علت کمبود برخی داروها عدم تولید شرکت‌های دارویی است

یزد - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: امسال با وجود تلاش های دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت دارو بسیاری از شرکت های دارویی به علت ثبات قیمت، فعالیت خود را ادامه ندادند و همین امر موجب شد که با کمبود برخی داروه روبرو شویم.

به گزارش ایرنا بهروز حیدری روز شنبه در جمع خبرنگاران  افزود: در این زمینه طرح دارو یار در دستور کار وزارتخانه  قرار گرفت که این طرح در راستای حمایت از تولید داخلی در حوزه دارو و جبران کمبود آن است.

وی خاطرنشان کرد:  طرح دارویار به نفع مردم است و مردم افزایش قیمتی در زمینه دارو پرداخت نمی‌کنند و مابه تفاوت آن  از طریق بیمه پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به کمبود برخی اقلام دارویی مانند سرم و شربت‌های آنتی بیوتیک اطفال و داروهای بیهوشی گفت: در زمینه آنتی‌بیوتیک‌ها پس از پیگیری‌ها، مجوز واردات این اقلام صادر شد و اکنون با توجه به محدویتی که وجود دارد فقط با نسخه پزشک ارائه می شود.

حیدری اظهار کرد:  سرم هم با توجه به حجم بالای مصرف آن، مشکلاتی به لحاظ واردات وجود داشت که خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده، مشکل تامین سرم از هفته گذشته با تامین سرم‌های خارجی مرتفع شده است.

وی اضافه کرد: در تامین برخی اقلام مانند داروهای بیهوشی که بعضاً کاملاً واردارتی نیز هستند، با کمبود در استان مواجه‌ایم ولی در سایر داروها معمولاً در صورت وجود نسخه و در حد تامین نیاز بیمار مشکلی وجود ندارد و در صورت کمبود مواردی نیز با اقدامات لازم در اسرع وقت مشکل برطرف می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد  با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی در زمینه تامین دارو گفت: موضوع کمبود دارو در برخی مقاطع زمانی اتفاق می‌افتد ولی متاسفانه در هنگام بروز این شرایط،  شاهد افزایش قاچاق دارو و تقلبی آن هستیم.

وی با بیان اینکه معاونت‌ غذا و دارو اماده  کمک و مشاوره به مردم جهت تامین دارو  گفت: بیماران از طریق مراجعه به این معاونت می‌توانند علاوه بر دریافت مشاوره‌های لازم در این باره، تخلفات مشاهده شده در این حوزه را گزارش و پیگیری کنند.

حیدری تصریح کرد: در تامین برخی اقلام مانند داروهای بیهوشی که بعضاً کاملاً واردارتی نیز هستند، با کمبود در استان مواجه‌ایم ولی در سایر داروها معمولاً در صورت وجود نسخه و در حد تامین نیاز بیمار مشکلی وجود ندارد و در صورت کمبود مواردی نیز با اقدامات لازم در اسرع وقت مشکل برطرف می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم گفت: استان در زمینه پزشک و ارائه خدمات درمانی ، بهداشتی و اموزشی با کمبود روبرو نیست .

دکترحبیب نیکوکار  از راه اندازی مرکز پیوند مغز استخوان در بیمارستان شهید صدوقی خبر داد و افزود: این مرکز آماده بهره برداری است و بسیاری از بیماران سرطانی برای پیوند مجبورند به تهران بروند که انشالله با افتتاح خدمات مطلوب به بیماران ارائه می شود.

وی با اشاره به ساخت بیمارستان در اشکذر افزود: این بیمارستان دارای ۱۵۰ تخت است که بزودی افتتاح می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم  در این نشست گفت: ۸۰ درصد جمعیت استان واکسن کرونا دریافت کردند؛ پوشش واکسیناسیون موجب شده  متوسط مرگ از چهار نفر در سال گذشته به ۱.۵ نفر کاهش یابد.

دکترمحسن  میرزایی افزود:  پوشش واکسیناسیون استان  در دو نوبت اول و دوم از متوسط کشور بالاتر است، اما در نوبت سوم این آمار با آمار متوسط کشوری کمتر است.

وی ادامه داد: عمده کاهش پوشش واکسیناسیون در گروه سنی ۴-۷ سال و دانش آموزان مقطع ابتدایی است که امید است با همراهی والدین در این زمینه اقدام کنند.

میرزایی خاطر نشان کرد: براساس اعلام وزارت بهداشت ۹ نفر از زئران اربعین حسینی بر اساس نمونه ای که از آن ها در مرز شلمچه و چذابه گرفته شده بود به وبا ابتلا داشتند که مورد درمان قرار گرفتند و سه نفر هم در ابتلای انها در استان تایید و منتظر تایید نهایی وزارت بهداشت هستیم.

وی مهاجرت های کنترل نشده به استان را از دلایل شیوع سرخک در فصل بهار دانست و تصریح کرد: پنج مورد ابتلای قطعی در زمینه سرخک در استان گزارش شد.

میرزایی آمار حیوان گزیدگی در استان را ۲ هزار و ۵۴۰ مورد در سالجاری عنوان کرد و گفت: با توجه به تجربه سال ۸۵ در این زمینه، واکسن مورد نیاز در مورد حیوان گزیدگی در سطح استان به طور کامل تامین شده و جای هیچ گونه نگرانی ای وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha