کاربری زمین، سنگ جلوی پای ساخت مسکن محرومان مازندران

ساری - ایرنا- داشتن زمین به عنوان اصلی ترین امتیاز برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی است و بسیاری از آنها به رغم داشتن این امتیاز با مشکل کاربری زمین مواجه هستند و عملا دستشان برای ساخت مسکن کوتاه مانده است .

به گزارش ایرنا ، مازندران حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و بنا به اعلام ۲ نهاد بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بیش از ۲۴۰ هزار خانوار زیر پوشش خود دارد و از خدمات حمایتی برخوردار هستند.

براساس نوع وظایف قانونی مشخص شده هر یک از این نهادها ارائه دهنده خدماتی به جامعه هدف خود هستند.

بهزیستی به عنوان متولی خدماتدهی به خانوارهای دارای فرد معلول ضمن ارائه خدمات توانبخشی ، پرداخت مستمری و کمک به حل مشکلات معیشتی و زندگی آنها از قبیل تامین مسکن را انجام می دهد  و کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز با شرح وظیفه مشخص شده به افراد مستمند و محروم علاوه بر پرداخت مستمری ماهانه ، خدمات حمایتی تامین مسکن ، کمک هزینه تامین وسایل زندگی و درمان را پرداخت می کند.

البته در این میان ارائه و عملی شدن برخی از خدمات وابسته به یکسری شرط و شروطی است. پرداخت تسهیلات ساخت مسکن از جمله خدمات دارای این شرایط است که در صورت داشتن برخی پیش زمینه ها این امکان فراهم می شود.

داشتن زمین ، پیش شرط اصلی پرداخت تسهیلات ساخت مسکن مددجویان است البته شرطی که بدلیل گرانی زمین در مازندران خود به تنهایی سد راه بسیاری از این افراد شده است و افراد کمی از این امتیاز برخوردار هستند و بسیاری از افراد پشت همین گزینه برای این تسهیلات متوقف مانده اند.

اما بخش دیگری از مشکلات موجود محرومان مازندران برای صاحبخانه شدن گیرهای اداری و نبود قوانین حمایتی لازم برای برخورداری افراد از مزایا و تسهیلات لازم در این خصوص است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران حدود ۸۳ هزار خانوار را زیر پوشش دارد که از این میزان بیش از پنج هزار خانوار که شامل حدود ۱۰درصد خانوارهای این نهاد هستند، مسکن ندارند و اجاره نشین هستند و پرداخت اجاره بار سنگین بر دوش این خانوارها است.

کمیته امداد برای اینکه بتواند مددجویان خود را صاحبخانه کند تسهیلات با کارمزد پایین و یا بلاعوض را به آنها پرداخت می کند تا بتوانند منزل بسازند و یا اینکه خانه بخرند و رقم های پرداختی برای هر یک از این بخش ها متفاوت است و در همین حین کمیته امداد برای ساخت مسکن روستایی ۶۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد پایین پرداخت می‌کند و علاوه بر آن ۲ میلیارد ریال تسهیلات نیز از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت می شود.

در بخش ساخت مسکن، مددجویان زمانی می توانند از خدمات تسهیلات این نهاد بهره مند شوند که پروانه ساخت داشته باشند اما در این مرحله حدود یکهزار خانوار مازندران متوقف مانده اند و برای خانه دار شدن با مشکل مواجه هستند.

این افراد با وجود اینکه زمین برای ساخت مسکن در اختیار دارند اما نمی توانند از تسهیلات موجود در این بخش برخوردار شوند و سالهاست در لیست مددجویان اجاره نشین قرار گرفتند و ماهانه هزینه های سنکین اجاره را پرداخت می کنند .

همچنین براساس آمار ارائه شده از سوی کمیته امداد استان مازندران، ۷۰ درصد مددجویان فاقد مسکن دارای زمین در روستاها هستند و می توانند تسهیلات ساخت مسکن استفاده کنند .

