آرش آریانژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال بسته شدن این تعداد چاه، چهار میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب به آبخوانهای استان برگشت داده شد که کمک بزرگی به حفظ سفرههای آب زیرزمینی در راستای اجرای طرح تعادل بخشی است.
وی اضافه کرد: طبق آخرین بررسیهای صورت گرفته، در حال حاضر چهار هزار و ۷۰۰ حلقه چاه آب دارای پروانه بهرهبرداری و ۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در مناطق مختلف استان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان افزود: از جمله اقدامات تاثیرگذار در راستای صیانت از منابع آب استان، اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بوده که بخشی از اقدامات آن شامل انسداد چاه های غیرمجاز است.
آریانژاد ادامه داد: نصب کنتورهای هوشمند و حجمی، استقرار و تقویت گروه های گشت و بازرسی، اجرای پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب، برگزاری مستمر جلسات شورای حفاظت آب استان، ساماندهی شرکتهای حفاری و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در قالب اجرای طرح داناب و گسترش سواد آبی از دیگر برنامههای این شرکت برای حفظ منابع آب زیرزمینی است.
وی خواستار استفاده صحیح از منابع آب زیرزمینی توسط بهرهبرداران به ویژه در مناطق شرقی استان شد و گفت: برداشت غیر اصولی از سفرههای آب زیرزمینی موجب تغییرات فیزیکی در آبخوانهای استان میشود که این تغییرات غیرقابل جبران است.
استان کردستان دارای ۱۸ محدوده مطالعاتی شامل ۹ محدوده اصلی و ۹ محدوده مشترک است متوسط بارندگی سالانه استان ۴۵۵ میلیمتر است.
کردستان دارای ۹ دشت است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه و دهگلان و چاردولی در شرق استان، جزو دشتهای ممنوعه است.
نظر شما