به گزارش ایرنا، گروه موسوم به «محافظهکاران دوستار اسرائیل» در یادداشتی که یک نسخه آن توسط نشریه میدلایستای مشاهده شده است این موضوع را برای نمایندگان طرفدار رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس تشریح کرده است.
در این یادداشت ادعا شده است که انتقال سفارت انگلیس از محل فعلی آن در تل آویو به قدس «یک اقدام اصولی است که برمبنای واقعیت روی زمین صورت میگیرد» این یادداشت اضافه میکند: «قابل درک است که دولت بریتانیا از قبل مالک زمینی در غرب قدس است تا سفارتی در آنجا ساخته شود.»
به این ترتیب انتظار میرود که به محض موافقت با اجرای طرح دولت، زمان زیادی برای نقل مکان به محل جدید نخواهد برد.
«لیز تراس» نخستوزیر این کشور پیشتر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در دیدار با «یائیر لاپید» همتای اسرائیلی خود از قصد لندن برای بازنگری در مقر کنونی سفارت انگلیس در سرزمینهای اشغالی » خبر داد. لاپید نیز در توییتر نوشته بود: از «لیز تراس» دوست عزیزم، نخست وزیر انگلیس که اعلام کرد نظرش درباره انتقال سفارت این کشور به قدس مثبت است، تشکر میکنم.
در همین پیوند نخست وزیر انگلیس یکشنبه گذشته در حاشیه کنفرانس سالانه حزب حاکم محافظهکار در بیرمنگام با ایراد سخنانی در نشست گروه «محافظهکاران دوستار اسرائیل» بار دیگر خود را یک صهیونیست و حامی بزرگ اسرائیل معرفی کرد و گفت که انگلیس در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است.
وی ادامه داد: من اهمیت و حساسیت مکان سفارت بریتانیا در اسرائیل را درک میکنم و متعهد به بازنگری هستم تا اطمینان حاصل شود که ما روی قویترین مکان داخل اسرائیل فعالیت میکنیم.»
تراس همچنین با چشمپوشی از تهدید ناشی از زرادخانههای مملو از تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی گفت: باور کنید بریتانیا به همراه متحدانمان هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد.
در این جلسه رابرت جنریک، وزیر بهداشت نیز به زمینهای متعلق به دولت بریتانیا در فلسطین اشغالی اشاره کرد که میتواند برای سفارتخانه مورد بهرهبرداری قرار گیرد. جنریک ادعا کرد: «ما زمینی در قدس داریم که آماده بهرهبرداری است. زمان آن فرا رسیده است که مسئولانه رفتار کنیم، سفارت را بسازیم و در کنیم که پایتخت واقعی کشور اسرائیل آشکارا قدس است.»
چنانچه «تراس» به برنامه خود عمل کند، راه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا را دنبال خواهد کرد که در سال ۲۰۱۸ در اقدامی بحث برانگیز، تصمیم به انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس گرفت.
در آن روز، ترامپ در اقدامی بیسابقه قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت که خشم فلسطینیها و سایر مسلمانان جهان را برانگیخت.
هم زمان «ترزا می» نخست وزیر وقت انگلیس، این اقدام را با عباراتی صریح محکوم کرد و در بیانیه ای که در دسامبر 2017 در واکنش به تصمیم دولت ایالات متحده برای انتقال سفارت خود به قدس صادر، خاطرنشان کرد: «ما معتقدیم که این اقدام از نظر چشم انداز صلح در منطقه مفید نیست. در راستای قطعنامه های مربوطه شورای امنیت، قدس شرقی را بخشی از سرزمین های اشغالی فلسطین می دانیم.» موضع او مجددا در دسامبر 2021 توسط دولت تأیید شد.
اکثریت قریب به اتفاق کشورها نیز از انتقال سفارتهای خود از تل آویو به قدس خودداری کردهاند زیرا آنها اشغال بخش شرقی شهر قدس توسط رژیم اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند و غیر قانونی میدانند.
رژیم جنایتکار اسرائیل در سال ۱۹۶۷ قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال و سپس اعلام کرد که بخش شرقی شهر قدس را به سرزمینهای اشغالی الحاق کرده است، تصمیمی که توسط اکثریت جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
سامی ابوزهری عضو برجسته جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) اظهارات لیز تراس را « نشان دهنده همسویی انگلیس با اشغالگران و تجاوزگری علیه مردم فلسطین» توصیف کرد. ابوزهری گفت: این اظهارات در راستای ادامه جنایت انگلیس علیه مسئله ملی ماست که از زمان بیانیه بالفور و بیش از صد سال پیش آغاز شد.
وی افزود: چنین افرادی که کشتن کودکان بیگناه را پوشش میدهند، مایه ننگ بشریت هستند.
همزمان با تشدید اعتراضات به نخست وزیر انگلیس، از زمین سفارت جدید لندن در قدس پرده برداری شد
۱۲ مهر ۱۴۰۱، ۲۲:۱۸
کد خبر:
84904427
لندن – ایرنا – هم زمان با افزایش اعتراضها علیه تصمیم جنجالی نخست وزیر انگلیس برای انتقال سفارخانه این کشور از تلآویو به قدس، لابی رژیم صهیونیستی از زمین متعلق به انگلیس در غرب قدس پرده برداشت که به عنوان محل سفارت جدید انگلیس در نظر گرفته شده است.
نظر شما