کاربری زمین، سنگ جلوی پای ساخت مسکن محرومان مازندران

پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به شرط داشتن زمین

مدیر تامین مسکن کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران با اشاره به اینکه تامین مسکن یکی از دغدغه های مددجویان این نهاد است، گفت: در حال حاضر پنج هزار مددجوی زیر پوشش این نهاد فاقد مسکن و مجبور به پرداخت هزینه برای اجاره منزل هستند.

علی مالدار این تعداد را شامل حدود ۱۰ درصد از خانوارهای زیر پوشش کمیته امداد مازندران اعلام کرد و افزود: سالانه از سوی کمیته امداد کشور سهمیه‌هایی در قالب اعتبار و تسهیلات برای ساخت، خرید و تعمیر مسکن مددجویان اختصاص می یابد که با این میزان بخشی از نیازهای مسکن آنها عملی می شود.

وی ادامه داد: با اعتبارات و تسهیلاتی که در هر سال پرداخت می شود به طور میانگین زمینه خانه دار شدن ۵۰۰ مددجوی کمیته امداد در مازندران فراهم می شود.

مدیر تامین مسکن کمیته امداد مازندران اصلی ترین شرط در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به مددجویان را داشتن زمین عنوان کرد و گفت: افرادی که دارای زمین هستند می توانند از تسهیلات ساخت مسکن برخوردار شوند و به آنها این تسهیلات پرداخت می شود.

وی افزود: در حال حاضر یکهزار خانوار این نهاد در مازندران زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن را دارند اما نمی توانند از تسهیلات این بخش بهره مند شوند.

مالدار علت بروز چنین مساله را نداشتن کاربری مسکونی عنوان کرد و گفت: داشتن پروانه ساخت به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به شمار می رود. این خانوارها در صورت ساخت خانه در این زمین ها با توجه به اینکه کاربری مسکونی ندارند قادر به دریافت پروانه ساخت از ارگان های متولی شهرداری ها و دهیاری ها نیستند.

وی ادامه داد:  ۷۰ درصد مددجویان فاقد مسکن این نهاد خانوارهای روستایی هستند و کمک به حل این مشکل برای این قشر آسیب پذیر می تواند بسیار کارگشا باشد.

به گفته مدیر تامین مسکن کمیته امداد مازندران اعمال قوانینی برای رفع این مشکل مددجویان می تواند در خانه دار شدن بخش اعظمی از این خانوارها تاثیر گذارد و آنها را از اجاره نشینی نجات دهد.

کاربری زمین، سنگ جلوی پای ساخت مسکن محرومان مازندران

کمک به ساخت مسکن محرومان با انعطاف قوانین

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت : قرار داشتن زمین ها در بافت روستاها و کاربری مسکونی ملاک صدور پروانه و اجازه ساخت منزل در این مناطق است .

علی اصغر آسمانی مقدم افزود : متقاضیانی که این شرایط را دارند مجوز و پروانه ساخت مسکن آنها به سرعت انجام می شود و برای آنها مشکل وجود ندارد.

وی ادامه داد : اما برای متقاضیانی که زمین های آنها خارج از بافت مسکونی قرار دارد و کاربری مسکونی ندارد چارچوب های قانونی اعمال می شود و آنها اجازه ساخت مسکن ندارند و در صورت انجام این کار اقدام غیر قانونی انجام داده اند.

به گفته مدیر کل بنیاد مسکن مازندران، البته در این بین برای برخی متقاضیان با اندکی انعطاف در بندهای قانونی مجوزهای لازم برای ساخت مسکن به آنها داده می شود که از جمله این افراد ، مددجویان نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد هستند .

وی گفت : به منظور کمک به محرومان برای خانه دار شدن به زمین هایی که تا حدودی به بافت روستا نزدیک باشند مجوز و پروانه ساخت صادر می شود.

آسمانی مقدم افزود : اما برای زمین هایی که با فاصله بیشتری از بافت روستا قرار دارند امکان انجام این کار وجود ندارد و از نظر قانونی با مشکل مواجه هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha