هزینه‌های کمرشکن به همراه خطرات انتقال/ آمد و شد روزانه ۱۱۰۰ تانکر سوخت در جاده های فارس

شیراز - ایرنا-استان فارس از دیرباز برای تامین فرآورده‌های نفتی وابسته به استان‌های مجاور بوده و پالایشگاه شیراز به عنوان کانون تامین بخشی از نیازها جوابگوی مصرف نیست؛ موقعیت خاص استان در زمینه قاچاق فرآورده‌های نفتی در کنار هزینه نفتکش‌ها و خسارت تصادفات ضرورت عملیاتی شدن راهکارهای جایگزین را نمایان می کند.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه فارس روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برخی از راهکارها برای افزایش ظرفیت تامین بنزین و دیگر فرآورده‌های نفتی در استان فارس را مطرح کرد و یادآور شد: پالایشگاه شیراز نیم قرن پیش در فارس احداث شده و با وجود رشد روزافزون جمعیت کمتر از ٤٠ درصد نیاز فارس به فراوردهای نفتی  را تأمین کرده است. از این رو هر روز با استفاده از یک هزار و ١٠٠ نفتکش جاده پیما نیاز فارس به فرآورده های نفتی تامین می شود.

اسدالله طاهری با اشاره به اینکه در ۶ ماهه اول امسال در استان فارس به صورت ماهیانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان کرایه نفت‌کش پرداخت شده است خواستار مشارکت و همراهی نمایندگان مجلس و مسوولان ارشد استان فارس برای شتاب بخشی به راهکارهای جایگزین شد و اضافه کرد: پرداخت این همه هزینه نفتکش ها و تانکرها علاوه بر خسارت و خطرات جاده ای، کمرشکن است.

هزینه‌های کمرشکن به همراه خطرات انتقال/  آمد و شد روزانه ۱۱۰۰ تانکر سوخت در جاده های فارس

طاهری در خصوص طرح متصل شدن انبار نفت شیراز به راه‌آهن گفت: از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم تاکنون این طرح مطرح و مقرر شد که دو اقدام اساسی را دنبال کنیم که اتصال انبار پخش فرآورده‌های نفتی به انبار ریلی به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌های دولت در دستور کار و رایزنی قرار دارد؛ مکاتبات و اقدامات اولیه در این عرصه انجام شده و امیدواریم بتوانیم هرچه سریع‌تر این شرایط را مهیا کنیم.

وی اتصال خط لوله استان فارس به جنوب کشور را  از مهمترین برنامه‌هایی دانست که توسط استاندار فارس پیگیری شده است و گفت: قرار است که از جنوب کشور حدود ۴۰۰  کیلومتر خط لوله فرآورده‌های نفتی به استان فارس متصل شود. کارهای مقدماتی این طرح انجام شده و منتظر تصویب آن در شورای اقتصاد هستیم.

طاهری با بیان اینکه بحث افزایش ظرفیت پالایشگاه شیراز هم از سالها پیش مطرح بوده است، گفت: در شرایط کنونی کارشناسان و مسوولان در حال بهینه‌سازی پالایشگاه شیراز هستند تا بتوانند تغییراتی در وضعیت فنی و عملیاتی پالایشگاه اعمال کنند و ظرفیت تولید بنزین را بالا ببرند؛ همچنین در حال خریداری قطعاتی برای افزایش ظرفیت کلی پالایشگاه هستند.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی فارس ادامه داد: پالایشگاه شیراز کمتر از ۴۰درصد از نیاز فرآورده‌های نفتی فارس را تأمین می‌کند و مابقی نیاز از ۶ مبدأ و استان های مجاور تأمین می‌شود.

وی  اضافه کرد: بندرعباس، سیرجان، اصفهان، یزد، ماهشهر و بوشهر مبادی تأمین نیازهای فرآورده‌های نفتی استان فارس است، استان فارس در موقعیت خاصی از نظر فرآورده‌های نفتی قرار دارد، این استان هم به عنوان بارانداز قاچاق فرآورده های نفتی محسوب می‌شود و هم در تأمین نیاز فرآورده‌های نفتی به استان های مجاور وابستگی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha