به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر پیمان صابریان روز سه شنبه در اینباره گفت: جمعیت هلال احمر برنامههای این هفته را از فردا چهارشنبه (۲۰ مهر) با برگزاری مانور سراسری پناهگیری در زلزله در شعب و خانههای هلال سراسر کشور آغاز خواهد کرد و در کنار آن راهکارهای مقابله با دیگر مخاطرات شایع طبیعی را آموزش خواهد داد.
صابریان افزود: جمعیت هلال احمر برای هدفمند کردن آموزش همگانی مواجهه با مخاطرات، روز یک موضوع آموزشی و یک شعار را انتخاب کرده است که از فردا تا سه شنبه آینده هفت موضوع مهم آموزشی اطلاع رسانی و ترویج خواهد شد.
وی اظهار داشت: انتخاب شعارها برای هر روز با بررسی و مظالعات لازم انجام شده است به عنوان مثال موضوع روز نخست هفته کاهش بلایای طبیعی «ارزیابی آمادگی خانواده»، روز دوم «شناسایی مخاطرات محیط» و روز سوم نیز «نقاط کم خطر و پرخطر خانه» تعیین است.
اگر عموم مردم به نامگذاری و نکات کلیدی که در روزهای هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی مطرح میشود، توجه کافی داشته باشند، در پایان این هفته به اندازه شرکت در یک دوره فشرده، دانش لازم برای کسب آمادگی در مواجه با مخاطرات طبیعی را به دست آوردهاند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر پاسخ مناسب به هر حادثه را متفاوت از سوانح دیگر دانست و گفت: اگر اقدامی را که در زمان وقوع زلزله انجام میدهیم در هنگام سیل انجام دهیم نه تنها سلامت افراد را حفظ نکردهایم بلکه خطرجانی را افزایش دادهایم؛ مثلا در سال ۶۶ و در منطقه تجریش تهران زمانی که سیل آمد مردم طبق عادت سالهای جنگ تحمیلی که با شنیدن آژیر خطر به زیرزمین پناه می بردند، همین عمل را انجام دادند که به جان باختن و خفگی شمار زیادی از شهرندان منجر شد.
او توضیح داد: روز شنبه ۲۳ مهر را به موضوع «آشنایی با سیستمهای هشدار و آژیر» اختصاص دادهایم و برنامه ها به گونه ای است که صدای آژیر وقوع هر یک از بلایای طبیعی با یکدیگر متفاوت است از این رو تلاش میکنیم تا مردم بیاموزند که با اعلام هشدار هر مخاطره چه اقداماتی را باید در زمان مناسب انجام دهند.
گفتنیست؛ در مورخ ۲۲ دسامبر سال ۱۹۸۹ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای، دومین چهارشنبه ماه اکتبر میلادی را روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری کرد و در ایران نیز هفته ای به همین عنوان تعریف شده است که آغاز آن دومین چهارشنبه اکتبر است.
نظر شما