به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی کردستان، فرزاد رحمانی روز سه شنبه اظهار داشت: این تعداد دام بیش از ۶۵ درصد جمعیت دامی هدف را شامل می شود که با مشارکت مراکز بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی به شکل کاملاً رایگان به پایان رسید.
وی افزود : بر اساس برنامه های ابلاغی سازمان دامپزشکی، این اداره کل از چهارم مرداد ماه سال جاری به مدت ۵۰ روز کاری عملیات واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز را در دام های بره و بزغاله در سراسر استان انجام داد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی کردستان اضافه کرد: این عملیات با اولویت واکسیناسیون مناطق پر خطر، کانون های انسانی بیماری تب مالت اعلامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان و با مایه کوبی دام سبک واجد شرایط اجرا شد.
رحمانی ادامه داد: در این عملیات به هزار و ۲۰۰ روستا و دامداری در سطح استان مراجعه شد که بیش از ۷۸ درصد روستاها و دامداری های تحت پوشش را شامل می شود.
وی یادآور شد: در این عملیات از توان ۹۲ نفر از پرسنل بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی در قالب ۴۰ اکیپ عملیاتی بهره گرفته شده که پس از ارزیابی های صورت گرفته توسط بازرسان و کارشناسان ستادی اداره کل دامپزشکی استان کردستان بیش از ۹۴ درصد از دام های واکسینه شده، از پوشش ایمنی بالایی برخوردار شد.
بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام است که از ۲ جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینههای فراوانی برای کشور و دامداران وارد میکند.
بیماری تبمالت یا بروسلوز که در حیوانات به نام سقط جنین واگیر مرسوم است و یکی از بیماریهایی عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده و اگر دامهای مبتلا از گله حذف نشوند، باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر میشود.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
نظر شما