به گزارش ایرنا، حسین رضایی روز پنجشنبه در آیین معرفی مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه کشاورزی این شهرستان باید حفظ شود اظهارداشت: رفسنجان به عنوان یکی از قطب های بزرگ و مهم پسته کشور و جهان، طی چندسال اخیر با بحران خشکسالی روبه رو شده و یکی از راهکارهای برون رفت از این معضل نیز اجرای طرحهای نوین آبیاری است.
به گفته وی سال آینده اجرای مجدد طرحهای آبیاری نوین در شهرستان آغاز میشود و دولت نیز در این راستا تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.
رضایی در ادامه به کاهش شدید میزان تولید امسال پسته در این منطقه به علت سرمازدگی، خشکسالی و نیز سیل پرداخت و گفت که البته در سطح کشور نیز با کاهش تولید مواجه بوده ایم.
به گفته وی امسال در کشور برداشت ۱۵۰ هزار تن از باغهای پسته پیشبینی شده بود که با وجود این مشکلات این میزان به ۲۷ هزار تن کاهش یافته است.
رضایی بیان کرد:
وی با بیان اینکه پسته رفسنجان باارزش است اما با ضربهای که از ناحیه خشکسالی، سرمازدگی و سیل به این کشاورزی وارد شده مسائل اجتماعی و بیکاری نیز در این منطقه افزایش یافته، تصریح کرد: البته یکی از دیگر راههای برون رفت از مشکلات کشاورزی کشتهای جایگزین است.
رضایی گفت: اگر ۲ هزار هکتار گلخانه در رفسنجان ایجاد شود میتواند به اندازه ۸۰ هزار هکتار باغ در این شهرستان و به میزان ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری داشته باشد.
وی با بیان اینکه حوزه دام و طیور در رفسنجان نیز در کنار کشاورزی به اقتصاد استان کمک میکند به طوری که ۳۵ درصد تولید مرغ استان کرمان در این شهرستان انجام میشود، بیان کرد: مقدمات ایجاد میدان دام نیز در شهرستان فراهم شده و دامپروریهای سطح شهرستان به آنجا منتقل میشود.
حل مشکلات در گرو تعامل با کشاورزان
رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز در این نشست افزود: سال ۱۴۰۱ سال زراعی و کشاورزی خوبی به علت وقوع سیل، تداوم خشکسالیها و سرمازدگیها برای استان و بویژه رفسنجان نبود.
محمد خیراندیش اظهارامیدواری کرد که با تعامل کشاورزان بتوان بر مشکلات فائل آمد.
تغییرات اقلیمی
عباس حاج عبدالهی مدیر سابق جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان نیز در این نشست افزود: ۶۰۰ کیلومتر مربع باغ پسته در رفسنجان توسط ۴۶ هزار کشاورز اداره میشود که از سال گذشته تا کنون بیشاز یک میلیارد مترمکعب آبیاری شده اما سال قبل و امسال در مجموع ۲۰ هزار تن محصول برداشت شده و بیشترین ضربه به بخش کشاورزی شهرستان از ناحیه تغییرات اقلیمی بوده است.
در این نشست همچنین علی باقری به عنوان سرپرست جدید جهاد کشاورزی رفسنجان واقع در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان معرفی شد.
نظر شما