به گزارش روز سهشنبه ایرنا از تارنمای خبری یوراکتیو (euractiv)، «الکساندر ووچیچ» در نشست خبری پس از دیدار با رهبران مجارستان و اتریش در بوداپست، با محوریت حل معضل ورود مهاجران غیر قانونی به اروپا، به بیان دیدگاه خود درباره بحران کنونی انرژی در اروپا و عواقبی که به دنبال خواهد داشت، پرداخت.
ووچیچ با اشاره به جنگ اوکراین و بحران انرژی ناشی از تحریم نفت و گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا، خاطر نشان کرد: با شدت گرفتن درگیریها در اوکراین، فشارهای اقتصادی و بحران انرژی ناشی از تحریمها روز به روز گستردهتر خواهد شد.
وی در ادامه تاکید کرد: به همین دلیل آماده سازی برای آنچه در آینده پیش روی اروپا است، اهمیت دارد. به اعتقاد ووچیچ ماندگاری اثرات جنگ اوکراین در اروپا بیش از ۶ ماه (پاییز و زمستان امسال) خواهد بود.
رئیس جمهوری صربستان، این زمستان را تنها یک "تریاژ" (درمان اورژانسی پیش از درمان اصلی) خواند و وضعیت اروپا را اینگونه توصیف کرد: کوچکترها و ضعیفترها تا پایان زمستان امسال به زانو در میآیند اما کلید کار، "بقا" در زمستان سال آینده خواهد بود.
به گفته او، پایین نگه داشتن بهای برق و گاز نه تنها برای مصارف خانگی بلکه برای صنایع و شرکتها مهمترین چالش آینده رهبران کشورهای اروپایی است.
ادامه جنگ در اوکراین و به تبع آن گسترش تحریمهای همه جانبه غرب علیه مسکو، شهروندان اروپایی را با چالش افزایش هزینههای انرژی و بحران تامین آن در زمستان پیش رو مواجه کرده؛ بحرانی که به اعتقاد تحلیلگران در پس بحرانهای پیشین ساختار اقتصادی این قاره را شکننده کرده است.
از طرفی دیگر کارشناسان هشدار دادهاند که کمکهای گزاف اقتصادی اتحادیه اروپا برای همراهی با آمریکا در حمایت از اوکراین در برابر روسیه، این نهاد را با بحران مالی و از هم پاشیدگی روبرو خواهد کرد.
خانوارهای اروپایی ممکن است به دلیل بحران انرژی، شاهد افزایش ۲ تریلیون یورویی قبوض آب و برق خود در سال آینده باشند و کمبود سوخت و جیره بندی می تواند منجر به کاهش ظرفیت صنعتی یا حتی تعطیلی کامل آن در برخی بخش های خاص شود.
بخش زیادی از فهرست بلند بالای بحرانهای کنونی اروپا ناشی از گسترش تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه در حمایت از ادامه جنگ در اوکراین است، حال باید دید که رهبران اروپا تا کجا حاضرند اقتصاد و معیشت مردم خود را قربانی حمایتهای بیقید و شرط از جنگ در اوکراین کنند.
نظر شما