به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور شنبه در مراسم روز ملی روستا و عشایر که در ساری برگزار شد، افزود: طی سالهای پس از انقلاب اسلامی زیرساختها و خدمات خوبی به روستاها گسیل شده است و به نوعی ریل گذاری ارائه خدمات و توسعه در روستاهای مازندران انجام شده اما بررسی ها نشان می دهد آنگونه که می بایست از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصادی استان استفاده می شد بهره و استفاده لازم صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین افتخارات جمهوری اسلامی ایران و بنیانگذار انقلاب اسلامی احیای روستاها و توجه به این مناطق بوده است که باعث شد تا روستا از یوغ مظلومیت ناشی از اشرافی گری طاغوتیان خارج شود.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت: در دوران طاغوت روستاها به نوعی در محدوده ای محصورو زندانی شده و از هرگونه امکانات و خدمات بی بهره بودند که با استقرار انقلاب اسلامی این حصارها برداشته شده است.
وی توضیح داد: نتیجه بها دادن به روستاها و روستائیان ثمره آن شده است که امروز شاهد شکوفایی استعدادها و ظرفیت ها در بخش مختلف هستیم بطوری که بیشتر مدال آوران ورزشی المپیکی و مدیران کشور برخاسته از محیط روستاهای مازندران هستند.
حسینی پور گفت: اگر در جمهوری اسلامی ایران این فرصت سازی ها ایجاد نمی شد مطمنا ما نمی توانستیم امروز شاهد بروز و شکوفایی این استعدادها در جامعه باشیم.
وی افزود: روستاهای مازندران آنچنان در عرصه تولید و فعالیت حضور دارند که همپای مناطق شهری در زمینه های مختلف فعالیت دارند و از خود افتخارات و اثرات خوبی را به نمایش می گذارند.
روستاهای مازندران ، مهد تمدن
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه نباید روستاهای مازندران را تنها تولیدکننده محصولات بدانیم، افزود: روستاهای این استان مهد تمدن و فرهنگ کشورمان هستند و از دل همین مناطق علمای بزرگواری همچون آیت الله حسن زاده آملی ، آیت الله کوهستانی و شخصیت فرهنگی همچون نیما یوشیج سربرآورده است.
وی ادامه داد: همچنین در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تقدیم بیش از ۱۰ هزار شهید که بیش از ۸۰ درصد از آنها از جامعه روستاییان هستند بخش دیگری از درخشش روستاهای مازندران است.
حسینی پور گفت: پس از انقلاب اسلامی روستاها دچار تحولات بزرگی شدند و توجه ویژه ای به آنها شده است به طوری که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود همواره از روستاها و جایگاه آنها می فرمایند و رئیس دولت سیزدهم نیز با حضور مستمر در روستاها مسائل این مناطق را مورد بررسی قرار می دهند که این نشان دهنده توجه ویژه آیت الله رئیسی به این مناطق است.
۵۰۰ روستای مازندران ، روستای نمونه تولیدات کشاورزی
استاندار مازندران از برنامه های توسعه ای استان خبر داد و گفت: در آینده نزدیک جهاد کشاورزی ۵۰۰ روستا را به عنوان روستاهای نمونه تولیدات کشاورزی معرفی خواهد کرد.
وی همچنین ورود صنایع تبدیلی به روستاها را به عنوان گام دیگر برای توسعه این مناطق نام برد و افزود: با توجه به ظرفیت و زیرساخت و نیروی انسانی موجود در روستاها می توانیم شاهد شکوفایی صنایع تبدیلی در این مناطق باشیم.
حسینی پور همچنین از طبیعت جذاب روستاها به عنوان فرصت خوبی برای توسعه گردشگری در روستاهای مازندران نام برد.
عملکرد دهیاری های مازندران ارزیابی می شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران از ارزیابی عملکرد و درآمدی دهیاران استان خبر داد و گفت : این کار از طریق سیستمی و براساس قواعد و قوانینی که وجود دارد انجام خواهد شد .
رضا علیخانی کوشکک نیز در مراسم بزرگداشت روز ملی روستا و عشایر افزود : همچنین سامانه مدیریت دهیاری ها و روستاهای مازندران در شرف تدوین و اجرا است که با بهره برداری از آنها بخش های مختلف از خدمات آنها برخوردار خواهند شد .
وی ادامه داد : از این پس کمیسیون ماده ۹۹ به صورت مکانیزه در استان مازندران مدیریت و اعمال قانون می شود تا در روند انجام امور از این طریق تسریع شود .
معاون عمرانی استاندار مازندران از امضای ۴۰ فرمان استاندار برای تمامی دهیاری های استان خبرداد و گفت : این فرمان ها از فردا به تمامی دهیاران استان مازندران ابلاغ خواهد شد و آنها ملزم به اجرای این فرامین هستند .
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که بی نیازی کشور از مسیر سرمایه گذاری در روستاها می گذرد ، افزود : روستاهای در ابعاد سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی نقش آفرین هستند و باید این مسائل را مورد نظر قرار داد .
علیخانی ادامه داد : ریشه بیشتر عقب ماندگی ها در کشور بخاطر ضعیف شدن روستاها و اقتصاد در آنها است و باید این موضوع را مورد نظر قرار داد .
وی گفت: معاونت عمرانی استانداری مازندران بدستور استاندار در عرصه های عمرانی و اقتصادی روستاهای مازندران ورود کرده است و برای این منظور اجرای طرح های راه روستایی ، پسماند، آب ، نهضت ملی مسکن ، کشاورزی و گردشگری را پیگیری می کنیم.
اقتصاد روستاهای مازندران به سمت اقتصادی بهره وری
وی روستاها را یکی از زنجیره های اصلی تامین غذا در کشور دانست و گفت : روستاها دارای توانمندی های زیادی در زمینه کشاورزی و زراعی هستند که باید این توانمندی ها را به سمت اقتصادی بهره وری سوق دهیم .
معاون استاندار مازندران اضافه کرد : برای این منظور نیز باید مقوله دانش بنیاد کردن اقتصادی روستایی ، حمایت از صنایع خرد ، بهره وری از آب و خاک ، افزایش تعاونی ها ، استفاده از فناروی ها برای توسعه اقتصادی کشاورزی را مورد نظر قرار دهیم .
وی ادامه داد : باید اقتصاد نهفته در روستاها را شکوفا کنیم تا بدین طریق توسعه کشور رقم بخورد و شاهد آن باشیم تا مهارجت معکوس افراد از شهرها به روستاها را رقم بزنیم .
به گفته علیخانی کوشکک البته در این میان توسعه روستایی به همراه حفظ اسطوره های بومی و تاریخی در این مناطق باید همراه باشد و با حفظ این مسائل فرهنگی باید زمینه ها و بسترهای توسعه اقتصادی را ررقم بزنیم .
مازندران سه هزار و ۶۷۱ ابادی دارد که حدودی ۴۳ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان در روستاها ساکن هستند .
نظر شما