تامین کالاهای اساسی مردم برنامه اولویت‌دار استانداری مرکزی است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم از اولویت‌های استانداری و دستگاه‌های مسئول این استان است.

به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز شنبه در کارگروه آرد و نان و تنظیم بازار استان مرکزی، افزود: به غیر از مرغ اکنون مشکلی در زمینه تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم این استان وجود ندارد.

وی با یادآوری قاچاق مرغ از استان مرکزی به سایر استان‌های کشور ادامه داد: جلوگیری از قاچاق این محصول باید با جدیت بیشتری توسط دستگاه‌های مسئول و با همکاری نیروی انتظامی انجام و ایجاد کشیک هماهنگی برای جلوگیری از بروز ضرر و زیان برای تولیدکنندگان در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی قرار گیرد.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: اعتراضاتی در خصوص قطعه بندی مرغ وجود دارد که نیاز است دستگاه‌های مسئول نظارت کافی در خصوص قطعه بندی مرغ داشته باشند.

مخلص الائمه با یادآوری کاهش نرخ تورم در ماه های اخیر در استان مرکزی گفت: نیاز است ارزیابی و علل کاهش نرخ  تورم در استان توسط دستگاه‌های مربوطه پیگیری شود.

وی ادامه داد: نرخ تورم ماهیانه در کشور در ماه‌های اخیر ۲ و ۲ دهم درصد و در استان مرکزی هشت دهم درصد بوده‌ است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: نرخ تورم در خوراکی ها در این مدت در کشور ۲ و یک دهم درصد و در استان منفی سه دهم درصد بوده است.

مخلص الائمه بیان کرد: نبود شرکت حمل و نقل معتبر درون استانی از جمله مهمترین مشکلات استان مرکزی است و باید سرمایه گذار مناسب در استان وارد شود و یک شرکت بزرگ و معتبر بتواند اقدامات لازم را انجام دهد.    

وی افزود: اقدامات دولت سیزدهم در زمینه نصب کارتخوان هوشمند در نانوایی ها موجب کاهش قاچاق آرد شده‌ است.

رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی در این نشست  گفت: قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم پس از حذف ارز ترجیحی ۵۹۸ هزار ریال مصوب شد که این مهم اعتراض مرغداران به دلیل پایین بودن قیمت مصوب نسبت به قیمت تمام شده را به دنبال داشت.

«علی صفری» افزود: اختلاف قیمت تمام شده نسبت به قیمت مصوب مرغ کاهش جوجه ریزی در ۶ ماه امسال را به همراه داشته است.

وی ادامه داد: افزایش قیمت مرغ در برخی استان‌ها نسبت به استان مرکزی موجب شده حدود ۴۰ درصد از مرغ استان به صورت قاچاق از استان خارج شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۱۵ میلیون و ۹۳۳ هزار قطعه جوجه ریزی در ۶ ماه نخست سال گذشته در استان انجام شد که این رقم در سال جاری به ۱۳ میلیون و ۴۹۴ هزار قطعه کاهش یافته‌ است.

صفری افزود: جوجه ریزی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصدی کاهش داشته است.

وی ادامه داد: جوجه‌ریزی در فروردین امسال در استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال قبل روند افزایشی داشت اما با تغییر سیاست‌های ارزی در ماه های بعدی روند کاهشی داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در شهریور ماه امسال در استان انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است.

صفری بیان کرد: روزانه ۱۱۶ تن مرغ تا پایان مهرماه در استان مرکزی و حدود ۱۰۰ تن مرغ تاپایان آبان ماه در استان تولید می شود و مصرف استان در شرایط عادی بین ۸۰ تا۹۰ تن است و اگر بتوان از خروج مرغ در استان جلوگیری کرد، تولید بیش از مصرف نیز وجود دارد.

صفری افزود: ۵۹ واحد مرغداری با ۲ هزار تن مرغ بالای ۴۵ روز سن و قابل عرضه در استان مرکزی وجود دارند که منتظر اصلاح قیمت هستند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: خروج مرغ از استان مرکزی ممنوع است و هیچ‌گونه مجوزی برای خروج مرغ توسط دامپزشکی صادر نمی شود و نیاز است نیروی انتظامی همکاری لازم را برای جلوگیری از خروج مرغ با این سازمان داشته باشد.

وی بیان کرد: قیمت عرضه مرغ در کشور ۵۸ هزارتومان برای مرغداران تعیین شده که در استان مرکزی این رقم ۴۲ هزارتومان است، اگر به صورت دستوری عمل کنیم بر روی جوجه ریزی تاثیرگذار خواهد بود.

صفری افزود:  عرضه مرغ در برخی استان های کشور برای مصرف کننده ۶۸ هزارتومان تعیین شده که این قیمت در استان مرکزی بین ۶۱ تا ۶۸ هزارتومان است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در این نشست گفت: ۱۹۶ هزار و ۴۰۰ تن گندم امسال از کشاورزان استان خریداری شد که خرید این محصول سال گذشته ۸۸ هزار تن بوده‌ است.

«غلامرضا ملکی» افزود: ۲ هزار ۲۶۶ میلیارد تومان امسال برای تسویه طلب گندمکاران پرداخت شد که این رقم در سال گذشته ۴۴۲ میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: طول دوره خرید گندم سال گذشته چهار ماه بود که امسال به پنج ماه افزایش یافت و مراکز خرید اداره کل غله و خدمات بازرگانی تا آخر ماه مهرماه از آمادگی کامل برای دریافت محصول گندمکاران برخوردار است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطرنشان کرد: هشت هزار و ۷۰۰ کشاورز سال گذشته محصول خود را به این اداره کل تحویل دادند که این تعداد در سال گذشته به ۲۰ هزار کشاورز رسیده است.

ملکی گفت: تعداد صدور محموله حمل گندم نیز در سال جاری ۱۷ هزار و ۴۰۰ فقره بود که امسال به ۴۴ هزار و ۱۰۰ فقره رسیده است.

وی ادامه داد: ۱۳۳ هزار تن گندم اکنون در استان مرکزی ذخیره سازی شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۵۴ هزار تن بوده‌ است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: ۶۵ هزار تن گندم امسال به این استان وارد شد که سال گذشته این رقم ۳۴ هزار تن بوده‌است.

ملکی افزود: شهرستان شازند با  تحویل ۶۰ هزار تن خرید گندم امسال در استان مرکزی رتبه نخست را در این حوزه به خود اختصاص داده‌است.

رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز گفت: ۳۵ تن گوشت امروز در اراک کشتار شده که این رقم پاسخگوی نیاز شهرستان نیست.

«جعفر مددی» افزود: قیمت  هر کیلوگرم مرغ منجمد ۴۸ هزارتومان درنظر گرفته شده که بسیار بالا است و با کاهش سه هزار تومانی نیز استقبال چندانی از آن گزارش نشده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شرایط کمبود مرغ در بازار وجود دارد پیشنهاد می شود با افزایش مقطعی قیمت مرغ، عرضه افزایش و ویترین مغازه ها پر شود.

رئیس اتاق اصناف استان مرکزی تاکید کرد: بازرسان اتاق اصناف ۲ هزار و ۵۱۱ مورد بازرسی در شهریور ماه امسال انجام و ۵۶ پرونده تشکیل، ۶۲ تخلف ثبت و ۲۸۰ اخطاریه صادر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha