دانش آموزان ساروی سرود « سلام فرمانده » را همخوانی کردند

ساری - ایرنا - دانش‌آموزان شهرستان ساری ، مرکز استان مازندران روز چهارشنبه همزمان با ششمین روز هفته دفاع مقدس با اجتماع در مجموعه پارک - موزه دفاع مقدس سرود « سلام فرمانده » را همخوانی کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دانش آموزان شرکت کننده در این مراسم همچنین از بخش های مختلف پارک - موزه دفاع مقدس مازندران از جمله ادوات جنگی دوران هشت سال دفاع مقدس بازدید کردند.

پارک موزه دفاع مقدس یکی از مهم ترین اماکن فرهنگی مازندران به شمار می رود. طراحی معماری و طراحی محوطه و منظر فاز اول پروژه باغ موزه دفاع مقدس مازندران در سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵ هکتار شامل بخشی از رودخانه تجن و نوار ساحلی پیرامون آن در شهر ساری به عنوان مرکزی برای گسترش ارزش‌های دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت.

بر مبنای طرح راهبردی اولیه ، این باغ‌موزه متشکل از هشت عرصه و بر گرفته از هشت سال دفاع مقدس است و مراحل عملیات والفجر ۸ و فتح فاو را روایت می‌کند. بر مبنای برنامه تعریف شده، فاز نخست پروژه ، عرصه ۸ تا ۸ آن را دربر می‌گیرد و با رویکردی نمادین، کناره اروند رود (سایت عملیات)، عبور از اروندرود (ویژگی‌ اصلی عملیات)، ورود به شهر فاو (به عنوان یک بندر استراتژیک) و پاکسازی آن را در طراحی محوطه و منظر به تصویر می‌کشد.

علاوه بر این ، پارک موزه دفاع مقدس مازندران عصر امروز پس از نماز مغرب و عشا میزبان برنامه بازسازی عملیات والفجر ۸ خواهد بود که یکی از مهم ترین عملیات راهبردی دوران جنگ تحمیلی با حضور نیروهای سپاه کربلای مازندران بود.

عملیات والفجر ۸ در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ شروع شد و با خلق حماسه‌ای تاریخی که به لحاظ دانش نظامی مدرن غیر ممکن به نظر می رسید با عبور رزمندگان اسلام از رودخانه خروشان اروند و فتح فاو پایان یافت. فتح فاو از نظر سیاسی، بسیار مهم و استراتژیک بود و توازن نظامی جنگ ایران و عراق را به سود ایران رقم زد.

سردار شهید محمدحسن قاسمی طوسی فرمانده سپاه کربلای مازندران را مغز متفکر عملیات والفجر ۸ می دانند ، شهیدی که از او در جبهه های جنگ به عنوان مالک اشتر هم نام برده شده است. این سردار شهید در ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۶۶ در سن ۲۹ سالگی در شلمچه با اصابت ترکش‌های خمپاره عراقی‌ها به شهادت رسید و مفقود شد و بدن پاکش در سال ۱۳۷۴ بعد از هشت سال گمنامی در نکا تشییع و در گلزار شهدای روستای طوس کلا به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha