به گزارش ایرنا، راهاندازی سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی که با هدف تسهیل دسترسی مخاطبان به خدمات انجام گرفت؛ از اهداف راهبردی سازمان تامین اجتماعی است که به اعتقاد برخی از کارشناسان این حوزه، سبب کاهش مراجعات حضوری، ازدحام جمعیت در سطح شهر، اتلاف هزینه، زمان و انرژی جامعه شده است.
مشاهده و اعتراض به سوابق بیمهپردازی، سوابق تلفیقی، نسخ خدمات درمانی، درخواست انواع کمک هزینههای کوتاهمدت، انعقاد قرارداد بیمه دانشجویان، نمایش احکام و فیش حقوقی مستمریبگیران از جمله خدمات مهمی است که به صورت غیرحضوری ارائه میشود.
با اجرای طرح یکپارچهسازی سامانههای خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی، کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی نیز برای ارسال صورت مزد یا حقوق بیمهشدگان و پرداخت حق بیمه باید به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند.
درباره جزئیات خدمات لیست حق بیمه به عنوان یکی از مهمترین خدمات این حوزه و برخی از مشکلات کارگران نظیر عدم ارسال لیست حقبیمه توسط کارفرما با حمیدرضا عابدی، معاون اجراییات و بازرسی اداره کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی گفت وگو کردهایم.
ایرنا: چرا عدم تطابق لیست حق بیمه اظهاری در سامانه لیست اینترنتی و نیز اطلاعات شاغلین در کارگاه در لحظه دریافت و پردازش لیست در سامانه خدمات غیرحضوری کنترل نمیشود؟
عابدی: در حال حاضر لیست بیمهشدگان کارگاه پس از ارسال به شعبه از طریق سامانه خدمات غیرحضوری با اطلاعات هویتی ثبت شده در سیستم شعبه پردازش و تطبیق داده میشود و در صورت عدم وجود مغایرت تائید نهایی شده و کارفرما میتواند رسید لیست ارسال را دریافت کرده و حق بیمه مربوطه را به صورت غیرحضوری یا سایر روشهای بانکی پرداخت کند.
همچنین با توجه به این نکته که سیستم دریافت لیست سازمان تامین اجتماعی در حال توسعه است؛ پس از آمادهسازی و بهرهبرداری نهایی مراحل پردازش هم زمان با ارسال لیست انجام شده و نتیجه به کارفرما نمایش داده خواهد شد؛ تا پس از تایید مراحل ثبت نهایی و امکان پرداخت حق بیمه برای او فراهم شود.
ایرنا: در صورت اشتغال در کارگاه و عدم ارسال لیست حق بیمه توسط کارفرما چه راهکاری پیشنهاد میشود؟
عابدی: در صورت اشتغال در کارگاه و عدم ارسال لیست حق بیمه توسط کارفرما، بیمهشده میتواند با ثبت نام و ورود به سامانه eservices.tamin.ir در قسمت بیمهشدگان - بازرسیهای انجام شده از محل اشتغال - ثبت درخواست برای افراد فاقد بازرسی، ثبت درخواست کند؛ تا از طریق بازرسین سازمان بررسیهای لازم صورت پذیرد.
ایرنا: ارسال لیست حق بیمه توسط کارفرمایان به صورت غیرحضوری (به چه شکل) امکانپذیر است؟
عابدی: کارفرمایان به منظور ارسال غیرحضوری لیست حق بیمه ضمن ثبت نام در سامانه خدمات غیرحضوری و تکمیل فرم تعهدنامه استفاده از خدمات غیرحضوری نسبت به ارسال لیست حق بیمه ماهانه کارکنان خود از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی eservices.tamin.ir اقدام کنند.
کارفرمایان میتوانند پس از ارسال لیست ماهانه و دریافت برگ پرداخت، با استفاده از پایانههای ATM و سایر سامانههای بانکی یا به صورت آنلاین و از طریق لینک پرداخت درگاه بانک رفاه اقدام به پرداخت مبالغ برگ پرداخت کنند.
کارفرمایان میتوانند پس از ارسال لیست ماهانه و دریافت برگ پرداخت، با استفاده از پایانههای ATM و سایر سامانههای بانکی یا به صورت آنلاین و از طریق لینک پرداخت درگاه بانک رفاه اقدام به پرداخت مبالغ برگ پرداخت کنند
ایرنا: نرم افزار ارسال لیست بر روی کدام یک از سیستمها قابل نصب است؟
عابدی: این نرم افزار بر روی ویندوز ۷ نسخه ۶۴ بیتی نصب خواهدت شد؛ در آینده نزدیک نسخه بروز شده در سامانه جدید منتشر میشود.
ایرنا: در چه صورت کارفرما بدون استفاده از نرم افزار LIST DISK میتواند لیست حق بیمه ماهانه کارکنان خود را ارسال و پرداخت کند؟
عابدی: در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان امکان ارسال لیست به روش تهیه لیست آنلاین فراهم شده است و بدون نیاز به این نرمافزار میتوان لیست حق بیمه ماهانه کارکنان شاغل را تکمیل و ارسال کرد.
کارفرمایان همچنین با استفاده از روش کپی از ماه قبل نیز میتوانند لیست ارسالی کارگاه را بدون نیاز به نرم افزار نامبرده تهیه و ارسال کنند. تهیه لیست به روش آنلاین و کپی از ماه قبل در حال حاضر برای کارگاههای تا ۵ نفر بیمه شده مهیا است.
ایرنا: چرا در بخش حمایتهای کوتاهمدت امکان برخورداری افراد تبعی یا بازماندگان وجود ندارد؟
عابدی: زیرا افراد تبعی بیمه شده اصلی باید در سامانه ثبت شده باشد.
ایرنا: شماره حساب بانکی بیمه شده برای حمایتهای کوتاهمدت باید از کدام نوع باشد؟ به سبب جلوگیری از ثبت درخواستهای تکراری توسط کارفرمایان، ثبت درخواست مجدد به صورت غیرحضوری تا ۳ ماه بعد امکانپذیر نخواهد بود
عابدی: شماره حساب بانکی بیمه شده اصلی باید در سامانه مربوطه به نوع حساب متمرکز ثبت شده باشد.
ایرنا: درخواست غیرحضوری «کمک هزینه کفن و دفن» در بخش حمایتهای کوتاهمدت شامل کدام یک از بیمهشدگان میشود؟
عابدی: ثبت درخواست کمک هزینه کفن و دفن برای همسر فوت شده بیمهشده اصلی در سامانه خدمات غیرحضوری امکانپذیر است.
ایرنا: چرا امکان ثبت درخواست بازرسی از کارگاه برای کارفرمایان هر ۳ ماه یک بار است؟
عابدی: به سبب جلوگیری از ثبت درخواستهای تکراری توسط کارفرمایان، ثبت درخواست مجدد به صورت غیرحضوری تا ۳ ماه بعد امکانپذیر نخواهد بود.
ایرنا: آیا امکان ثبت درخواست بازرسی (اولیه) توسط کارفرما در سامانه وجود دارد؟
عابدی: پس از نامنویسی اولیه کارگاه به شکل حضوری در شعبه، بازرسی از کارگاه به صورت پیش فرض برای کارگاه مربوطه لحاظ میشود.
نظر شما