کارشناسان و علمای دینی افغان: افغانستان بیش از هر زمان نیازمند وحدت است

تهران - ایرنا - همزمان با آغاز هفته وحدت، آگاهان دینی و اجتماعی معتقدند که امروز افغانستان بیشتر از قبل نیازمند وحدت میان امت اسلامی است و اگر این وحدت به معنای واقعی شکل بگیرد، بسیاری از مشکلات کشور حل و فصل و نقشه های دشمن نقش بر آب خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، همزمان با سالروز ولادت پیامبر بزرگ اسلام به روایت اهل سنت و آغاز هفته وحدت، علمای دینی افغانستان در آستانه‌ هفته وحدت با اشاره به چالش‌های موجود در جامعه این کشور، تاکید کردند که یگانه راه حل این چالش‌ها متحد شدن مسلمانان –شیعه و سنی- می‌باشد.

همه‌ساله از  ۱۲ ربیع‌الاول، سالگرد ولادت پیامبر گرامی اسلام به روایات اهل سنت و ۱۷ ربیع‌الاول به روایت شیعه به عنوان هفته‌ وحدت در بسیاری از کشورهای اسلامی گرامی داشته می شود.

مولوی لطف الله حق پرست، استاد دانشگاه و عالم دینی به خبرنگار آوا گفت که پیامبر اسلام محور اساسی وحدت و اخوت در جامعه اسلامی بود مهم‌ترین اصل زندگی اش را وحدت و یکپارچگی امت اسلامی تشکیل می‌داد.

او اضافه کرد که اکنون نیز باید مسلمانان با الگوگیری از سیره‌ آنحضرت به دور قرآن و احادیث پیامبر جمع شده و به ریسمان وحدت چنگ بزنند تا از بن‌بست های کنونی رهایی یابند.

حق‌پرست با بیان‌ اینکه مجامع کفری همیشه تلاش کرده‌اند تا ما را از وحدت، یکپارچگی و اخوت دور کنند، اضافه کرد که دلیل عمده‌ی چالش‌های کنونی در جامعه افغانستان و سایر جوامع اسلامی نبود وحدت میان مسلمانان می‌باشد.

مولوی حق‌پرست عدم مراجعه به متون اسلام، سنت و قرآن، وجود دست های مرموز دشمنان اسلامی، وابستگی‌های رهبران جهان اسلام و جهل را از مهم‌ترین چالش‌های فرا راه وحدت امت اسلامی خواند و تاکید بر رفع آن کرد.

در همین حال، شیخ حسین نوری شولگری، عضو شورای اخوت اسلامی به خبرنگار آوا گفت که بهترین راه غلبه به چالش‌های کنونی متحد شدن پیروان همه‌ی مذاهب اسلامی –چهار مذهب اهل سنت و شیعه- می‌باشد.

او با بیان‌ اینکه مذاهب اسلامی در اصل هیچ موضوع اختلافی با هم ندارند تنها در بخش‌های فروع اختلافات جزئی دارند، اضافه کرد که مسایل اختلافی در حدی نیست که ما را از هم جدا بتواند.

بربنیاد گفته‌های او در کتاب‌های موثق شیعه و سنی تاکید بر وحدت شده است؛ اما برخی تعصبات بیجا و افراطگرایی‌های دینی مانع یکجا شدن مسلمانان تاکنون شده است.

او تاکید کرد که عزت مسلمانان در گرو وحدت آنان می‌باشد و با وحدت به اقتدار واقعی نایل خواهند آمد.

نوری همچنین جهل و نادانی را از مهم‌ترین چالش‌های فرا راه وحدت مسلمانان خواند و گفت که در قدم اول باید عالمان دینی در راستای حذف این چالش‌ها کار کنند و نگذارند تا دشمنان اسلام با استفاده از جهل، تعصبات مذهبی و تفکرات افراط گرایی را در جامعه رشد بدهند.

نوری خاطرنشان ساخت که اکثر اختلافات وجهه‌ عقیدتی ندارد؛ بلکه به مقاصد سیاسی از سوی دشمن اسلام مطرح و مورد استفاده قرار گرفته‌است.

جت الاسلام محمد حسین فدائی، آگاه مسائل دینی در سرپل نیز به آوا گفت: میلاد رسول خدا، روز با ارزشی برای جهان بشریت است. از دیدگاه اهل سنت دوازهم ربیع روز تولد پیامبر است و اهل تشیع هفدهم ماه ربیع را روز ولادت رسول خدا می دانند؛ اما امام خمینی(ره) این ایام را هفته وحدت نام گذاری کرد تا شیعه و سنی با هم این ایام را تجلیل کنند و در نتیجه اتحاد میان امت به میان آید.
به گفته او، در کل راه رسول خدا، راه اخوت و برادری است. باید مردم بیشتر متوجه شوند و بدانند که شیعه و سنی دو بال پرواز برای جهان است و اگر در کنار هم نباشند، دیگر از اسلام چیزی باقی نخواهد ماند.

فدایی افزود که طبق دستور صریح قرآن و رسول خدا امت اسلامی باید به ریسمان الهی چنگ بزنند و هیچ گاه متفرق نشوند.

این عالم دینی تصریح کرد که هیچ فرقی میان شیعه و سنی نیست و هر دو باید برادرانه در کنار هم باشند و از تعصبات قومی و نژادی دوری کنند.

براساس گفته های این عالم دینی، در شرایط کنونی افغانستان که دشمنان با استفاده از ابرازی چون رسانه در تلاش تفرقه افکنی میان امت هستند باید مردم مسلمان افغانستان بیشتر متحد شوند، بیشتر از قبل در محافل و مجالس هم شرکت کنند تا پروژهای نفاق اندازی اسرائیل و آمریکا نقش بر آب گردد. 

فدائی در پایان از تمام مردم خواست: ملت مسلمان افغانستان با استفاده از فرصت هفته وحدت باید موارد نفاق‌زا را خنثی و نقاط اتحاد را تقویت کنند تا دیگر دست های بیگانه نتوانند با پروژه های تفرقه بیانداز و حکومت کن، به اهداف شان برسند.

شکرالله مهدی‌یار، آگاه مسائل اجتماعی بلخ نیز به آوا گفت: هفته وحدت فرصتی است برای اتحاد و همدلی میان امت مسلمان و این مسئولیت تمام ما است تا همدیگر را بیشتر از قبل پذیرا باشیم، دشمن مشترک را شناسایی و با همدیگر همدست باشیم تا یک کشور با ثبات و به دور از ناگواری ها داشته باشیم.

/////

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha