چاووش اوغلو از عادی سازی روابط ترکیه با اسرائیل و حمایت از فلسطین گفت

تهران - ایرنا - در ادامه سیاست یک بام و دو هوای ترکیه در قبال مسئله فلسطین، وزیر امور خارجه ترکیه امروز دوشنبه از ادامه روند عادی سازی روابط آنکارا با تل آویو سخن گفت اما در عین حال هم از مسئله فلسطین حمایت کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه که برای شرکت در نشست روسای انجمن پارلمانی مجلس اروپا به استراسبورگ فرانسه سفر کرده است، در دیدار با شهروندان ترکیه در این شهر با بیان اینکه "ما خواهان ثبات در منطقه خودمان هستیم"، افزود: در روابط ما با امارات سردی وجود داشت [ اما ] اکنون برای رفع آن تلاش می کنیم و روابط ما با عربستان سعودی مسیر صحیح خود را طی می کند. 

وی با اشاره به اینکه "عادی سازی روابط ترکیه با مصر و اسرائیل ادامه دارد"، افزود: عادی سازی روابط نمی تواند به قیمت مساله فلسطین تمام شود.   

اوغلو به تلاش های آنکارا  برای توقف جنگ بین روسیه و اوکراین اشاره و ابراز عقیده کرد: ترکیه کشوری است که بیشترین تلاش های دیپلماتیک را برای توقف جنگ بین روسیه و اوکراین انجام داده است.

پیشتر نیز وزیر خارجه ترکیه ۲۶ مرداد امسال در سخنانی پس از اعلام رسمی ازسرگیری کامل روابط دیپلماتیک میان آنکارا و رژیم صهیونیستی ادعا کرد که کشورش به رغم اتخاذ این تصمیم از مساله فلسطین نیز حمایت می‌کند.

در همین راستا، «یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در سخنانی در این باره اظهار کرد: از سرگیری روابط با ترکیه یک دارایی مهم برای ثبات منطقه‌ای و نوید اقتصادی بسیار مهم برای شهروندان ما است.

با توجه به تحولات اخیر در روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، آنکارا از بحران های اقتصادی مختلف رنج می برد و اردوغان راه حل این مشکلات را بهبود روابط آنکارا – تل آیو می داند.

اردوغان از این رو سران رژیم اشغالگر قدس را دعوت به بهبود و تقویت روابط با ترکیه می کند. دعوت "اسحاق هرتسوگ" رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه و فرستادن وزیر خارجه ترکیه به تل آویو همه در راستای همین هدف انجام شد. در واقع آنکارا در سرزمین های اشغالی به دنبال اقتصاد است زیرا روابط امنیتی و اطلاعاتی آنکارا – تل آویو همان گونه که اردوغان اعلام کرده، قطع نشده است.

چشم ترکیه به گاز به سرقت رفته فلسطین است و تلاش می کند این گاز از خاک ترکیه به اروپا منتقل شود تا آنکارا به عنوان معبر و گذرگاه انرژی از شرق به غرب به یک امتیاز ژئوپلتیک دست یابد و در کنار دریافت گاز ارزان از رژیم صهیونیستی، سالانه میلیاردها دلار نیز حق عبور گاز بگیرد.

ترکیه تلاش می کند با گردشگری و تجارت دروازه ای برای تقویت و استحکام روابط با صهیونیست ها باز کند، برغم اینکه حجم روابط تجاری میان آنکارا و تل آویو از مرز ۴ میلیارد دلار در سال عبور کرده است.

این تنها ملت فلسطین است که از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و وجه قانونی دادن به اشغالگران ضرر می کند.

ترکیه تلاش می کند تا روابط خود با اشغالگران را از طریق ارتباط با تشکیلات خودگردان در رام الله توجیه کند زیرا می داند که سکوت تشکیلات خودگردان می تواند تا حدودی از سر و صدا و اعتراض های شکل گرفته علیه روابط آنکارا – تل آویو بکاهد. آنکارا سعی دارد فلسطینی ها را متقاعد کند که عادی سازی روابط با اشغالگران به سود ملت فلسطین است.

ملت و مقاومت فلسطین، هرگونه عادی سازی روابط با اشغالگران را محکوم و رد می کنند و این دروغ ها نمی تواند مورد پذیرش ملت فلسطین قرار گیرد. ملت فلسطین عادی سازی و عادی انگاری روابط ترکیه با اشغالگران را نمی پذیرد؛ همان طور که عادی سازی روابط امارات، بحرین، اردن، مصر، سودان و مغرب را نمی پذیرد.

ترکیه بر اساس روابطش با اشغالگران صهیونیست، فعالیت جنبش حماس در خاک خود را محدود کرد.

ترکیه علاوه بر برقراری همکاری های سیاسی و اقتصادی با اشغالگران صهیونیست، از نفوذ لابی های صهیونیستی برای بهبود روابط واشنگتن – آنکارا و حل و فصل اختلاف های موجود بهره می برد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha