به گزارش ایرنا جواد شمس روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از مجموع مبلغ یاد شده ۹ میلیارد تومان در زمینه خرید تانکر آبرسانی و مابقی در زمینه تامین آبرسانی پایدار است.
وی اظهار داشت: چهار دستگاه تانکر جهت آبرسانی سیار به عشایر استان خریداری شده که در هفتههای آینده مورد بهرهبرداری قرار می گیرد.
شمس با اشاره به تامین آب پایدار در منطقه ابرکوه با خرید یک حلقه چاه افزود: برنامه داریم تا پایان امسال تمام آب انبارها و چاه های در اختیار عشایر استان که شامل ۴۰ چشمه و آب انبار است، ساماندهی شوند.
وی توزیع خوراک دام، سوخت، آب و آرد را از جمله خدمات این اداره کل به عشایر استان بیان و گفت: همچنین سالانه سه هزار تانکر آب بین خانوارهای عشایر توزیع می شود.
شمس با بیان اینکه بعد از حذف ارز ترجیحی و آزاد سازی قیمت آرد، هیچگونه سهمیه آردی به عشایر استان تعلق نگرفته است تصریح کرد: تاکنون هیچ گونه سهمیه آردی برای عشایر استان تعلق نگرفته که این موضوع مشکلات بسیار زیادی را برای عشایر به وجود آورده است به نحوی که آنها برای تامین نان خود مجبور به پیمودن مسافتی طولانی هستند تا بتوانند نان خود را تامین کنند.
تامین ۲۰ درصد گوشت قرمز استان توسط عشایر
وی تعداد عشایر استان را یکهزار و ۴۲۲ خانوار بیان کرد و گفت: این تعداد که کمتر از یک درصد از جمیعت استان را تشکیل می دهند در مروست، خاتم و ابرکوه و ندوشن میبد سکونت دارند.
شمس با بیان اینکه عشایر استان ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۵۰۰ نفر شتر پرورش می دهند اظهار کرد: آنها ۲۰ درصد گوشت قرمز استان را تامین می کنند و به نوعی سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان توسط عشایر تولید می شود که در تولیدات ارگانیک فرآوردهای خام دامی نقش مهمی دارند.
مطالعات پنج طرح در حوزه عشایر
وی با اشاره به مطالعه امکانسنجی اجرای طرحهای مرتبط با عشایر گفت: اکنون مطالعات پنج طرح در حوزه عشایر استان در حال انجام است که برخی از آنها به نتیجه رسیده است.
شمس ادامه داد: این طرح ها شامل منطقه گردشگری کرخنگان، تامین آب باغ معدن هرات، چاه احمد مروست و چاه بلاغ ابرکوه است.
وی با اشاره به فعالیت پنج شرکت تعاونی عشایری فعال زیر نظر اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان در استان افزود: همچنین صندوقهای خرد عشایری هم در استان راه اندازی شده است.
رییس امور عشایر استان یزد با بیان اینکه سال گذشته ۶۰ دستگاه پنل خورشیدی در بین عشایر استان توزیع شد ادامه داد: امسال نیز اعتباراتی در این خصوص در نظر گرفته شده است.
بیمه نبودن ۶۰ درصد عشایر استان/ چادرهای عشایر کارگاه تولیدی هستند
شمس با اشاره به بهره مند نبودن عشایر استان از خدمات بیمه ای گفت: ۶۰ درصد عشایر فاقد بیمه درمانی هستند و علی رغم فعالیت صندوق بیمه روستائیان و عشایر به دلیل عدم برخورداری این صندوق از ارائه خدمات بیمه درمانی، از آن استقبال چندانی صورت نگرفته ، البته در قانون بودجه امسال بیمه رایگان عشایر برای اجرا در بازه پنج ساله مطرح شده که امیدواریم برای رفع این مشکل تامین اعتبار شود.
وی تصریح کرد: معتقدیم چادر عشایری ما یک سکونتگاه نیست بلکه در واقع یک کارگاه تولیدی است که امیدواریم این کارگاههای تولیدی بیشتر مورد اهتمام و حمایت دولتمردان قرار گیرند تا شاهد برچیدن این چادرها نباشیم.
برنامه های روز روستا / عشایر یزد ۷۴ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردند
وی دیدار با ائمه جمعه در شهرستانها، افتتاح دفتر نمایندگی امور عشایر در شهرستان ابرکوه، برگزاری جشنواره معرفی توانمندیهای عشایر در روستای هارونی ابرکوه ، بازدید مسوولان استانی از طرحهای عمرانی و خدماتی حوزه عشایر و دیدار با خانواده عشایر استان از جمله برنامه های این هفته به مناسبت روز روستا بیان کرد.
شمس با بیان اینکه عشایر استان ۷۴ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردند اظهار کرد: شعار امسال روز روستا «مناطق عشایری، کانونهای تولید و ارزش آفرینی» نامگذاری شده است.
مسوول دفتر نماینده ولی فقیه در اداره امور عشایر یزد هم در این نشست برگزاری یادواره های شهدا، برپایی جلسات مختلف هم اندیشی و توزیع بسته های معیشی از برنامه های این دفتر در طول سال بیان کرد.
حجت الاسلام سید علی موسوی افزود: توزیع لوازم التحریر، برپایی نمایشگاه های مختلف، سرکشی از زنان سرپرست خانوار عشایر ، برگزاری محفل انس با قرآن و برپایی مسابقات ورزشی از دیگر برنامه ها است.
۱۵ مهرماه روز ملی عشایر و روستا نامگذاری شده است.
نظر شما