۲۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۴:۰۱
کد خبرنگار: 1455
کد خبر: 84910426
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

عملیات مدیریت تلفیقی دفع آفات در موزه" فلک الافلاک" آغاز شد

خرم‌آباد - ایرنا -مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: عملیات مدیریت تلفیقی دفع آفات در موزه قلعه تاریخی " فلک الافلاک" با هدف شناسایی و مبارزه با آفات آغاز شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، "عطا حسن پور" بیان کرد: پس از پدیدار شدن نمونه­ هایی از آفات تابستان امسال در موزه قلعه فلک الافلاک به منظور شناسایی و مبازه با آن، از آفات نمونه برداری و برای شناسایی نوع آفت، نمونه ­ها به واحد مبارزه با عوامل بیولوژیک و فرسودگی زیستی میراث فرهنگی یزد ارسال شد تا نظرات تخصصی در سیستم مدیریت مبارزه با آفات در این مورد اخذ شود.

وی اظهار داشت: پس از دریافت گزارش مورد نظر از استان یزد، کارشناسان حفاظت و مرمت لرستان، مراحل برنامه کنترل آفات بر اساس اصولIPM  را برای موزه قلعه فلک الفلاک تعریف کردند.

حسن پور با اشاره به اینکه هدف برنامه مدیریت تلفیقی آفات در کوتاه مدت، کاهش مصرف سم و جایگزین کردن روش­ها یا استفاده از ترکیبات با اثر سمیّت کمتر است بیان کرد: نکته مهم این روش تلفیق روش­هاست که شناسایی آفت، پاکسازی، کنترل و جلوگیری از ورود مجدد آفات از جمله مراحل برنامه پیشنهادی برای کنترل آفات در موزه قلعه فلک الافلاک عنوان شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  لرستان با بیان اینکه در حال حاضر مرحله پاکسازی این طرح ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اضافه کرد: تا کنون دفع آفات در موزه ­ها انجام شده است اما این اولین طرح مدیریت تلفیقی دفع آفات است که هر چهار مرحله در آن همزمان انجام می شود.

قلعه فلک الافلاک بر بلندای تپه ای باستانی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده که در منابع تاریخی مکتوب با نام های متفاوت دژ شاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرم آباد و فلک الافلاک شناخته شده و از یادگارهای شهر کهن شاپورخواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند.

 وسعت تقریبی این بنا حدود پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع شامل هشت برج، ۲ صحن و ۳۰۰ جان پناه بوده که ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه ۲۳ متر و از سنگ، آجر، خشت، ملات، گچ و آهک ساخته شده است.

 قلعه تاریخی فلک‌الافلاک در سال ۱۳۴۸ با شمارهٔ ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha