۲۵ مهر ۱۴۰۱، ۸:۲۶
کد خبر: 84913455
T T
۱۰ نفر

برچسب‌ها

فرآوری محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری سودآور در قم

قم - ایرنا - حجم مناسب تولید محصولات کشاورزی در قم، ظرفیت خوبی را برای ایجاد و گسترش هرچه بیشتر صنایع تبدیلی و غذایی در این استان به‌وجود آورده‌است. در کنار این قابلیت، بهره‌برداری از این واحدها علاوه بر کمک به رونق اقتصادی، فرصت سرمایه‌گذاری سودآوری را برای علاقه‌مندان به فعالیت در این بخش فراهم می‌آورد.

به‌گزارش ایرنا، ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در قم در بخش‌های مختلف زراعی، باغی،‌ دامی،‌ شیلات و گلخانه‌ای سالانه بیش از ۸۵۰‌ هزار تُن است و ۱۴ هزار بهره‌بردار در این بخش مهم اقتصادی استان مشغول به‌کار هستند که این موضوع نشان از گستردگی فعالیت‌های کشاورزی در قم دارد.

به‌طور حتم هرگونه سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی در قم می‌تواند عاملی برای رونق یافتن هرچه بیشتر فعالیت‌های کشاورزی استان باشد، چراکه بهره‌برداران با امید به فروش بهتر محصول به واحدهای فرآوری، حجم تولید خود را افزایش خواهند داد و به دنبال آن فرصت‌های شغلی بیشتری نیز در حوزه کشاورزی ایجاد خواهد شد.

علاوه بر این‌ها، بیشتر فعالیت‌های کشاورزی استان در مناطق روستایی انجام می‌شود و ۵۰ درصد روستائیان در این حوزه مشغول کار هستند، بنابراین ایجاد واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی، موجب رونق یافتن فعالیت‌های اقتصادی در آن مناطق می‌شود و به روند پیشرفت و توسعه روستاهای قم کمک می‌کند.

همچنین باید گفت امروز قم به یکی از تولیدکنندگان عمده گیاهان دارویی از جمله گل‌محمدی نیز تبدیل شده‌است و با ایجاد صنایع تبدیلی می‌توان حجم قابل توجهی از این گیاهان را فرآوری و به محصولاتی ارزشمند و صادراتی تبدیل کرد که ظرفیت ارز آوری نیز برای استان داشته باشد. 

فرآوری محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری سودآور در قم

سود فعالیت‌های کشاورزی در قم باید برای بهره‌برداران استان باشد

پیرامون این موضوع رییس سازمان جهاد کشاورزی قم به ایرنا،‌ گفت: این که محصولات کشاورزی و دامی در قم تولید شود اما مراحل فرآوری آن‌ها در خارج از استان صورت گیرد و سود حاصل از این کار برای کشاورزی قم نباشد،‌ روند صحیحی نیست و باید با ایجاد پر تعداد واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی در استان، این مساله به سرعت اصلاح شود.

محمد رضا حاجی رضا افزود: در همین رابطه و برای افزایش ارزش افزوده‌ انجام فعالیت‌های کشاورزی در استان از علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی استقبال می‌کنیم تا سود حاصل از فرآوری محصولات خام کشاورزی برای خود استان باشد و زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی متعدد در این بخش فراهم شود.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی در قم که دارای موقعیت خاص جغرافیایی در مرکز کشور بوده و به عمده‌ بازارهای مصرف نزدیک است، گزینه مناسبی برای علاقه‌مندان به فعالیت در این بخش سودآور اقتصادی خواهد بود.

حاجی رضا با تاکید بر این که کشاورزی قم بسیار پویا و فعال بوده و در راستای تامین امنیت غذایی جایگاه مناسبی در سطح کشور دارد، گفت: قم در تولید محصولات دامی پیشگام است و علاوه بر تامین نیاز استان،‌ حجم قابل توجهی از آن را برای مصرف به سایر استان‌های کشور ارسال می‌کند که در همین راستا می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی، ارزش‌افزوده خوبی را برای بخش کشاورزی استان به ارمغان آورد.

وی با اشاره به این که بخش کشاورزی قم وضعیت خوبی در موضوع تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم استان دارد،‌ ادامه داد: افتخار قم وجود کشاورزان باتجربه و نخبه است که با دانش خود توانسته‌اند با وجود سختی کار کشاورزی در این استان،‌ در تولید بسیاری از محصولات سرآمد باشند.

فرآوری محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری سودآور در قم

محصولات گلخانه‌ای در قم فرآوری می‌شود

همچنین معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: قرار است با فرآوری و تبدیل تولیدات گلخانه‌ای استان به محصولات مختلف مورد نیاز مردم، بهره‌برداران درآمد بیشتری از فعالیت خود در این بخش کسب کنند.

محمد علی سلامی درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در همین رابطه تولید چیپس از گوجه فرنگی در دستور کار است، این محصول از سطح سلامت بیشتری نسبت به نمونه‌های مشابه برخوردار است و به‌ نظر می‌رسد این محصول پرطرفدار در بازار نیز با استقبال خوب مشتریان مواجه شود.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم طی سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به ایجاد واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی درقالب صنایع تبدیلی و غذایی دارد و در همین ارتباط واحد فرآوری و تبدیل گوجه فرنگی به چیپس در این استان ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: احداث گلخانه و تولید محصول در آن‌، نیازمند صرف هزینه‌هایی بیش از کشت‌های رایج است، بنابراین بهترین راهکار برای جبران این هزینه‌ها،‌ تولید محصولات دارای ارزش اقتصادی در گلخانه‌ها و فرآوری آن‌ها به محصولات متنوع غذایی است.

سلامی گفت: افزایش سطح گلخانه‌ها در استان که با کمبود منابع آبی و تنش‌های دمایی مواجه‌ است امری ضروری به‌ شمار می‌آید و در همین ارتباط سازمان جهاد کشاورزی قم از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این بخش حمایت می‌کند.

بر اساس آخرین پایش صورت گرفته سطح گلخانه‌های مستقر در مناطق مختلف استان قم به ۶۲ هکتار رسیده‌است و در آینده نزدیک این میزان از ۱۰۰ هکتار فراتر خواهد رفت، گوجه فرنگی از مهمترین محصولاتی است که در گلخانه‌های این استان تولید می‌شود.

فرآوری محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری سودآور در قم

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در خصوص ظرفیت‌های بالای این استان در تولید شیر و فرآوری آن گفت: ظرفیت تولید شیر در دامداری‌های استان سالانه بیش از ۱۵۸ هزار تُن است که با فرآوری آن، انواع محصولات لبنی مورد نیاز مردم تامین می‌شود.

محرم رازقی منش در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این میزان شیر بیشتر توسط دامداری‌های صنعتی فعال در قم تولید می‌شود و بخش دیگری از آن نیز مربوط به دامداری‌های سنتی و دام سبک موجود در استان است.

وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه بخش کشاورزی قم در تولید انواع محصولات دامی مورد نیاز مردم افزود: میزان تولید سالانه گوشت قرمز استان نیز شامل هشت هزار و ۱۰۰ تُن دام سبک و ۲۱ هزار و ۳۰۰ تُن دام سنگین است.

وی ادامه داد: حجم بالایی از محصولات دامی تولید شده در قم پس از رفع نیاز استان به سایر مناطق کشور ارسال می‌شود و این موضوع به خوبی قابلیت‌های بخش دامپروری قم را برای تامین امنیت غذایی مردم را نشان می‌دهد.

رازقی منش گفت: دامداران قمی دارای سابقه طولانی در پرورش انواع دام سبک و سنگین هستند و با استفاد از مهارت بالایی که دارند می‌کوشند همواره محصولی سالم و با کیفیت را به بازار مصرف عرضه کنند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha