۱۹۰۰ هکتار زمین در مهاباد زیر کشت چغندرقند/ برداشت آغاز شد

مهاباد - ایرنا - مدیر جهادکشاورزی مهاباد گفت: برداشت چغندرقند از یک‌هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی زیرکشت این محصول در این شهرستان و انتقال آن به کارخانه‌های قند آذربایجان غربی آغاز شد.

رحمان پیره‌بابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای شروع برداشت چغندرقند در مزارع این شهرستان تاکنون این محصول در ۱۰۰ هکتار برداشت شده و با توجه به عملکرد خوب آن پیش‌بینی می شود امسال بیش از ۱۰۰ هزار تُن محصول برداشت شود.

وی اضافه کرد: میانگین برداشت چغندرقند در مزارع کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری حدود ۵۰ تن در هکتار پیش بینی شده است که این مقدار در برخی مناطق با توجه به مرغوبیت خاک، بهره‌گیری از بذر مرغوب و استفاده از نظر کارشناسان جهاد کشاورزی به ۶۰ تُن در هکتار نیز افزایش می یابد.

مدیر جهادکشاورزی مهاباد ادامه داد: در سال زراعی گذشته از مجموع هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی اختصاص یافته به کشت چغندرقند در این شهرستان، ۱۳ هکتار به صورت نشایی کشت شد.

وی با بیان اینکه کشت چغندرقند به صورت نشایی برای چهارمین سال پیاپی توسط کشاورزان در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان انجام شده است، افزود: در این نوع کشت نوین، ریشه‌های چغندرقند که به صورت گلدانی است با استفاده از یک دستگاه مخصوص در اراضی زراعی کشت می شود.

پیره‌بابی با اشاره به اینکه در این شیوه کشت، تعداد دفعات آبیاری به پنج تا ۶ نوبت در زراعت چغندر قند کاهش یافته است که به صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب منجر می‌شود، اظهار کرد: کشت نشایی یکی از روش‌های کشت است که می‌تواند در کاهش مصرف آب برای آبیاری‌، سموم آفات نباتی و علف‌کش‌های شیمیایی مؤثر باشد.

وی اضافه کرد: با تصویب دولت امسال این محصول با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۱۷ تومان با عیار ۱۶ از کشاورزان خریداری می‌شود که نسبت به سال گذشته برای هر کیلوگرم ۸۷۰ تومان افزایش یافته است.

وی با اشاره به کشت گذشته این محصول در مهاباد گفت: سال گذشته در مجموع بیش از ۹۰ هزار تن محصول از مزارع مهاباد برداشت و تحویل کارخانه های قند در استان آذربایجان غربی شد.

آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

مهاباد در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد زراعی و باغی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha