یامین پور: مطالعه پیوسته وضعیت جوانان کشور مهمترین وظیفه است

تهران - ایرنا - معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به تعیین ۱۰ وظیفه طبق قانون برای حوزه جوانان گفت: مطالعه و پژوهش پیوسته وضعیت جوانان کشور یکی از مهمترین وظایف است که باید بیش از گذشته به آن پرداخته شود.

به گزارش ایرنا از وزارت ورزش و جوانان، پس از صدور احکام رییس جمهور برای چهار عضو حقیقی شورای عالی جوانان (عبدالکریم خیامی، امیرحسین بانکی‌پورفرد، فاطمه قاسم‌پور و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی موسوی)، نخستین نشست هم اندیشی وحید یامین پور معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با این اعضا و حضور روسای کمیسیون های تخصصی ستاد ملی ساماندهی امور جوانان برگزار شد.

یامین پور در این نشست به مرور تاریخچه شورای عالی جوانان پرداخت و افزود: احیای دبیرخانه شورای عالی جوانان اولین گام دولت سیزدهم برای استقرار مجدد نهاد متولی امور جوانان بود. احیای این دبیرخانه در دل نهاد ریاست جمهوری به عنوان نهاد فرابخشی حوزه جوانان مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مصوب شد.

وی با اشاره به ماموریت های معاونت امور جوانان طبق قانون و اسناد بالا دستی گفت: نهاد متولی امور جوانان در ۱۰ سال اخیر به لحاظ تشکیلاتی کوچک اما ماموریت ها و وظایف آن زیاد تر و بزرگتر شده است.

معاون امور جوانان وزیر ورزش با بیان اینکه ۱۰ وظیفه طبق قانون برای حوزه جوانان وزارت ورزش و جوانان تعیین شده، اظهار داشت: مطالعه و پژوهش پیوسته وضعیت جوانان کشور یکی از مهمترین این وظایف است که باید بیشتر از گذشته به آن پرداخته شود.

یامین پور به تشریح ستاد ساماندهی امور جوانان نیز پرداخت و گفت: سال‌ها کمیسیون فعال در ستاد ملی ساماندهی امور جوانان نداشتیم؛ امروز چهار کمیسیون تخصصی راه‌اندازی شده‌ است و مسئله اصلی در ستاد های ساماندهی امور جوانان ابتکار و ایده و محتوا است و صرف برگزاری ستاد، مسئله و مشکلی را حل نمی‌کند.

وی تصریح کرد: ایده، طرح و محتوای ناظر به مسئله مهم است که کمیسیون‌های تخصصی یکی از درگاه‌های ورود ایده و طرح برای حل مسائل به ستادهای ساماندهی امور جوانان هستند.

برگزاری سالانه ۶ تا ۷ هزار کارگاه آموزشی پیش از ازدواج
معاون امور جوانان وزیر ورزش با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان متولی آموزش‌های پیش از ازدواج است، اظهار داشت: سالانه ۶ تا هفت هزار کارگاه آموزشی پیش از ازدواج در کل کشور برگزار می‌کنیم که البته باید بیشتر شود.

وی به کارکرد مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در شکل‌گیری ازدواج درست و تحکیم بنیان خانواده اشاره کرد و افزود: در کنار این مراکز دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده را هم با مجوز وزارت ورزش و جوانان راه‌اندازی کردیم و در حقیقت با آسان‌سازی گرفتن مجوز، این دفاتر در شهرستان‌ها توسعه پیدا می‌کند.

یامین‌پور همچنین به حوزه سازمان‌های مردم نهاد پرداخت و گفت: رویکرد ما در این حوزه حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه و عام‌المنفعه آماتوری سمن‌ها است و از فعالیت حرفه‌ای آنها حمایت نمی‌کنیم.

استفاده از شورای عالی جوانان به بهترین شکل 

عضو حقیقی شورای عالی جوانان نیز در این نشست اظهار داشت: شورای عالی جوانان ظرفیت بزرگی است که باید به بهترین شکل از آن به نفع جوانان کشور استفاده کرد.

امیرحسین بانکی‌پور اظهار داشت: شورای عالی جوانان جای طرح مسائل محتوایی نیست بلکه محتوا و کارشناسی و چکش کاری طرح ها باید در کمیسیون ها صورت بگیرد و در شورای عالی جوانان به تصویب برسد. در حقیقت گره‌های اصلی حوزه جوانان باید در این شورا باز شود چون وقتی رئیس جمهور مصوبه‌ای را امضا می‌کند برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجرا است بنابراین نباید این فرصت طلایی را از دست داد.

وی همچنین به قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: این قانون هم فرصت بسیار خوبی در اختیار وزارت ورزش و جوانان به ویژه در بخش ازدواج قرار می‌دهد. پرش تسهیلات ازدواج که از سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد موجب شد آمار ازدواج که سال‌ها منفی بود در این دو سال اخیر رشد یافته و البته شیوع کرونا و حذف تشریفات ازدواج نیز جزو عوامل موثر رشد آمار ازدواج بود.

بانکی پور به عقبه علمی شورای عالی جوانان اشاره کرد و افزود: شورای عالی جوانان از عقبه علمی قوی برخوردار است که امیدوارم از این عقبه علمی ارزشمند در کمیسیون ها بهره گرفته شود تا با کمک هم حوزه جوانان را به جایگاه اصلی خود برگردانیم.

روح‌الله اسدی مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان و مجتبی تاجیک مشاوره معاونت امور جوانان نیز در این جلسه حضور داشتند و دیگر اعضای حقیقی شورای عالی جوانان و روسای کمیسیون های تخصصی ستاد ملی ساماندهی امور جوانان نیز به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

در پایان نشست نیز از سوی معاون امور جوانان احکام روسای کمیسیون‌های تخصصی ستاد ملی ساماندهی امور جوانان (حجت‌الاسلام والمسلمین علی ابوترابی رئیس کمیسیون تخصصی ازدواج و خانواده، امین زارعی رئیس کمیسیون اقتصاد، اشتغال و مسکن و محمد آقاسی رئیس کمیسیون اوقات فراغت و آسیب‌های اجتماعی ) به آنها اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha