مزارع برداشت «میگو» در گمیشان تحت کنترل است/ روزانه ۸۰۰ تُن گوشت مرغ در گلستان تولید می‌شود

گرگان - ایرنا - سرپرست دامپزشکی گلستان گفت: برداشت میگو از مزارع پرورش میگو در گمیشان روزهای پایانی را طی می‌کند و تحت کنترل دامپزشکان این اداره کل قرار دارد، جای نگرانی از وجود بیماری «لکه سفید» وجود ندارد.

علی کاووسی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته دامپزشکی، افزود: گزارش روزانه از آخرین وضعیت مزارع پرورش میگو در گمیشان توسط اداره کل با تشکیل ستاد بحران میگو و به دقت پیگیری می‌شود و جای نگرانی از وجود بیماری لکه سفید وجود ندارد.

وی افزود: اکنون ۲ مسوول فنی دامپزشک در استخرهایی که تلفات میگو دیده شده، مستقر شده و به صورت روزانه کار پایش میدانی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: میگوهای تلف از سوی کارشناسان به دقت مورد بررسی قرار گرفته که کاهش دما و سطح ایمنی این آبزی و دیر رهاسازی شدن بچه میگو برای پرورش، دلایل این تلفات تشخیص داده شده است.

کاووسی گفت: از همین چند استخر پرورش میگو که تعدادی تلفات بچه میگو داشته قبل از تلفات سه تُن برداشت محصول از هر استخر برآورد می‌شد که ۲.۵ تِن محصول جمع‌آوری شده است.

کیفیت میگو تولیدی در مزارع مجتمع گمیشان بسیار خوب است

وی تاکید کرد: امسال کیفیت میگو تولیدی در مزارع مجتمع گمیشان بسیار خوب بوده و حتی وزن میگو برداشت شده به ۲۸ تا ۳۰ گرم می‌رسد.

به گفته وی وزن نرمال هر میگو برای برداشت از مزرعه بعد از ۱۱۰ روز پرورش، ۱۵ گرم است.

سرپرست دامپزشکی گلستان بیان کرد: امسال از پنجم شهریورماه کار برداشت میگو در گمیشان آغاز شده و تاکنون ۳ هزار تُن محصول تولید شده است و مقدار میگو باقیمانده در مزارع این شهرستان حدود ۲۰۰ تُن تخمین زده می‌شود.

امسال برداشت ۳ هزار و ۵۰۰ تُن میگو از ۱۰۰ مزرعه ایجاد شده در سطح هزار و ۵۴۰ هکتار برآورد شده است.

تنها مرکز پرورش میگوی شمال کشور در ۱۰ کیلومتری ساحل گمیشان قرار دارد که از یک دهه پیش با استفاده از آب دریای خزر فعال است.

به گفته کارشناسان شیلات گلستان، میگوی تکثیری در مجتمع گمیشان از نوع «وانامی» است که این گونه به علت شوری کم آب و اقلیم و خاک مناسب طی ۱۲۰ روز پرورش یافته و به وزن ۱۵ گرم می‌رسد.

گلستان در سال‌های اخیر با روی آوردن به توسعه آبزی‌پروری، به یکی از استان‌های برتر پرورش میگو در کشور تبدیل شده که فراهم آوردن مقدمات لازم برای تکمیل چرخه تولید، علاوه بر خودکفایی در این حوزه، میزان برداشت این آبزی را افزایش خواهد داد.

تدارک تجهیز مرکز ملی تشخیص بیماری اسب در گلستان
سرپرست دامپزشکی گلستان گفت: مرکز ملی تشخیص بیماری‌های اسب در این استان که طی هفته دولت سال جاری مورد بهره‌برداری قرار گرفته، برای تجهیز آن به دستگاه‌های موردنیاز با جدیت پیگیری می‌شود.

کاووسی افزود: اجرای عملیات ساخت ساختمان این طرح ملی در آق‌قلا از سال ۱۳۹۰ آغاز شده بود که با تزریق اعتبار از محل سفر دولت سیزدهم به گلستان در اسفندماه سال گذشته، تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی گفت: با تجهیز شدن این مرکز ملی به دستگاه‌های آزمایشگاهی موردنیاز، ارسال نمونه‌های آزمایش تشخیص دوپینیگ اسب‌های کورس منطقه به کشورهای قطر و ترکیه حذف شده و ارزآوری برای کشور دارد.

وی ادامه داد: این اداره کل پیگیر است تا از ظرفیت جهاددانشگاهی در حوزه ژنتیک اسب با لحاظ دانش‌بنیان برای شتاب در راه‌اندازی این مرکز ملی استفاده کند.

به گفته وی در استان گلستان ۱۷ هزار سر اسب وجود دارد و اسب ترکمن از ظرفیت‌های این استان در کشور برای سرمایه‌گذاری در اشتغال و رونق اقتصادی منطقه به شمار می‌رود.
روزانه ۸۰۰ تُن گوشت مرغ در گلستان تولید می‌شود/ ۸۰ درصد مرغ تولیدی گلستان به استان‌های همجوار و تهران حمل می‌شود
سرپرست دامپزشکی گلستان افزود: اکنون در این استان هفت کشتارگاه دارای کد «آری آر» و قابلیت ذبح و صادرات محصول وجود دارد.

به گفته وی، امسال ۴۶۹ تُن آلایش مرغ، هزار و ۹۱۶ تُن پا و پنجه مرغ و هزار و ۱۴۸ تُن گوشت مرغ منجمد تولیدی استان با گواهی بهداشتی دامپزشکی به هفت کشور شامل عراق، کامبوج، هنگ کنگ، قرقیزستان، ویتنام و عمان صادر شده است.

وی بیان کرد: در استان گلستان ۱۴ کشتارگاه دام و طیور فعال وجود دارد ولی آماده جذب سرمایه‌گذاران برای ایجاد  ۲ کشتارگاه دام در شرق استان و یک کشتارگاه در غرب استان هستیم.

وی با اشاره به اینکه گلستان جزو استان‌های پیشرو در تولید گوشت سفید در کشور به شمار می‌رود، افزود: این استان روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تُن تولید گوشت مرغ دارد که بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد آن را به استان‌های همجوار از جمله تهران حمل می‌شود.

از ابتدای امسال ۱۰۹ میلیون قطعه مرغ در ۷ کشتارگاه استان گلستان ذبح شد

کاووسی ظرفیت کشتار مرغ در کشتارگاه‌های طیور استان را در شبانه روز ۵۰۰ هزار قطعه اعلام کرد و گفت: از ابتدای امسال ۱۰۹ میلیون قطعه مرغ در این کشتارگاه ذبح شده که گوشت تولیدی آن ۲۶۲ هزار تُن بوده است.

وی اعزام گروه‌های جهادی دامپزشکی به مناطق محروم و سخت‌گذر استان به منظور سمپاشی محل پرورش دام، مایه‌کوبی دام سبک و سنگین، مایه طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، فعال نگه داشتن گروه‌های بیماری یابی دامپزشکی از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، رصد خلیج گرگان، تالاب‌ها و آب‌بندان‌ها، نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، کشتارگاه‌ها، عرضه فرآورده‌های خام دام و طیور، رستوران‌ها و... را از دیگر فعالیت‌های دامپزشکی در استان برشمرد.

مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، در این استان ۴ میلیون و ۲۰۰ واحد دامی، هزار و ۹ واحد مرغداری با ظرفیت اسمی جوجه‌ریزی ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورش (۴۵ روزه) به جز طیور بومی و پرورش آبزیان وجود دارد و صنعت دامپروری این استان جایگاه هشتم کشوری را در تولید به خود اختصاص داده است.

براساس این گزارش در این استان شمالی ۲۲۰ هزار بهره‌بردار کشاورزی وجود دارد که حدود ۷۰ هزار آن در حوزه دامپروری اشتغال دارند.

استان گلستان با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴۷ درصد آن روستایی بوده و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha