به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید محمود حسینی پور روز شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مازندران که در ساری برگزار شد ، افزود : وجود این بانک اطلاعاتی به مدیران کمک می کند تا اقدامات و برنامه هایی که در سطح استان در حال اجرا است را مطلع شوند و برنامه ریزی و چشم انداز کار را بر روی برنامه هایی فارغ از برنامه های موجود متمرکز کنند.
وی ادامه داد : در صورت تهیه بانک اطلاعات جامع روستایی ، تمامی اطلاعات دستگاههای اجرایی در حوزه روستاها مشخص و اعلام و در سامانه ای متمرکز بارگذاری می شود که با تعریف فنی و کارشناسی برای هر نهاد می تواند از روند تهیه و اجرا طرح ها و برنامه ها در روستاها مطلع شوند .
مازندران سه هزار و ۶۷۱ ابادی دارد که حدودی ۴۳ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان در روستاها ساکن هستند . مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن انواع محصولات کشاورزی ۱۱درصد ارزش اقتصادی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه در این استان شرکت های دانش بنیان فعال و خوبی مشغول فعالیت هستند ، گفت : می توان از ظرفیت این شرکت ها برای تدوین برنامه جامع اطلاعات روستاهای استان استفاده کرد که بازخورد خوبی هم خواهد داشت .
وی ادامه داد : اکنون سیاستگذاری ها حول این موضوع است که اولویت ها و خواسته ها برای روستاها تعریف شود تا هر روستایی براساس اولویت مشخص شده اقدام به تولید محصول کند .
حسینی پور افزود : همچنین تصمیم بر این است تا روستاییانی که براساس اولویت ها و سیاست های مشخص شده و ابلاغی مبادرت به تولید محصول کنند در این صورت تضمین خرید محصولات از آنها را نیز برعهده خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه تولید محصولات بدون در نظر گرفتن چارچوب ها و شاخص های سیاستگذاری های مشخص شده آسیب زا است ، توضیح داد : در حال حاضر در بحث لبنیات با این چالش مواجه هستیم به طوریکه مازندران بزرگترین مراکز لبنی کشور را دارد اما برای تامین شیر مورد نیاز این مراکز نیاز به واردات شیر از استان های یزد و خراسان رضوی هستیم .
استاندار مازندران بخشی از بروز این مساله را ناشی از عدم تناسب تولیدات شیر در دامداری های سنتی استان دانست و گفت : ایجاد شهرک های دامپروری می تواند به رفع این چالش و آسیب کمک کند .
وی تاکید کرد : با توجه به ظرفیت ها و استعدادهای طبیعی و خدادادی که در روستاهای مازندران وجود دارد می توانیم اقتصاد و توسعه اقتصادی را از روستاها تعقیب کنیم و بخشی از درآمدزایی روستاییان را با تقویت بخش های اقتصادی تامین کنیم .
حسینی پور از جهاد کشاورزی مازندران خواست تا دستورالعمل اجرایی طرح توانمندسازی اقتصاد روستاها را تهیه کند و گفت : برای فاز اول این طرح در ۵۰۰ روستا اجرا خواهد شد .
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران نیز در این جلسه گفت : مطالعات طرح توانمندسازی اقتصاد روستاهای استان در مدت ۲ سال انجام شد .
فرج الله فتح الله پور افزود : براساس تصمیم استاندار مازندران ۵۰۰ روستا براساس شاخص های در نظرگرفته شده مشخص و تفکیک شده است و تا سی ام مهرماه اسامی نهایی روستاها اعلام می شود .
وی ادامه داد : با اجرای این طرح زمینه اشتغال بیشتر در روستاهای مازندران فراهم می شود ضمن اینکه بر افزایش تولید محصولات هر استان نیز تاثیر خواهد گذاشت.
رئیس سازمان مدیریت مازندران تاکید کرد : در تدوین این برنامه سعی شده تا نقش جوامع محلی نیز دیده شود تا با استفاده از ظرفیت این جوامع اجرای طرح ها را برنامه ریزی کنیم .
نظر شما