افزایش شور و هیجان بیشتر در جبهه های خودی شد و هم فرماندهان ارتش عراق را به وحشت انداخت. آنان که سالها در کلاسهای درس در دانشگاه های نظامی اصول و فنون جنگ را آموخته و تجربیات جنگی و افری داشتند، خود را مغلوب نوجوان سیزده ساله ای دیدند که برای نابودی دشمنان و متجاوزین به ایران اسلامی حاضر به فداکاری و از جان گذشتگی شده بود.
همزمان با ایام آغاز سال تحصیلی جدید؛ دوازدهمین زنگ دانشآموز شهید نواخته شد
آیین نواختن زنگ دانشآموز شهید در بهشت حضرت زهرا(س) به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، با حضور شهردار تهران و وزیر آموزش و پرورش، دوازدهمین سال برگزاری خود را پشتسر گذاشت.
دوازدهمین زنگ دانشآموز شهید (دانشآموزان دیروز، آموزگاران فردا) یکم مهر همزمان با آغاز فصل بازگشایی مدارس با حضور شهردار تهران و وزیر آموزش و پرورش در گلزار شهدای بهشت حضرت زهرا (س) برگزار شد.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در این مراسم با اشاره به اینکه باید از شهردار تهران تشکر کنیم که در ایام اربعین، شهرداری را به یک نهضت فرهنگی تبدیل کرد، اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری این مراسم نمادین، همواره خود را مدیون شهدا بدانیم و در راه شهدا حرکت کنیم و در روز قیامت پاسخی برای آنها داشته باشیم، آنها که امنیت، عزت، شرف، حکمت و مصلحت را برای ما به ارمغان آوردند.
وی با بیان اینکه دانشآموزان سهم زیادی در میان شهدای ما داشتند، افزود: این شهدا حتی به سن سربازی نیز نرسیده بودند و با علم و عملی که داشتند وارد میدان شدند؛ ۳۶ هزار شهید دانش آموز همچون حسین فهمیده و قریب به ۵ هزار معلم شهید همچون شهید هادی تقدیم شدند که باید راه آنها را ادامه دهیم و این حرکت نباید متوقف شود.
زاکانی : اگر شهدا نبودند، کشور بارها تجزیه شده بود
شهردار تهران گفت: اگر شهدا نبودند، هر یک از فراز و نشیبهای انقلاب کافی بود تا کشور تجزیه شود؛ اگر شهدا نبودند، در دفاع مقدس نامی از انقلاب و ایران باقی نمیماند و در فتنههای مختلف امکان عبور انقلاب از آن فتنهها وجود نداشت.
رضا زاکانی در آیین نواخته شدن زنگ دانش آموز شهید، ضمن تسلیت شهادت امام حسن مجتبی(ع)، رحلت رسول اکرم(ص) و شهادت امام رضا(ع) اظهار کرد: بسیار خشنودم که زنگ دانش آموز را معطوف به آغاز سال تحصیلی و با یاد و نام شهدا در این خطه نورانی از جهان به صدا در می آوریم.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ما را در ابعاد مختلف بزرگ کرد و به ما هویت داد، افزود: یکی از ابعاد آن این بود که دانش آموزان ما مرد شدند؛ زمانی که انقلاب به پیروزی رسید بخشی از این پیروزی معطوف به حضور دانشآموزان در تظاهرات و عرصه های مختلف بود؛ در هر مقطعی که انقلاب از ما کاری می خواست دانش آموزان و معلمان ما پیشتاز بودند، ضمن اینکه در دفاع مقدس نیز همین گونه بود.
تقدیم بیش از ۳۶ هزار شهید دانش آموز و هزاران جانباز و آزاده در طول دوران جنگ تحمیلی تنها بخشی از افتخار آفرینی نوجوانان در برگ های زرین تاریخ انقلاب اسلامی است.
نظر شما