حجت الله بیرانوند روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیش از یکهزار و ۷۰۰ واحد نانوایی در لرستان وجود دارد که نانوایی های لواش با بیش از یکهزار و ۲۰۰ باب، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند بنابراین نظارت ویژه بر این واحدها در دستور کار است.
وی اظهار داشت: امسال بیش از ۲۰ هزار بازرسی از نانوایی های استان انجام و منجر به تشکیل یکهزار و ۳۲۸ پرونده تخلفاتی شده که کم فروشی، عرضه خارج از شبکه و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی از اصلی ترین تخلفات بوده است.
وی با بیان اینکه امسال ۳۰۹ هزار و ۹۶۰ تن آرد در اختیار نانوایی های لرستان قرار گرفته است ادامه داد: بر اساس اظهارات کارشناسان ۱۰ تا ۳۰ درصد نان تولیدی در نانوایی ها کشور به ضایعات تبدیل میشود که این عدد در لرستان به ۳۰ درصد رسیده است.
بیرانوند با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای کاهش ضایعات نان باید از مرحله تولید گندم آغاز شود اظهار داشت: باید ارقام گندم تولیدی در کشور تقویت و به مرغوبتر تبدیل و کارخانجات تولید آرد نیز به روز شود تا با انجام بوجاری (پاک کردن غلات و حبوب از خاک و خاشاک به وسیله غربال) استاندارد، کیفیت نان نیز افزایش یابد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان ادامه داد: نانوایی ها، ضلع دیگر افزایش یا کاهش کیفیت نان هستند که سه عامل تجهیزات، نیروی انسانی و مواد اولیه در نانوایی ها تعیین کننده این مهم است.
بیرانوند گفت: خریداران نیز باید در نوع حمل و نگهداری نان دقت جدی داشته باشند چراکه بسیاری از مردم نان را بدون هیچگونه پوششی تا منزل و در هوای آزاد نگه می دارند که موجب خشک شدن می شود و برخی نیز نان را درون کیسه های نایلونی قرار می دهند که تبدیل به خمیر می شود در نتیجه، ضایعات نان بلافاصله پس از خرید افزایش می یابد.
نظر شما