به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای «دویچه وله»، یک سال پیش از این، دغدغه مردم آلمان مشکلات اقتصادی ناشی از همهگیری کرونا بود اما اکنون با گذشته هشت ماه از شروع جنگ در اوکراین نتایج یک بررسی نشان میدهد که هراس آلمانیها از مسائل اقتصادی به شدت افزایش پیدا کرده است.
تورم حال حاضر آلمان در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده که دستکم نیمی از آن ناشی از رشد ناگهانی بهای انرژی و مواد غذایی در این کشور پس از اعمال تحریمها علیه روسیه است.
بنابر نتایج این بررسی، ۶۷ درصد از پاسخدهندگان (۱۷ درصد بیش از سال گذشته) نگران گرانیها و ناتوانی در پرداخت مخارج روزمره خود هستند. ۵۷ درصد از شرکتکنندگان نیز (۱۷ درصد بیش از سال گذشته) نسبت به وخیمتر شدن شرایط اقتصادی ابراز نگرانی کردهاند.
این نظر سنجی که هر ساله توسط شرکت بیمه «آر اند وی» (R+V) میان ۲ هزار و ۴۰۰ آلمانی انجام میشود، به بررسی بزرگترین ترسهای روز مردم این کشور میپردازد.
همچنین بر اساس نتایج به دست آمده درصد اضطراب آلمانیها نسبت به سال گذشته ۶ درصد رشد داشته است.
به گفته یکی از محققان این پروژه، در جامعهای که تورم یک بیماری اجتماعی دیده میشود و مقروض بودن یک تابو است، در وضعیت اقتصادی کنونی این سطح از نگرانی و اضطراب میان مردم جای تعجب ندارد.
پس از ۳۶ سال، این نظر سنجی امسال برای نخستین بار تامین مسکن ارزان را نیز به فهرست نگرانیهای آلمانیها اضافه کرده بود که ۵۸ درصد پاسخ مثبت در رتبه دوم ۱۰ ترس بزرگ مردم این کشور جا گرفت.
در این میان تارنمای خبرگزاری آناتولی در گزارشی نوشت: فراگیری اثرات افزایش هزینه انرژی در آلمان به جایی رسیده است که اکنون ارائه خدمات درمانی در برلین پایتخت این کشور را تهدید میکند.
بدین ترتیب، مراکز رادیولوژی، پزشکی هستهای، پرتودرمانی و همچنین مراکز دیالیز که طور مستقیم از افزایش بهای انرژی تاثیر میپذیرند در حال بررسی امکان کاهش زمان کار دستگاههای تشخیص پزشکی از جمله دستگاههای ایکس ری هستند.
در بیانیه انجمن پزشکان قانونی بیمه سلامت آلمان که در این باره منتشر شده، آمده است: بدون شک این یک اقدام شدید است اما سیاستگذاران راه دیگری برای پزشکان باقی نگذاشتهاند.
یکی از پزشکان متخصص آلمان در گفتوگویی پیرامون هزینههایی چند برابر شده، گفت: مراکز درمانی ۶ برابر بیشتر برای انرژی پرداخت میکنند. راهی جز تعطیلی نداریم.
این درحالی است که از زمان تحریم گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین، بحران انرژی در این قاره روز به روز جنبههای بیشتر و بزرگتری از زندگی اروپاییها را درگیر میکند.
افزایش سرسامآور هزینههای انرژی و تورم بیسابقه، در اکثر کشورهای اروپایی موجب اعتراض مردم و اصناف شده است. به طوریکه از ماههای گذشته تاکنون در برخی کشورها از جمله ایتالیا، آلمان و جمهوری چک اعتراضهای خیابانی متعددی شکل گرفته است و اصناف در کشورهایی از جمله آلمان، انگلیس و فرانسه به اعتصابهای گوناگونی دست زدهاند.
در فرانسه اعتصاب کارکنان شرکت توتال انرژی بر سر افزایش دستمزد وارد سومین هفته خود شده و عرضه سوخت در این کشور را با بحران جدی مواجه کرده است.
در آلمان نیز اتحادیه خلبانان این کشور امروز اعلام کرد که پس از چندین بار اعتصاب برای افرایش دستمزد و کاهش ساعت کاری توسط کارکنان و خلبانان شرکت هواپیمایی لوفتهانزا، در صورت ادامه مخالفتها، خلبانان «یورووینگز» آلمان ( شرکت هواپیمایی زیر مجموعه لوفتهانزا) از بامداد دوشنبه دست به اعتصابی سه روزه خواهند زد.
همچنین در اعتراضات خیابانی هفته گذشته در مقابل ساختمان پارلمان آلمان در برلین، معترضان شعارهایی از قبیل "اول کشور خودمان"، "نفت و گاز روسیه میخواهیم" و "آنهایی که امروز سکوت میکنند فردا یخ میزنند" را سر میدانند.
گفتنی است هفته گذشته «دویچه وله» در گزارشی با هشدار نسبت به تورم روز افزون و بروز نشانههایی از فقر در جامعه آلمان نوشت: فاصله طبقانی روزبهروز در میان آلمانیها بیشتر میشود و به گفته کارشناسان، افزایش ناچیز مستمریها و برنامههای حمایتی دولت تاثیر چندانی بر کنترل فقر نسبی نخواهد داشت.
بنابر این گزارش، حدود ۱۴ میلیون شهروند آلمانی یا در فقر نسبی به سر میبرند و یا اندکی با خط فقر فاصله دارند. (فقر نسبی به این معنا که مقایسه میانگین سطح رفاه جامعه آلمان و سطح رفاه فعلی آنها را زیر خط فقر تعیین شده در این کشور قرار میدهد.)
اقتصاددانان معتقدند که تورم بالا همچنان در آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد در اروپا باقی خواهد ماند و زندگی آلمانیها همچنان گران پیش بینی میشود. فشار این گرانیها را بیش از همه، آنهایی حس میکنند که هیچ کمک مالی یا پس اندازی در اختیار ندارند.
نظر شما