به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا ابراهیمی روز سهشنبه در جلسه ستاد خانواده و جوانی جمعیت آذربایجان غربی گفت: افزایش طلاق در استان نگران کننده است و باید در راستای بررسی علل این امر مهم و همچنین ارائه راهکارهایی برای کاهش آمار در این حوزه، اهتمام ویژه ای از سوی نهادهای مسوول صورت گیرد.
وی افزود: موضوع جمعیت، موضوع و مشکلی ملی است که باید همه برای رسیدن به اهداف این بخش، پای کار بیایند و مدیران دستگاههای اداری با همه توان در این خصوص، اقدامات لازم را انجام دهند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین تاکیدات مقام معظم رهبری اجرای برنامهها در راستای جوانی جمعیت است، اضافه کرد: همین تاکید معظم له نشان میدهد که این امر، موضوع بسیار مهمی است و باید این اهمیت، بیش از پیش درک شده و برای رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب تلاش جدی صورت گیرد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه مصوبات ستاد جوانی جمعیت و خانواده باید به صورت کامل اجرایی شود، ادامه داد: علاوه بر آن، باید پیشنهادهای مختلف برای رسیدن به اهداف راه اندازی این ستاد به صورت جامع و کامل ارائه شده و برای اجرای آن هم برنامه ریزی شود.
ابراهیمی با بیان اینکه جمعیت ما به سمت پیری میرود، تاکید کرد: باید هیات های اندیشه ورز در قالب کمیتههای زیرمجموعه ستاد جوانی جمعیت فعال شده و این پیشنهادها در آنها چکش کاری شود.
کاهش ازدواج و افزایش طلاق طی امسال در آذربایجان غربی
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی هم در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت ازدواج و طلاق در استان خبر داد و گفت: در چها رماه منتهی به تیر ماه امسال، میزان ازدواج در استان ۷.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته در حالیکه این رقم در کشور، کاهش ۵.۶ درصدی را نشان میدهد.
طاهر بخشایی با بیان اینکه این آمار بیانگر آن است که میل به ازدواج در استان نسبت به کشور کاهش بیشتری داشته است، افزود: در این مدت، در همه شهرستانهای آذربایجان غربی به غیر از بوکان، کاهش ازدواج داشتیم ولی بوکان با رشد ۸.۷ درصدی در این خصوص آمار خوبی داشت البته بیشترین کاهش ازدواج هم به شاهین دژ با ۲۲ درصد اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: در این مدت همچنین میزان طلاق در کشور ۲.۲ درصد افزایش داشته ولی این رقم در استان به ۱۸ درصد میرسد که رقم قابل توجهی است بطوریکه میزان طلاق در همین مدت سال قبل ۲ هزار و ۳۳۷ فقره بود که این رقم امسال به ۲ هزار و ۷۵۸ فقره رسیده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی ادامه داد: البته طی این مدت در شهرستانهای چالدران، پلدشت، چایپاره، ارومیه و تکاب با کاهش طلاق مواجه بودهایم.
بخشایی با بیان اینکه در حال حاضر، میزان طلاق در استان نسبت به میزان ازدواج، یک به ۳.۵ مورد است، اضافه کرد: در چهار ماه منتهی به تیر امسال، ۲۸ هزار و ۸۷۶ مورد ازدواج و هفت هزار و ۸۶۸ فقره طلاق در آذربایجان غربی ثبت شده است.
سامانه تصمیم راهکاری برای بررسی علل طلاق
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی هم در این جلسه با اشاره به اینکه سامانه تصمیم با هدف بررسی علل طلاق و همچنین الزام زوجها در دوره پیش از طلاق برای ثبت نام در این سامانه در راستای ارائه مشاوره، اظهار کرد: این سامانه توسط بهزیستی و با هدف قوه قضاییه طراحی شده و در زیرمجموعه آن، ۲۶ مرکز در این استان راه اندازی شده است.
پروین محمدپوری اضافه کرد: زوج ها پیش از طلاق از طریق این سامانه به مراکز معرفی شده و هیچ زوجی بدون انجام پنج جلسه مشاوره در ۴۵ روز اجازه طلاق ندارند.
نظر شما