به گزارش ایرنا به نقل از فرمانداری تایباد، مهدی دونده در جلسه مشترک کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا افزود: تکمیل طرح جامع پایانه مرزی دوغارون موجب توسعه روابط ۲ کشور ایران و افغانستان است و اجرای هر چه سریعتر این طرح و توسعه زیرساختهای آن در این معبر زمینی باید مورد توجه و نگاه ویژه مسوولان کشوری و استانی قرار گیرد.
فرماندار تایباد به کاهش چشمگیر قاچاق کالا از محدوده دوغارون به افغانستان اشاره کرد و گفت: با اجرایی شدن طرح اصلاح هدفمند یارانه ها قاچاق انواع اقلام اساسی از سمت مرز دوغارون به افغانستان کاهش قابل توجهی داشته است.
دونده با بیان این که در حال حاضر ۱۰۰ درصد رویه های گمرکی در دوغارون اجرا می شود افزود: استفاده از سامانه های جامع گمرکی نقش زیادی در روانسازی صادرات و ترانزیت انواع کالا به سمت ایران و افغانستان دارد.
وی اضافه کرد: استفاده از سامانه های هوشمند در کانون اقتصادی دوغارون توانسته در مبارزه با پدیده شوم قاچاق کمک شایانی داشته باشد.
بر اساس اعلام فرمانداری تایباد عمده فعالیت پایانه مرزی دوغارون در حال حاضر شامل تردد روزانه بیش از ۵۰۰ دستگاه کامیون است.
سالانه ۲ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشود.
گمرک و گذرگاه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، قدمتی ۱۰۰ ساله دارد.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
خراسان رضوی ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و شهرستان های تربتجام، صالح آباد، تایباد و خواف این استان در نوار مرز مشترک ایران و افغانستان قرار دارند.
نظر شما