ضرغامی: بدبختی برج‌سازی در حال صادر شدن به روستاها است/ گردشگران خارجی برای تماشای کوچ عشایر هزینه می‌کنند

تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ما هنوز ظرفیت کوچ عشایر را به گردشگران داخلی معرفی نکردیم و برای بازدید از آن سفر نمی‌کنیم، اما تقاضای سفر به ایران در زمان کوچ عشایر افزایش می‌یابد گردشگران خارجی برای تماشای آن هزینه می‌کنند

به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، سید عزت‌الله ضرغامی روز یکشنبه - هفدهم مهرماه ۱۴۰۱- در همایش روز ملی روستا و عشایر که در مرکز همایش‌های بین الملی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: قبل از هفته وحدت خود وحدت را می‌خواهیم، دشمنان آرزوی جداسازی ایران را به گور خواهند برد، ایران یکپارچه هرگز تجزیه نمی شود، اما قبل از نگرانی برای تجزیه نیاز داریم خودمان در داخل آدم‌ها را تجزیه نکنیم، همه با هم باشیم ایران متعلق به همه ایرانیان است و زیبایی ایران هم به همین وحدت است.

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: زیبایی در تنوع لباس و زبان و آیین و خوراک و .. کاملا درست است، اما وحدت و همراهی و یکدلی و تحمل همدیگر، اتحاد مردم ایران زیبا و ارزشمند است.

وی با اشاره به افتتاح شبکه نسیم در شهر مریوان در کنار دریاچه زریوار در دوران مدیریت در صدا و سیما، افزود: بالاترین امنیت را خود مردم ایجاد می‌کنند در آن روز نیمی از مردم مریوان آمدند؛ در لب مرز، جایی که دشمن تبلیغ می‌کند «امنیت وجود ندارد»، همه مردم کرد قهرمان آمدند، که بازتاب خوبی داشت.

اقوام گل‌های سرسبد کشور هستند

ضرغامی با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت و امنیت در کشور بیان کرد: اقوام ما گلهای سرسبد و هویت ایران اسلامی و مایه تشخص کشور هستند، این تنوع و همبستگی در هیچ جای دنیا پیدا نمی شود. دشمن بر طبل اختلاف و جدایی می‌کوبد که این وحدت از ما گرفته شود، باید در هفته وحدت باید این اتحاد و یکپارچگی پاسداری شود.

وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: تصور عوامانه این است که روستاها نقاط دور دست و دورافتاده و محروم هستند در حالی که روستاها جدی‌ترین حوزه مولد اقتصاد هر کشوری هستند، به ویژه در ایران که به لحاظ گستردگی و تنوع و مزیت آنها در کمتر کشوری از دنیا وجود دارد. اگر نگاه ما به روستا به عنوان یک بخش مولد مهم اقتصادی که اقتصاد و پیشرفت کشور به این بخش وابسته است، نسبت به سایر سیاست‌ها، یک گام رو به جلو خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در طول چهار دهه گذشته کارهای زیادی از راه‌سازی، آبرسانی، گازرسانی، برق‌رسانی، مخابرات و ارتباطات برای روستاها انجام شده است، اما دشمن تلاش می‌کند این اقدامات را ندیده بگیرد.

وی بیان کرد: عدم توانمندسازی و آموزش در روستاها به نسبت امکانات و اقدامات یکی از ضعف‌های بزرگ ما بعد از انقلاب است،‌ در اولویت این مناطق آموزش و هدایت‌گری تسهیلات را انجام ندادیم، هر چه جلوتر آمد وضعیت روستاها بد شد، مهاجرت صورت گرفت و روستاها خالی از سکنه شدند، از طرفی حاشیه نشینی در شهرها افزایش یافت، اکنون باید این روند بازگردد به شرط آنکه مزیت‌های روستا شناخته شود و همه کمک کنند.

صنایع دستی و گردشگری در روستا مغفول مانده است

ضرغامی کشاورزی و دامداری را مزیت نسبی روستاها دانست و گفت: صنایع دستی و گردشگری حوزه مغفول روستا است. حتی در مناطقی که از نظر اقلیمی کشاورزی و دامداری و با رکود مواجه می‌شود گردشگری می تواند به خوبی خود را نشان دهد و منبع درآمد و حضور مردم شود، در صنایع دستی هویت‌بنیان به عدد همه افراد می‌توانیم اشتغال صنایع دستی ایجاد کنیم.

