به گزارش خبرنگار ایرنا حمید حبیبی روز دوشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان افزود: طی شهریور امسال تراز تولید بنزین نسبت به مصرف در کشور منفی شده بود که بخشی از دلایل آن به اورهال پالایشگاهها و همچنین محدود شدن ویروس کرونا و افزایش سفرهای تابستانی بر می گردد.
وی ادامه داد: یک موضوع دیگر، تغییرات منطقه ای و بین المللی در خصوص انرژی است که باعث شد نرخ بنزین و گازوییل در کشورهای شرقی، غربی و جنوبی ایران به شدت بالا رفت؛ به طوری که گازوییلی که به مبلغ ۳۰۰ تومان در ایران توزیع می شود، قیمتش در مرزهای شرقی به ۷۷ هزار تومان رسید و بنزینی که با قیمت ۱۵۰۰ تومان و با نرخ دوم ۳۰۰۰ تومان توزیع می کنیم به بالای ۴۸ هزار تومان رسید، این مسائل باعث شد تا میل به قاچاق و انحراف خارج از شبکه و خروج فرآورده های نفتی بیشتر شود.
حبیبی اظهار داشت: در این راستا تصمیم بر این شد که سوخت بنزین و گازوییل به دست مصرف کننده واقعی برسد و از انحراف خارج از شبکه پیشگیری شود.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه زنجان با بیان اینکه هیچ سهمیه سوختی از خودروها کم نشده است، گفت: ۲ محدودیت در کل کشور ایجاد شد که استان زنجان هم از این محدودیت ها مستثنی نیست، محدودیت اول کاهش تعداد کارت های آزاد بنزین در جایگاهها بود تا مردم از کارت های خود برای سوخت گیری استفاده کنند تا کارت های آزاد عاملی برای انحراف خارج از شبکه و قاچاق سوخت از استان نشود.
وی ادامه داد: محدودیت دوم، سقف سوخت گیری ۳۰ لیتر بود که این مورد نیز به این منظور بود تا گذری ها سوخت مازاد از استان نگیرند.
حبیبی گفت: هر دوی این محدودیت ها تا پایان مهرماه جاری حل خواهد شد و به روال طبیعی برخواهیم گشت.
وی خاطرنشان کرد: همچنین اورهال پالایشگاهها نیز به سرانجام رسیده و حتی فازهای جدید تولید بنزین به مدار عملیات آمده و تراز تولید از روز گذشته مثبت شده است.
نظر شما