به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آسیا پلاس تاجیکستان، میخاییل میاسنیکوویچ رییس کمیسیون اقتصادی اوراسیا گفت که مطالعاتی را برای توسعه همکاری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سازمان همکاری شانگهای به ویژه در بخش حمل و نقل و تدارکات انجام داده اند.
میاسنیکوویچ تصریح کرد:« ما اسناد همکاری با دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای را امضا کردیم. ما چشم اندازهای بزرگی را می بینیم.».
وی خاطرنشان کرد که این پروژه چندین مولفه دارد. ما قبلا هشت کریدور حمل و نقل مرتبط با کریدورهای بین المللی شمال-جنوب و غرب-شرق را تصویب کرده ایم و با طرح یک کمربند-یک جاده هماهنگ شده ایم.
وی دیجیتالی سازی این کریدور را دومین بخش کار در چارچوب یک پروژه حمل و نقل در مقیاس بزرگ خواند.
میاسنیکوویچ گفت: « بخش سوم توافقی است که ما در مورد ترخیص کالا از گمرک تهیه کرده ایم. من به همکارانم پیشنهاد کرده ام که این توافق باید به علاوه پنج باشد نه فقط برای پنج کشور تا کشورهای ثالث بتوانند به این توافق بپیوندند.
اتحادیه اوراسیا کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد. کشورهای عضو اوراسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومتر مربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است. درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی میتوان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.
به گزارش آسیا پلاس ایران در سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶ میلادی) به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و این اتحادیه را مطرح کرد؛ پیشنهادی که از جانب اعضای آن نیز مورد استقبال قرار گرفت و طی دو سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، بالاخره این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.
از دیگر سو، با دیپلماسی فعال دولت سیزدهم، ایران سریعتر از آنچه تصور میشد به عضویت رسمی سازمان همکاریهای شانگهای درآمد؛ سازمانی که فرصتهای اقتصادی مهمی را پیش روی ایران قرار میدهد و عضویت دائم ایران در این سازمان میتواند فرصتهایی برای دیپلماسی اقتصادی کشور ایجاد میکند.
به گزارش ایرنا، بیست و دومین نشست سازمان همکاری شانگهای (SCO) که ۲۴ و ۲۵ شهریور با حضور سران ۱۵ کشور عضو و ناظر در آن از جمله آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد با تکمیل فرآیند عضویت کامل ایران از طریق اعلام رسمی توسط شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان همراه بود.
بر همین اساس اکنون ایران یکی از ۹ کشور عضو این سازمان به شمار میرود؛ سازمانی با بزرگی اقتصاد حدود ۲۰ تریلیون دلاری، حجم تجارت خارجی سالانه حدود ۶.۶ تریلیون دلاری و جمعیت حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفری که با اضافه شدن ایران، نقش جدیتری در مناسبات سیاسی و اقتصادی جهان ایفا خواهد کرد.
نظر شما