«صنایع دستی هویت و شناسنامه مردم ایران و مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است، وابستگی این حوزه به خارجی تقریبا صفر است، موقعیت وابستگی ندارد و همه آن به مربوط توانمندی ها و مهارت های داخلی است، با شناسایی درست و آموزش همه ایران می‌تواند و باید به یک کارگاه بزرگ صنایع دستی تبدیل شود»

ضرغامی گفت: همه بخش‌های دولتی باید در تقویت صنایع دستی و گردشگری وزارتخانه میراث فرهنگی را کمک کنند،‌ روستایی و کشاورزی در جای خود قرار دارد، اما همان کشاورزی بهترین زمینه برای توسعه گردشگری روستایی است. در وزارت  میراث فرهنگی میزهای تخصصی کشاورزی و عشایری راه انداخته شده و روی آن کار می شود، همه روستاها ظرفیت توسعه گردشگری کشاورزی و روستایی دارند

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: زمانی که عشایر کوچ می کنند زیباترین تصاویر خلقت ‌آفریده می‌شود ما کمتر برای دیدن آن سفر می کنیم اما گردشگران خارجی قدر این پدیده را می‌دانند، تقاضای سفر به ایران در زمان کوچ عشایر افزایش می‌یابد و گردشگران خارجی برای تماشای کوچ عشایر هزینه می‌کنند، اما این ظرفیت را گردشگران داخلی معرفی نکردیم.

بدبختی برج‌سازی کلانشهرها در حال صادر شدن به روستاها است / فعالان افشا کنند

ضرغامی گفت: حدود ۳هزار بومگردی در کشور فعال است، سیاست دولت سیزدهم بر این قرار است تسهیلات و اعتبارات را به مشاغلی مانند صنایع دستی و بومگردی تاسیسات گردشگری در روستا بدهیم که با کمی کمک راه می افتند. اگر این توجه درست و مزیت هایی که در روستاها وجود دارد به خوبی پیگیری شود، نتایج مطلوبی محقق خواهد شد. متاسفانه در برخی روستاها باغ ها و شالیزارهای زیبایی وجود داشته که همه از بین رفته و ویلاسازی آپارتمان سازی شده است طبیعت از بین رفته که گردشگری را نابود می کند.

«نظام باید با سوداگران که طبیعت را از بین می برند سختگیر باشد و به شدت برخورد کند، همین بدبختی برج‌سازی کلانشهرها در حال صادر شدن به روستاها و اماکن خوش منظره است، همه از فعالان محیط زیست تا فعالان میراث فرهنگی و گردشگری باید با این پدیده شوم مقابله کنند هم بازوهای رصد نظام هستند و باید این اقدامات را افشا کنند»

وزیر میراث فرهنگی گفت: برخی از مناطق و چشم اندازهای زیبا را اصحاب قدرت و ثروت نابود کردند، ویلا و ساختمان ساخته اند، دولت مردمی و همه موظفیم جلوی این کارها را بگیریم، طبیعت، گردشگری و میراث فرهنگی باید برای مردم و آینده باقی بماند، مردم از زندگی شهری که خسته می‌شوند به دامن طبیعت می روند، اما بسیاری از مناطق طبیعی زیبا در بیرون شهرها در حال از بین رفتن است.

مهاجرت معکوس به روستاها شروع شده است

وزیر میراث فرهنگی گفت: مردم به روستاها می روند مهاجرت معکوس به روستاها شروع شده است، سرمایه‌داران و پول‌دارها باید در روستاها سرمایه گذاری کنند. اما نباید منابع طبیعی و محیط زیست را که ظرفیت گردشگری روستا هستند، ویران کنند.

ضرغامی تصریح کرد: دولت سیزدهم برای تولید، رونق و توسعه صنایع دستی تسهیلات می دهد. بخش بزرگ فعالان صنایع دستی کشور در روستاها است و بخش بزرگ جامعه صنایع دستی، بیش از ۷۰درصد را زنان تشکیل می دهند. اتفاقا از مواد دورریز اطراف خود محصول تولید می‌کنند و به ندرت مواد اولیه از مناطق بیرون منطقه زندگی خود وارد می‌کنند.

ضرغامی گفت: هنرمند صنایع‌دستی از هیچ، با هنرمندی و مهارت همه چیز تولید می‌کنند، در همه جای دنیا همین کار را می‌کنند. اما لازم است همه دستگاه ها در حوزه گردشگری و صنایع دستی در بخش روستایی با وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی همکاری کنند.

وی با تشکر ازمساعدت رئیس‌جمهوری برای بیمه هنرمندان صنایع‌دستی گفت: ۱۰ هزار هنرمند صنایع دستی مستقل بیمه می شوند که بخش بیشتر این فهرست به روستاییان تعلق خواهد داشت. اگر صنایع‌دستی رونق بگیرد از طرفی هم کمک شود این محصولات به بازارهای سنتی، محلی و استانی و ملی بیاید و به فروش برسد بازارها و بازارچه های بزرگ دائمی راه اندازی شود، قطعا روستاییان در حوزه گردشگری و صنایع دستی فعال تر و کارفرماهای محلی نیز به وجود می آید، زمانی که این صنعت سودآور شود دیگر به بیمه دولت به صورت یک طرفه نیاز نخواهد بود، و کارفرما هنرمند را بیمه خواهد کرد، اما فعلا زیر پر و بال این صنعت را باید بگیریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha